Kedimin Astımı Olabilir Mi

BerruEce
BerruEce

2982 Puan

Bir yaşında erkek kedim var birkaç gündür başını öne eğip kamburlaşıyor kusma sesi çıkartıyor ama herhangi bir şey kusmuyor sonra normal devam ediyor su içmeyi arttırdı astımı olabilir mi

14 CEVAP

KajuBeycim
KajuBeycim

13206

Veterinerimiz boynunu uzatıp patilerini biraz daha karnına çeker pozisyonda öksürüp kusmuyorsa astım öksürüğü olabileceğini söylemişti. Bir muayene ettirmenizde fayda var. Ya da düzenli malt vermiyorsanız tüy çıkarmaya çalışıp zorlanıyor olabilir her gün malt vererek tekrar gözlemleyebilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136927

genel bir kontrole götürün derim özellikle hayvan hastanesine. arkadaşımın kedisinin astım tanısı alması uzun sürdü. kalpten çok şüphelendiler. bir daha böyle öksürük tarzı bir şey yaşadığında videoya da çekip direkt veterinere götürmenizi öneririm.

Kusma ve astım ayırt edilir aslında. Astımda yere tamamen yatay öksürüyor kedi. YouTube’dan videodan da anlarsınız. Benimkilerin ikisinde de ufak düzeyde astım var ama ilaçlık bir durum yok kedi hekim. Çok toza maruz kalırlarsa veya biri limonlu kokulara biri beyaz sabun kokusuna tepki veriyor onları kullanmayı bıraktım uzun süredir sorun yok artık. Evde tetikleyen bir şeyi oluyormuş ilaçlık durumda olmadıklarında öksürüyorlarsa.

Eğer daha önce hiç yapmıyorsa hekime getirmek yanında evde yeni kullandığınız ne var onu düşünüp kullanmayı bırakın dedim.

BerruEce
BerruEce

2982

Astım olup olmadığını hangi testler yöntemiyle anlaşılıyor acaba ne kadar tutar bilgisi olan var mı evde çok fazla çamaşır yıkanıyor ve yumuşatıcı da fazla kullanılıyor o olabilir mi tetikleyen dışarıdan evde sigara kokusu da geliyor

nnnmr
nnnmr

17149

Benim erkek kedimde aynı bu şekilde yapıyordu bir şey çıkmadı ama veterinerimiz evdeki toz akarlarından,evde kurtulan çamaşırdan,yumuşatıcı ve parfüm kokusundan olduğunu söylemişti ama siz yine de bir muayene ettirin derim

FlorTlsar
FlorTlsar

2628

bu davranışı kedi normal halindeyken mi yapıyor? benim kedi mırıldanmaya başlayınca öksürüyor ve hafif kurbağa sesine benzer ses çıkarıyor.
Ulrasonla baktırabilirsiniz, ben yaptırdım dokotər bana sprey önerdi.

BerruEce
BerruEce

2982

Normal durumdayken birden yapıyor günde 1,2 kere oluyor hiç bir şey kusmuyor başını öne eğiyor

Yumuşatıcı, parfüm, sigara bunların hepsi kediyi etkiliyor. Ben hipoalerjenik yumuşatıcı kullanıyorum balkon yok çamaşırlar evde kuruyor ona rağmen artık öksürük yok. Yerleri sildiğinizde de kediyi bir odaya kapatın yerler iyice kurusun ev havalansın öyle çıkarın..

Ama günde 1 2 ise yine de bir hekim görsün derim.

BerruEce
BerruEce

2982

Teşhisi nasıl konuluyor ve ücreti ne kadar tutar bilen var mı acaba

Sehrazad
Sehrazad

9456

Steteskopla dinleriz önce, sonra rontgende diyaframın konumuna/şekline akciğer duvarlarında kalınlaşma var mı,pulmoner ödem var mı, kalp boyutu nedir buna bakarız.


Kan değerlerinde wbc, EOS, lge bakarız. Bunlara göre alerjik mi yoksa enfeksiyon mu biraz fikrimiz olur. Eğer dinlemede olağan dışı ses duyarsak kalp enzimlerini görmek için BNP de bakarız. Gerekirse hcm veya kalp yetmezliği riskine karşı ekokar. da bakılır ki burada zaten işin rengi değişiyor.


Son adımda duruma göre deneysel tedaviye geçer durumu izleriz.


Kesin tanı ise gerçekte bt veya lavaj ile konulur bu en kesin yöntem ancak pahalı bu yüzden genellikle adım adım ilerleyip ilk 3 maddeyi kullanıyoruz. Kalp meselesini eliyoruz.Özetle böyle. Türkiye'de fiyatlar nedir bilemiyorum.

Canimyavrum
Canimyavrum

12227

Sehrzad aynı duruma benzer bir sorunda 1.5 yaşındaki oğlum badede War sadece su ictikten sonra oluyor .ilk oldgunda kontrolleri yapıldı fakat bir sorun çıkmadı .bu neden oluyor

BerruEce
BerruEce

2982

Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap