Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
2 gün önce severken kuyruğunda hareketsiz bi şey gördüm, canlı olmadığı için parazit değil herhalde dedim. Dün koltukta hem ölü hemde 1 tane de canlı (1 cm bile değil) parazit görünce hemen veterinere götürdüm. 2 ay 10 gün önce yapılmıştı iç paraziti hap şeklinde. Bu sefer farklı kliniğe gittim, stronghold duo damla yapıldı. 1 ay sonunda geçmezse tekrar getirmemi söylediler. Pire tarağı ile taramam da istendi ama pire hiç bulmadım. Dünden beri kakasında parazit görmedim ancak yerlerde kurumuş parazitler buluyorum daha demin de koltukta canlı gördüm. Bu süreç nasıl devam edecek, parazitler bu şekilde her yere dökülecek mi yoksa ölerek kakasından mı çıkacak?
Bu şekilde etrafa dökülmesi ve canlı olarak görmeniz şu anda bagirsaklarda aktif parazit olduğunu gosteriyor. Stronghold duo ne zaman yapılmıştı? Kliniğe gidip iç parazit ilacını tekrar ettirmeniz gerekiyor ama damla yerine bu kez İç parazit için iğne veya tablet isterseniz daha iyi olur demek ki parazit yoğunluğu fazla olduğundan damla yetersiz kalmış
İlaçtan sonra dışkıyla cansız atması gerekir. Bu defa iç parazit hapı alıp onu yutturun. Sorunu çözecektir.
İç dış parazit stronghold duo dün yapıldı. Zaten sabah farkettiğim gibi veterinere götürdüm. Kakasında hiç görmedim. En büyük olarak 1cm civarında gördüm 2 tane bir tek onlar canlıydı, diğerleri cansızdı. Bundan önce de 2,5 ay önce yapılmıştı, hap ve damla şeklinde. Bugün tekrardan veterinere danışacağım. Peki ilaçtan kaç gün içinde ölür, daha 24 saat bile olmadı neredeyse.
Kedimde hiç bir belirti de yok gayet canlı, koşup oynuyor, yemesi içmesi de iyi. Ama içten içe tedirgin oluyoruz bu durumdan
Sorun şu ki ilaçtan sonra parazit dışkı ile atılır etrafa atmaz. Çünkü içerde ölür ve çıkar. Tenya zaten vücuttan çıkınca ölen bir parazit, ilaç çıkmadan ölmesi için. İlaç yeterli gelmemiş gibi geldi bana. Şimdiye kadar ilaçtan sonra hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Veterinerinizi arayıp sorun, en kötü ihtimalle ilaç yeterli gelmedi ve hap vererek çözeceksiniz.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.