Mama İçerik Bilgisi Doğrumu? Hele Hele!

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Kafama bir şey takıldı arkadaşlar biz mamaların içeriklerine bakıp karar veriyoruz peki içerik ile mama uyuyormu bilmiyoruz bunlar nekadar denetleniyor şahsen benim zerre bilgim yok bu hususta acaba bahsedildiği gibi bir içerikmi var yoksa sahte içerikleremi para veriyoruz diye bir soru kafama takıldı yersiz bir kuruntumu sizce?Yani yurt dışında diyelim tahlil ediliyor bu mamalar tahlil eden kurumlar ne kadar güvenilir sonuçta büyük bir rant var Türkiyeneki dünya pazarı çok büyük bir sektör sonuçta bilmem kaç sıfırlı bir teklif ile istenilen onay alınamazmı?

4 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Avrupa ve Amerika kaynaklı mamalarda sıkı bir denetim var tabi ki. Bu yüzden miligram miligramına çok açık ve net olarak yazmak zorunda oldukları değerler var. Tabi ki her kalem için konuşmuyoruz ama ülkemizdeki Tarım bakanlığı statüsünde olan kurumlar bu yazılmasını gerekli gördükleri kalemleri bir zorunluluk olarak istiyor ve denetliyorlar. Bahsettiğim şey çoğu kişinin bildiği Amerika üretimi mamalarda bulunan AAFCO ve Avrupa üretimi mamalarda bulunan FEDIAF onaylı ibareler değil tabi ki. Bunlar sadece bir mamada olması gereken minimum şartları belirlerler hepsi o kadar. Öyle aman şurada ölçeyim bakayım 1000 mg taurin mi yoksa 999 mu? değil.


Ülkemizde üretilen mamalarda ise bir belirsizlik var. Çok da üstüne düşmeyen bir bakanlığımız olduğu için çok düşük kriterleri var. Bu yüzden bizim tarifler hep bi yuvarlamadır. Et türevleri ( Et değil ama ne olduğu belli olmayan türev. Yüzde kaç filan hikaye. Türevleri işte ) Hayvansal proteinler ( Neler? Protein ama neresinden olduğunu söylemem. Sır) Mineraller, vitaminler, mineraller (oldu bitti gitti hadii. Valla bu gözler sadece şu üçü yazan mama gördü)

Infernus
Infernus

111806

Sorunuzun 2. kısmına da bir şeyler yazayım. Bu arada 2 defa mineraller yazmışım doğrusu vitaminler, mineraller ve katkılar olacak.


Doğru çok büyük bir pazar var ancak yurt dışında çok da ihtimal vermiyorum. İşini dürüstçe yapmak ve liyakat hala önemli bu denetleme kurumlarında. Sağlıktan asla taviz vermiyorlar ve vebal almak istemiyorlar. Canlıların hepsi değerli insanı kedisi köpeği. Ülkemizde ise maalesef yakınsan bu kurumlara istersen tarife annenin adını bile yazdırırsın bence. Her şey mümkün. Ha yurt dışına satamazsın bu halde orası ayrı :)

Feronia
Feronia

117611

Böylesine büyük bir risk almazlar diye düşünüyorum ve kafalarına göre yazabiliyor olsalar daha iyi içerikler yazarlardı. Ayrıca denetleniyorlar, mamalar analiz ediliyor. Ama firmaların kendi sitelerine, orijinal dillerinde bakmak lazım. Örneğin RC orijinal içeriğiyle sitedeki Türkçe çeviriler uymuyordu son baktığımda.

Feronia
Feronia

117611

@Infernus çok haklı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 554 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR