Veteriner Doğru Mu Yapıyor

gofretx
gofretx

1048 Puan

Bir tane veterinerimiz var evimize geliyor normalde büyükbaş veterineri. Kedimize aşı yapicak ama iki tane biri karma biri de kuduz. Bunlar ikisi aynı anda yapılsa sorun olur mu ? Bir de dış parazit damlası olucak yani bir sorun olur mu ? Büyükbaş veterineri olduğu için pek bilmediğini düşünüyorum o yüzden size sormak istedim. Bir de aşılar ve damladan sonra nelere dikkat etmeliyiz neler yapmalıyız ?

12 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Küçük değil. İlk 6 ay içinde önemli aşıların tamamlanmış olması gerekiyor, ileride sağlıklı olabilmesi için.
Karma ve kuduz ikisi de çok agresif aşılar. Genelde aynı anda yapmazlar bunları. Ben şahsen aynı anda yaptırmamanızı tavsiye ederim. İkisi de ateş yapıyor, ağrı yapıyor aşı yerinde. Hatta ikisi de kümelenip kütle oluşturma eğiliminde. Bu yüzden tercih edilmiyor. Ayrıca Karma 1 ve 2 şeklinde olur ilk yaşta. İkisi arasında da 15 gün bırakılır. En son da Karma 2'den 1 hafta sonra kuduz yapılır. (Eğer lösemi tercih edilmezse elbette).

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

kedim 4 aylıkken iç dış ve kuduz aşısı bir arada yapılmıştı.sorun olmadı.kediniz küçük değil.kuduz aşısı 3 aylıkken karma aşı dahada erken yapılr .biraz geç bile kalmış aşıları

ursaminor
ursaminor

116511

Karma daha önemli elbette. Ama dediğim gibi 2 aşamalı bir aşı bu onu atlamayın ve sorup emin olun.

Gul36
Gul36

113362

Aşıdan sonra da yavaş yavaş bölgeye masaj yapın ki ilaç apse yapmasın. Ağrısı olursa dokundurmaz zaten ama aşıdan sonraki günler acısı geçtiğinde yapmanızı tavsiye ederim. Bizim başımıza bu apse olayı geldi, masaj yaptım ama geç kaldığım için o bölge kabuk bağlayıp düştü, şimdi tüysüz kaldı.

gofretx
gofretx

1048

Bir de kedim şuan 5 aylık bu aşılar uygulanması için küçük mu acaba

dilaykablan
dilaykablan

15922

Kedilere aşı uygulaması 2 aydan itibaren uygulanabilir, kediniz aşılar için küçük değil. Ancak karma aşı ile kuduz aşısı birlikte yapılmıyor, her iki aşı arasında en az 2 hafta bırakıyorlar. İç parazit tedavisi uygulanmadıysa da öncelikle iç parazit tedavisi uygulanması gerekiyor. Dış parazit damlası ile birlikte aşı uygulaması hakkında ise bir bilgim yok, bir şey söylemem doğru olma çünkü daha önce hiç birlikte yaptırmadım.

gofretx
gofretx

1048

Peki ilk hangisi olmalı , karma mı ? Kuduz mu ? Ona göre söyleyeyim veterinere

Mayis1
Mayis1

12715

Ben kedim 1 yaşındayken karma, kuduz, iç-dış paraziti aynı gün yaptırmıştım. Veteriner bu konuda bir uyarıda bulunmadı ama bir sorun da yaşamadık. Ateş ya da agresiflik elbette olabilir. Benim tekir dayanıklı çıktı herhalde. Daha küçük olduğu için aynı anda yapmasanız daha iyi olabilir. Ama yaşı aşı olmak için küçük değil. Dozu ayarlanıyor zaten

gofretx
gofretx

1048

Bir de biz akşam misafirliğe gidicekmisiz . Korkuyorum kedi evde kalicak başına bir şey gelmez dimi kusmak bayılmak gibi

Gul36
Gul36

113362

Siz iki aşıyı bir arada yaptırmayın, kedinizin vitamini varsa aşıdan önce ve sonra ona yedirin, sonra o zaten halsiz düşerse uyuyacaktır uzun süre. Hem aşının yan etki yapmama durumu da var. Yani endişelenmeyin, bir şey olmaz.

melikealgin
melikealgin

11545

Iki aşı bi arada olmaz bence biz 10 gun arayla yaptırıyoruz

Ares07
Ares07

2607

Ben de karma 1'i yaptırdım. Karma 2, 20 gün sonra. Kuduz da 1 ay sonra olacak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 809 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR