Kızgınlık

ezgiisu
ezgiisu

3303 Puan

kedim kızgınlığa gimiş, çıkması ne kadar sürer? ne kadar da bir tekrarlar? bir de ne zaman kısırlaştırmam lazım

7 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

1 hafta temkinli olmakta fayda var. Miyavlamaları kesilse de 1 hafta dikkat edin. 8-9 gün de sürebilir tabii. 4 ayda bir kızgınlık tekrarlar.

Kimsecik
Kimsecik

1439

Lütfen bilmiyorsanız atmayın kediniz arada mola dönemleri geçirmekle beraber sürekli kızgınlığı tekrarlar.20 gün kadar sürer sonra 10gün falan sakin dönem sonra tekrar ... çifleşene kadar vkızgınlık döngüsü devam eder...
Erkek kedilerde ise bu dönem ergenlikle başlar ve süreklilik arzeder dinlenme dönemi diye tabir ettiğim bir ara olmaz çifleştiği gün hatta saat üstünde4n kısa bir süre geçinçe yeniden kızgınlık belirtileri gösterir bu aslı vahşi olan evcilleştirilmiş dostlarımızla sürekli birliktelik illa kısırlaştırmayı gerektirir.Buna karşı olanlar dahi tahammül edemez kızgınlık dönemlerinde karakterleri değişir çekilmez olurlar ...

Mayis1
Mayis1

12715

20 gün kızgınlık kediden kediye değişir ve max 21 gündür benim bildiğim. Ben ortalama konuştum. Ayrıca çiftleşmediği sürece tekrarlar. Çiftleştiğini düşünerek 4 ayda bir tekrarlar demiştim. Bunu belirtmemişim. Yanlış anlaşılıyor haklısın ancak ben de kedi besliyorum kızgınlık nedir ne kadar sürer ne zaman tekrarlar biliyorum çok şükür.

ezgiisu
ezgiisu

3303

peki bittiğini nereden anlayacağım? bizimki geceleri falan avaz avaz bağırmıyor çünkü yerde falan yuvarlanıyor. Ne zaman veterinere götürmem gerektiğini nasıl anlayacağım?

Kimsecik
Kimsecik

1439

Kızgınlık başlarda yuvarlanma sürünme severken pozisyon alma şeklinde başlıyor çoğu kedide artan belirtilerle farketmemek mümkün değil geceleri miyavlıyorlar olur olmaz.Bitince şikayetleri azalıyor yavaş yavaş siz vete götürün o duruma göre iğne yapıp kızgınlığı erteliyebilir ben 1 kere yaptırmıştım.Siz kedinizi vete götürün ,imkanınız varsa o değerlendirir durumunu.

Kimsecik
Kimsecik

1439

Uykunuz bölünmediğinde bitiyor demek. :)

ezgiisu
ezgiisu

3303

bizimki gece bölmüyor şu anda... veterinerle konuştuk sadece bitince randevu alın dedi yarın tekrar arayayım bari

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 436 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR