Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım?

bir kedi evlat edindim şu an 4 aylık ve erkek kısırlaştırmazsam sorun olur mu evden kaçar mı ya da bölge belirleme içgüdüsüyle eşyaların üzerine çiş yapar mı merak ediyorum

7 CEVAP

ilaydaderen
ilaydaderen

584

1 yaşına geldiğince kısırlaştırın

mirayovic
mirayovic

136

kızgınlık dönemine girdikten sonra kısırlaştırmalısınız henüz daha çok erken..

AyseMerr
AyseMerr

120

Erkek kediler kızgınlık döneminde etrafa çiş yaparlar ve de agresif olurlar. Kısırlaştırmak çıkartılan bölgede kanseri yok eder

teşekkür ederim

zehratorlak
zehratorlak

80743

Henüz erken ama ileride iç güdüsel bölge belirlemeye çalışıp eşyalara saldıracaktır muhtemelen.. kısır olmayan kediler hareketlidir bu yüzden doğal olarak evden kaçmaya çalışır, kapıyı açar açmaz fırlar, anlamazsınız bile.
eve dişi yok diye birden bir sürü yavrunuz olmaz diye kısırlaştırmaya gerek yok demeyin çünkü ihtiyacı gereği üremek isteyeceğinden evde yalnız olup sürekli bölge belirlerken hayvan üreyemediği için acı çeker. Kısırlaştırmaktan yanayım ben.
Ayrıca kısır kediler kısır olmayan kedilere göre daha uzun yaşar ve daha sakin olurlar. :)

yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Cinar
Cinar

2708

Kısırlaştırmada veterinerlerce iki görüş var. Birincisi kedi büyüsün, testisler iyice gelişsin rahat bir operasyon olsun görüşü. Böylece hem veteriner için kolay bir operasyon olur kem kedi için. Diğer görüş kedi büyür ve bazı ergenlik huyları edinirse kısırlaştırma sonunda da bu alışkıanlıklar devam edeceğinden kedinin erken dönem kısırlaştırılması.
Ben VEterinerlik fakültesi hocası ile görüştüm. Sonuçte kedinin ara ara gözlenerek operasyon için vücut gelişimi elverdiği zaman çok geciktirmeden yapmak yönünde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1810 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR