Matisse Vs Royal Canin

yck
yck

4278 Puan

Matisse kitten mı yoksa royal canin kitten mı hangisini tavsiye ederisniz

30 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Bademkedicik


Araştırmadan bilmeden kullanmadan deneyimlemeden diyorsunuz da sizde deneyip kullanmaktan öteye geçememişsiniz gibi. Royal Canin et yan ürünleri (Gıda üretiminden arta kalan insan tüketimine uygun olmayan hayvansal ürünler), alerjen tahıllar içeren ve kimyasal koruyucular ile korunan bir mama. Ayrıca üretici firması Mars hayvan deneyi yapan bir firma. Bu da bir hayvanseverin bu manayı kullanmaması için tek sebep bile olabilir. Mamalar kendi resmi sitelerinde yazılan içeriklerinide atıyorum ki herkes kendisi bakarak karar versin.


Royal Canın Kitten
"Chicken by-product meal, brown rice, brewers rice, chicken fat, corn gluten meal, wheat gluten, corn, natural flavors, egg product, dried plain beet pulp, powdered cellulose, fish oil, vegetable oil, sodium silico aluminate, grain distillers dried yeast.."


Bu da Matisse'nin ve Bonacibo 'nun direk kendi resmi sitelerindeki içerikleri
Matisse Kitten
Dehydrated chicken meat (36%), rice (20%), chicken fat, corn, dehydrated fish (6%), corn gluten, dehydrated whole eggs (4%), hydrolyzed animal proteins, dried beetroot pulp, fish oil, vegetable oil, sodium chloride, potassium chloride, dihydrate calcium sulfate, dried brewer’s yeast, mono-dicalcium phosphate, calcium carbonate.


Bonacibo Kitten
Kurutulmuş Tavuk Proteini (46%), Baldo Pirinç (14%), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu (7%), Krill Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotid Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü, Kızılcık Tozu, Pisilyum


Göruldüğü gibi Matisse'de et "kurutulmuş tavuk eti olarak belirtilmiş. Royal canın gibi alerjen tahıllar içerse de kaynağı belli etten üretilip doğal koruyucular ile korunan bir mama. Firması Farmina'da hayvan deneyleri yapmıyor. (bu tür bilgilere kolayca internetten ulaşabilirsiniz) Bonacibo ise dediğiniz gibi sokak hayvanlarında kullanılan bir mama ama sadece hayvan deneyi yapmıyor oluşu bile onu RC 'den iyi bir mama yapıyor bence.
Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla sadece tecrübe sizin için önem taşıyor. O zaman lütfen sizin gibi kedilerinde uzun süre Royal canın kullanmış olan Meltem hanım'in sağlıklı bir mamanın nasıl olması gerektiği hakkındaki yazısını okuyun
https://kedilibirhayat.com/saglikli-kedi-mamasi-nasil-olur/

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

"...Bu testler sırasında uygulanan yöntemlerden biri, bilinci yerinde olan tavşanların gözüne kozmetik ürün damlatmaktır. Acı içinde çığlıklar atan bu tavşanların bir kısmı testten kaçmaya çalışırken boyun ve omurgalarını kırarak ölürler. Ölmeyen diğer deney tavşanlarına ise testten önce ya da sonra ağrı kesici bile verilmez. ...Kozmetik ürünlerin hamile kadın ve bebeklerde etkisinin ölçülebilmesi için hamile tavşanlar özellikle öldürülür. Bu hayvanların karınlarındaki yavrular çıkarılarak ürünün insan fetüsüne yapacağı etki ölçülmeye çalışılır. ...Yılda en az 115 milyon hayvan, testlerde kullanılmaktadır. Bu hayvanların bir kısmı testler sırasında ölmekte diğerleri acı içinde laboratuvar kafeslerinde bir sonraki deneyi beklemekte ve ağır psikolojik şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaktadır. İstatistikler deneye maruz kalan hayvanların yarısının ortalama 2-3 hafta sonra öldüğünü göstermektedir. ...

pistan32
pistan32

107013

"Takma sakın gözüne, tek yönlü, at gözlüğü,
Gerçeği perdeleyen beyninden at, gözlüğü"
Sezayi Tuğla

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Bademkedicik


Herşey denemek değil, bir insan sürekli fakat food ile beslenip çok sağlıklı görünebilir, her şeyi normal olabilir. Ayrıca size yıllarca Royal canın kullanmış kişinin yazısını da attım deneyim deneyim dediğiniz için. Linke girip okumak istemiyorsanız buraya koplayalayim. Buyrun RC kullanıp deneyimlemiş biri ne diyor.


"Benim ölen kedim ilk başta Royal Canine exigent adındaki bir mama yüzünden alerji olmuştu (mamanın içerisindeki tahıllar dolayısı ile) ve sebebini de bulmamıştı veteriner. Çünkü ülkemizde bu isim yapmış markalar, kafadan iyi mama olarak kabul ediliyor ve hiç hastalık durumunda şüphelenilmiyor bunlardan . Zavallı çocuğum çok ağır ve uzun tedaviler geçirdi ama alerjinin sebebini bulamadıklarından ve biz de aynı mamayı kullanmaya devam ettiğimizden vücudu yıprandı mahvoldu bir türlü iyileşemedi!


Allahtan ben o sırada evlendim o mahalleden taşındık ve veterinerimizi değiştirdik çok iyi bir tane edindik de mamasını değiştirmek gerektiğinin farkına vararak kedimi ölümden kurtardık el birliği ile. Ama sonrasında 3 yıl çok sağlıklı yaşadıysa da vücudu uzun tedavilerden yıpranmış olacak ki bir gün aniden kalp krizi geçirip öldü."


Kedisi açık bir şekilde Royal Canın ve veterinerin ihmainden vefat etmiş. Hâlâ Royal Canın harika demeyin rica ediyorum. Sizin kendinize mükemmel gelmiş olabilir ama bu kedinin ölümündeki başlıca sebeplerinden biri bu mama. Markası içeriği ne olursa olsun her mama aynı tum insanlara aynı gıdaların yaramadığı gibi her kediye aynı etkiyi yapmıyor işte

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Tmm

Feronia
Feronia

117611

Tmm

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tmm

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

@Bademkedicik


BONACIBO>Kurutulmuş Tavuk Proteini (42 %), Baldo Pirinç (16 %), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Hamsi Unu (6 %), Karides Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü, Kızılcık Tozu, Pisiliyum.


RC> Mısır, kurutulmuş kümes hayvanı proteini, pirinç, bitkisel protein izolatı*, hayvansal yağlar, mısır gluteni, hidrolize hayvansal proteinler, bitkisel lifler, mayalar ve ilgili kısımlar, mineraller, pancar küspesi, soya yağı, frukto-oligo-sakkaridler, hodan yağı.

Feronia
Feronia

117611

Hiçbir dayanağınız olmadan doğru bildiğinizi dayatıyorsunuz ve bizim yazdığımız bilimsel olan hiçbir şeyi dinlemiyor veya umursamıyorsunuz. Böyle tartışmak olmaz. Ben konudan çıkıyorum.

Feronia
Feronia

117611

Geberiyorum.

Feronia
Feronia

117611

(Gülmekten)

Feronia
Feronia

117611

Tabii ki Matisse. Bonacibo bile Royal Canin'den daha iyi.

Feronia
Feronia

117611

İçeriklerini tarafsız bir şekilde aklı başında hangi insana gösterseniz net bir şekilde Bonacibo'yu daha iyi bulur.

Terranova
Terranova

2391

@Bademkedicik N&D kullanıpta böbrek sorunları yaşayan kediler çok var. N&D kötü mi diyelim şimdi ? Dolayısıyla bu bir ölçü değil.

Feronia
Feronia

117611

@FarraigeXVIII bence yeteri kadar şey söylemiş. Kör olmayan herkes aradaki farkı kolayca görebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3395 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR