Isırma Sorunu

puddinj
puddinj

709 Puan

Merhaba. Yaklaşık 3 aylık goldenım her şeyi ısırıyor. Üzerime zıplıyor, tırnaklarıyla canımı acıtıyor, kıyafetlerime zarar veriyor. Üzerimdeki kıyafetleri ısırıyor ve asla bırakmıyor. Bugün pantolonumu yırttı, paçamı yakaladı iki kere bırakmadı. Gömleğimi ısırdı, dişleri ile deldi. Ayakkabı bağcıklarımı bile ısırıyor, bırakmıyor. Oyuncağını vermeye çalışırken üzerime zıplıyor, elimi ısırmaya çalışıyor.
Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim onu? Isırma huy olsun istemiyorum, lütfen yardımcı olun.

11 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Kemik yaklaşık olarak yarı yarıya protein ve mineralden olusur. Pişme sırasında proteinlerin yapısı değişir (uzunca anlatmıyorum şu an) ve kemik daha kırılgan, aynı zamanda keskin ve sivri parçalar haline kırılan bir yapı alır. Bu parçalar köpeğinizin sindirim sistemine ölümcül zararlar verebilir. Dondurmanın sebebi de çiğ ette üreyebilecek bakteri ve parazitlere karşı önlem almak.

Feronia
Feronia

117611

Ona çiğ dana veya kuzu kemiği verin. Veya kurutulmuş doğal sakatat kemirmelik.

Feronia
Feronia

117611

Hayır! Sakın pişmiş kemik vermeyin, çok tehlikeli. Çiğ kemiği 3 gün dondurduktan sonra verin. Aşı önemli değil.

yyldzgungor
yyldzgungor

501

Köpeğiniz sizin duygu durumunuzdaki değişimi hissediyor ancak bunu adlandıramıyor. Sizin onunla o andaki her türlü iletişiminiz ona oyun olarak geçecektir ve ondan sizin de eglendiginizi düşünüp bu davranışını sürdürmeye devam edecektir.
Köpeğinize biraz zaman (kendinize de) verip onu daha sakin bir moda aldığınız zaman işler düzelecektir. Öyle zamanlarda kopeginize arkanizi dönüp durun geldiği zamanda da gözlerinin içine bundan hoşlanmıyorum der gibi 5-10 saniye bakın.

minikpatiii
minikpatiii

347

Dişleri kaşınıyodur.Terlikleri falan da kemirir boyle.Kaşıma aleti alın

Sedef2626
Sedef2626

2712

Benimkide oyle 3aylik ayni bazen beni bile isiriyor

puddinj
puddinj

709

Çok teşekkürler yardımlarınız için :)

cdogali
cdogali

792

Köpeğiniz sadece bir şeyi çiğnemiyor, aynı zamanda çekip yırtıyor. Bu dişinin kaşınmasından ziyade, yaptığını oyun olarak gördüğü anlamına da gelir. Köpeğinize karşı sakin olun, hayır diyin, ancak söylediğinizi hemen yapmasını beklemeyin. En sık yapılan hata, hayır diyince durmayan köpeğe hemen başka bir komut vermek ya da fiziksel olarak harekete geçmektir. Unutmayın ki köpeğiniz bunu sizi kızdırmak için yapmıyor, sakin kalıp onun heyecanını dindirmeye odaklanırsanız, zaten davranışını kesecektir. Bir şeyi siz de öbür taraftan çekiştirdiğinizde onun için oyun sürmüş oluyor. Davranışını kestikten sonra oyuncağını verip, oyuncağı ısırdığında ödüllendirirseniz, öğrenecektir.
Bir eşyanızı kemirirken gösterdiğiniz ilgi de onu tetikliyor olabilir. Hayır dedikten sonra gerekirse bir süre onunla ilgilenmeyi bırakın.

puddinj
puddinj

709

Aldım. Oyuncakları var. Hiçbiri ile oynamıyor. Beni ısırmaya çalışıyor sürekli. Kıyafetlerimi mahvediyor. Kulübesini kemirmiş geçen gün.

puddinj
puddinj

709

Çiğ olması sorun olmaz mı? Pişmiş etin kemiğini versem? Aşıları falan bitmedi çünkü henüz.

puddinj
puddinj

709

Teşekkür ederim öneriniz için. Pek bilgim olmadığı için soruyorum. Çiğ olması ve dondurulmuş olması neden gerekli?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1092 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR