Kedim Kendiği Temizlemiyor

paytakcatt
paytakcatt

2376 Puan

Kedim erkek o yüzden dişilere göre biraz daha az temizliyorlar ama yinede kendini az temizliyor mesela üzerine su püskürtesm asla temizlemiyor ya da bişi değse çok zor temizliyor yapabileceğim bir şey var mı yoksa normalmidir?

11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Valla benim oğlum her tuvalet yemekten sonra (ödül maması versem dahi) uyku öncesi muntazam şekilde yalıyor kendini. Yetmiyor tutup kardeşini yalayıp temizliyor:) Yani bu durum cinsiyet ile alakalı değil bence. Bu durum bildiğim kadarıyla annesinden yada başka kediden görerek öğrenilen bir davranış, kedileriniz annelerinden erken ayrılan kediler mi arkadaşlar?

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Bizde de öyle :( Her türlü yöntem denedim, yok. Yıkıyoruz yani kediyi. Bı sure sonra yalanladığı için kötü kokmaya başlıyor gene, gene. Su püskürtünce yalıyor bizimkisi ama. Acil yardım bana da :(

Ares07
Ares07

2607

Aynı durum benim de var. 5 aylık erkek kedim. Tuvalete gittikten sonra bazen kendim silmek zorunda kalıyorum ıslak mendille. Kendisi temizlenmiyor hiç. Farkında bile olmuyor.

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Evet 3 haftalıkken, annesi yoktu

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

Bence de cinsiyetle alakası yok. Benim kedim dişi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@AyseBerraAydin


O zaman ona zamanında kendini temizleyi öğreten bir annesi olmadığı için bu davranışı gelişmemiş anlaşılan, gelecek kardeşine büyük ihtimalle annesi öğretmiştir. Ondan bakarak da öğrenebilir. Benim küçük hanımefendi biraz pasaklıydi, abisinden göre göre daha çok yalamaya başladı kendini yada zorla temizlenmekten bıkıp kendi kendini temizlemeye başlamış da olabilir:)

Ares07
Ares07

2607

Benim kedim annesinden 2.5 3 aylıkken ayrılmış bir kedi aslında. Veterinerde doğup büyümüş ama öğrenememiş olabilir tabi ki

Reyaura
Reyaura

15210

7 8 aylikken sahiplendigim british kedim kendini çok az temizliyordu. Lavantali toz sampuan kullanmislar sik sik yikamislar eski kaldigi evde. 3 4 ay kadar sonra benim evimde kendini temizlemeye başladı . Kirlendigi zaman yikamak yerine nemli bezle temizledim. Simdi hem kendini hemde digerlerini temizliyor.

Ares07
Ares07

2607

Ben de öyle düşünüyorum. Alışkanlık edinmemiş pek

melikealgin
melikealgin

11551

Benimki de erkek 3 aylık.1 aylıkken sahiplenmistim taa o zamandan beri kendini temizliyo.Bugun pati aralarında kum kalmıs tek tek yaladı parmaklarını her kedi aynı olmuyo sanırım.Kucuklukten beri bu alışkanlık yoksa artık zor gibi

paytakcatt
paytakcatt

2376

Tamamdır arkadaşlar çok teşekkürker:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 762 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR