Tırnak Kırılması

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432 Puan

Oğlumun tırmalama tahtasının dibi hep tırnak dolu bugün 4 tane gördüm ve çok fazla geldi. Bunun sebebi nedir arada tırnaklarını yenilediğini duydum ama çok sık olmaya başladı bu. Sağlıksız olduğundan olabilir mi ya da tırnaklarını kesitiğimden? Tırnaklarını kesip kesmemek konusunda da kararsızım. Kendini savunma duygusu zedeleniyor diye okumuştum.

11 CEVAP

sophiee
sophiee

103370

Tırnakları tırmalama tahtasını kullanmasa da evin çeşitli yerlerine, yanlardan kabuk gibi ince ince dökülür uzadıkça. Bu sayede uzarken sivrilir. Yavruylen daha minik ve daha şeffaf olduğu için dikkatinizi çekmemiştir ama büyüdükçe daha iri daha beyaz-mat olmaya başladığı için farkediyorsunuz. Normal bir durum yani endişelenmeye gerek yok.

ursaminor
ursaminor

116511

Bazı konular gerçekten kedinin kişiliğiyle çok ilgili oluyor o yüzden bazı zamanlarda genel bilgilerden, kanılardan, inanışlardan kaçınıp kediye özel kararlar vermek gerek. Örneğin tırmalama ağacını sık kullanmayan bir kedinin tırnaklarını kesmemek, aşırı uzamasına (evde de yerler pürüzlü olmadığından uçlarının aşırı sivri olmasına) neden olabilir. Bu da kendini (özellikle göz bölgesini) sertçe kaşıdığında açık yara olmasına sebebiyet verebilir. (Ki veriyor, biz bizzat yaşadık defalarca, özellikle tavuk alerjisi döneminde). Doğada ağaca tırmanan kedinin tırnakları tercih edilen törpüleme işlemninden geçer. Ama evde bu mümkün değil. Bu nedenle bu türden kedilerin tırnaklarının uçları kesilerek kütleştirilebilir. Bu stres değil, aksine rahatlama sağlar. Tırnaklarını kesmediğinizde, törpülemediğinden uzaması da sıkıntılı oluyor. Ve tırnak katmanları uzamadığı için dökülmüyor. Bu da ileride sorunlara yol açabiliyor. Ayrıca uzun tırnağın bir yere takılıp dönme olasılığı da çok yüksek. Bu da bizim başımıza geldi. Hayatta bakmaya cesaret edemeyeceğiniz bir şekilde döndü tırnağı. Günlerce kanadı. O yüzden genel bir tavsiyeden ziyade, kedi hakkında bilgi alıp tavsiye vermek daha iyi bu konuda :)

sophiee
sophiee

103370

Kesmekle alakalı olduğunu düşünmüyorum dökülmenin. Özellikle de dışarı çıkmayan bir kediyse tırnaklarını kesmenizi- kestirmenizi öneririm. Oyunlar bir yerden sonra can yakıcı oluyor ve eşyalara zarar verebiliyor.

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Tırmalama tahtasını günde 2 3 kere kullanıyor ama dediğiniz gibi ne kadar tırmalarsa tirmalasin o ip törpü görevi görmüyor en iyisi kesmek galiba

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Güncel

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

üç kedim var tırnak kesmiyoruz.biekere denedik kesmeyi fakat çok etkilendiler oyüzden kesmiyorum.onların doğasında tırmanmak var tırnak kediler için çok önemli.

Ares07
Ares07

2607

Benim de veterinerim size çok zararı yoksa kesmesek daha iyi, strese girer dedi. Kendim kesmeye de henüz cesaret edemedim

Ares07
Ares07

2607

Aynı şey benim de oluyor. Kedim 5 aylık. Tırmalama tahtasını seviyor, kullanıyor. Dibinde hep tırnaklar oluyor. Ben kendim kesmiyorum. Ben de çok merak ediyorum bu şekilde olması normal mi? Kesilmesi iyi olur mu?

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Sizin kesmediğiniz halde oluyorsa o zaman kesmekle alakali değil ben kesiyordum çünkü

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Kesilmezse onu rahatsız eder deniliyor bu doğru mu

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Uzayacağı için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3375 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR