Kedi Kanli Dışkı

Reyaura
Reyaura

15210 Puan

Kedilerimin ikisinde arada bir kanli mukuslu dışkılama oluyor iç parazitleri yapildi bazen bir hafta sürüyor bazen 1 ay veterinere goturdugumde iç parazittir diyor yada zedelenme olmuştur tuvaletini yaparken diyor ama içim rahat degil daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu ?

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Oğlumda yaşadım bu durumu, veterinerim öncellikle dışkı tahlili yaptı.(tahlil isteyeceğini bildiğimden dışkıyı yanımda götürmüştum) Tahlil sonucu temiz çıkınca mamadan olabileceğini söyledi. O sıralarda küçük kızımın Pro choice kitten mamasını yiyip duruyordu, ondan şüphelendik. Oğluma vermem için Pro Plan 'nin prebiyotik toz vitamini verdi. Gerçekten vitamini verip Pro Choice mamayı kesince normal katı şekilde tuvaletini yapmaya başladı. Şuan herhangi bir sıkıntısı yok çok şükür.


Siz de yakın zamanda yeni bir mamaya geçtiyseniz mamadan kaynaklı olabilir, parazitten de olabilir iç dış parazit yaptırmanıza rağmen. Çünkü veterinerinizin yaptığı ilaç markası kedinizdeki parazit türüne etki etmiyor olabilir. İki kedizde de olması beni ortak bir şeyi yemekten/kullanmaktan kaynaklı olabilir diye düşündürdü. Bu sorunu yaşayan iki kediniz aynı şekilde mi besleniyor acaba?

zuhall
zuhall

10265

Kanli yaptiginda diskidan ornek alarak bir test yaptirin bence iciniz rahat etsin. ic parazit ilacini hap olarak vermeyi deneyin igne olarak yaptiriyorsaniz. Cozum bulamazsaniz sindirim sistemine ozel mamaya gecebilirsiniz. Belki fakultelerde sindirim sistemi hassasiyeti ile ilgili kolonoskopi,biyopsi vs gibi daha detayli islemler yapiliyordur kesin bir cevap isterseniz.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bende karşılaştım. Şu an 3 aylık olan kedimi ilk aldığımda olmuştu damla şeklinde kumunda ve etrafında görmüştüm bende çok endişelendim üç dört veterinerle görüştüm ama onlar da sizin dediğiniz şeyleri söylediler genel durumu iyiyse yeme içmesinde sıkıntı olur ishal olursa getir dediler kısaca. Bizimki bir hafta falan sürdü geçti bi daha görmedim yani gerçekten bana geldiğinde mama değişikliğinden olmuş belli ki. Sizde genel durumunu dışkısını iyi takipleyin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Her mamadan böyleler ise mamadan olduğunu sanmıyorum. Parazit daha olabilir gibi geliyor yada ikisi de doğuştan hassas sindirime sahip kediler de olabilirler yavruluktan beri varsa

ryuusensei
ryuusensei

592

Cidden bu tarz şeyler ölüme bile gidebilir. Başka bi veterinere götürmenizi öneriyorum. Bazı veterinerler ilgilenmiyor umursamıyor...

Reyaura
Reyaura

15210

@dollfacepersian 5ide aynı mamadan besleniyor sadece ikisinde budurum var diskilari biraz civik gibi ama ishal gibi degil cocuklugundan beri öyle her mamada aynı sekilde diskiliyor veterinerlerin hepsi aynı şeyi söylüyor . Yemesinde icmesinde haraketinde sorun yoksa bişey olmaz dediler durumum musit oldugunda götürüp dışkı testi yaptiriyim .

Reyaura
Reyaura

15210

@dollfacepersian Bende böyle düşünüyorum. Daha önce başına gelen var mi diye merak ettim içim biraz daha rahatladi suan teşekkür ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu dışkıda kan olayı insanı aşırı derecede korkuyor gerçekten. Ben veterinere nasıl gittiğimi hatırlamıyorum, test sonucunu beklerken ömrümden ömür gitmişti. O yüzden sizi anlayabiliyorum. Kan sadece korkunç kötü şeylerden olmuyor oğlumda olduğu gibi. O yüzden tedbiri elden bırakmayıp ama çok da panik yapmamak en iyisi bence. Dışkı testi yaptırmanız sorunu bulmanızı sağlayacaktır,test sonuçları temiz çıkarsa sadece hassas sindirimli kedilere özel mamalar kullanarak sorunu çözebilirsiniz:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1666 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR