2 Yavru (3) Aylık Kediye Acil Yuva Arıyorum.

Melekanne
Melekanne

355 Puan

Sokakta 3 ay önce yeni doğmuşken aldım.Zarar görmemeleri için bu kadar bakabildim.Kedi alerjim olduğu için ağzım gözüm silmekten yara oldu.Onları sahiplenmek isteyen birileri var mı? Yoksa ormanlık bir alana bırakmak zorundayım.

15 CEVAP

dilaykablan
dilaykablan

15922

Kusura bakmayın ama GÜYA HAYVANSEVER olan sizsiniz. İstanbul'dayım sitemizin bahçesine seve seve alırdım ama İzmir'desiniz. İzmir'deki dernekleri araştırmanızı tavsiye ederim, mesire alanında kışın kim piknik yapacak da onlara bir lokma verecek. İnsanlarımız normalde bile bir lokmayı çok görürken bu canlara. Hayvanseverlik aldım eve en azından büyüdüler kurtarırlar kendilerini demekle olmuyor, 3 aydır eve alışmış bir kedi sudan çıkmış balığa dönecek şimdi sokakta.

Reyaura
Reyaura

15210

Benimde kedi alerjim var evimdede 5 kedi var istedikten sonra herşey mümkün. O camlik pikniklik alanlar yazin kullanılıyor sonbahar ve kış kimsenin ugramadigi yerler ve yicek hiçbirşey yok. Bulundugunuz sehirde kedi barınağı var mi onu araştırmalısınız yoksa kedi sahiplendirme sitelerine fotograf yükleyebilirsiniz yada instagram sayfalarına. Şuan ankarada yaşıyorum burda olsaydiniz besleme bölgeme alirdim..

Reyaura
Reyaura

15210

Hastaligini bahane edip ormana birakmayi düşünmeyen iyi bir ailesi olur umarim..

funda1923
funda1923

4417

İğne ile ilaçla bir şekilde idare ediyor. Günlerce aç kalmıştı evden kaçan kedisi.
Bir-kac ay bakayım büyüyünce başının çaresine bakar ile olmuyor. Belki de başkası sahip çıkacaktı ona. Şimdi sudan çıkmış balığa dönecekler.

dilaykablan
dilaykablan

15922

Sağlık probleminizden dolayı bakamamanızı anlayabiliyorum ancak ormanlık alana bırakmak nedir? 3 aylık yavrular ormanlık alanda nasıl yaşar, ne yer ne içer? Bunları da düşünmüşsünüzdür herhalde. En azından daha güvende olabilecekleri bir bahçe vs. araştırsaydınız keşke.

Melekanne
Melekanne

355

Sen bırakabileceğim bir yer söyle hemen götüreyim oraya?

Melekanne
Melekanne

355

Sokak güvensiz,kimse bahçesine istemiyor.Çamlık diye tabir edilen mesire alanları var.Piknikçilerin kullandığı,tabiki ıssız bir ormana götürüp atma niyetinde olan biri olsam buradan yardım istemezdim.AKIL VEREN ÇOK YARDIM EDEN YÖK.Güya hayvanseverseniniz.

Melekanne
Melekanne

355

Bu yavruları 1 ay önce instgramdan sahiplendirdim.Ancak bir er hafta aralıklarla geri getirdiler.Barınakların sokaklardan da kötü şartlar altında olduğunu gördüm.Akıl vermek yerine gerçek bir aile olabilecek Kişiler ile iletişime geçmek istiyorum.

Zynpkck
Zynpkck

13392

Keşke en başından eve almasaydınızda sokağa alışsalardı açıkçası benimde alerjim var ve kalp rahatsızlığım var her sabah aralıksız hapşuruyorum gözüm tüm yaz boyunca kaşındı bakın ben kızım bıraktımmı HAYIR madem alerjiniz var niye alıyosunuz rica ediyorum o minicik canlara az acıyın o mesirelik alan dediğiniz yerde bir ay bile yaşayamazlar bırakın mamayı onların dışardaki virüslere bile bağışıklığı yok ve daha sadece üç aylıklar bu hayata tutunamazlar ve tek suçlusu siz olursunuz gidin başka sitelerede ilan verin bulursunuz asla ama asla hayvanlara bu kötülüğü yapmayın !!!

Zynpkck
Zynpkck

13392

Ve ayrıca hastalığınız üç ay boyunca uydumu şimdi takıyosunuz Allah akıl fikir versin ne diyim

Nurada
Nurada

2746

İzmirde kedi evleri var besleme alanları oraya bırakın. Gönüllüler mama su koyuyorlar oraya. Ormanlık alan pek akıllıca değil

funda1923
funda1923

4417

Madem hastasınız ne diye sokaktan alıp eve alıştırıyorsunuz? Sokakta kalsalar belki başkası alırdı ya da en kötü sokağa alışırlardı. Sokağa bırakılan kedilerin çoğu ölüyor. Biz evden kaçan arkadaşın kedisinibirkin halde bulduk günlerce aç kalmış. Mesire alanına kim gider kış günü?
Benim babamda hasta deri hastalığı var dr hayvan beslemek yok dedi yinede vazgeçemedi kediden. Umarım hastalandım deyip sokağa aymayacak birileri çıkar karşısına. Insanların hayvan sevgisini ölçme haddine sahip değilsiniz. Burada olduğumuza göre zaten hayvanseveriz. Evimizde kedi- köpek besliyoruz minillen tatlı gelip büyüyünce yallah demiyoruz. Hastalarımıza rağmen.
Arkadaşımın enerjisi varvigne ilevilacla usare ediyor.

Melekanne
Melekanne

355

Funda hanım öncelikle yargılama yapmadan önce bilmeniz gerekenler var.Ben sokakta 3 yavru kedi buldum.gözleri henüz açılmamış ve annelerini tarafından terk edilmiş.Hatta annelerinin öldüğünü sonradan duydum.bu 3 yavru kediyi evime alıp,birberon ile besledim ve instgram yoluyla 3 ünü de sahiplendirdim.sonradında bu iki yavru birer hafta aralıklarla bana sahiplenenler tarafından geri getirildi.Ben zaten profilimdegördüğünüz lady e 12 yıldır annelik yapıyorum.55 metre kare 1+1 evde yaşıyorum ve alerjik astım hastasıyım.bu iki yavruya bakabilecek ne yerim ne de sağlığım müsait.sizin gibi insanlardan yardım istemez, direk sokağa da atabilirdim di mi şayet itham ettiğiniz biri gibi olsam.Ben onları yavru iken almasam muhtemelen şu an hayatta bile değillerdi.Mesire alanı diye bahsettiğim yere tabiki benim de gönlüm elvermez.Ancak yavrular büyüdü.bu saatten sonra kimse sahiplenmek istemiyor.Sokakta beslenme yerleri diye tabir edilen bir yer benim de mahallemde var ancak araba çarpar diye korktum.Çamlık dediğim yerin etrafı restaurantlarla dolu ve malum İzmir’de yaz/kış pikniğe giden insanlar da var.Bu en son düşündüğüm ihtimal.Akıl vermek yerine fikir üretseydiniz yıkarsa yorum yazan herkese ithafen şu an beşlide bir çözüm bulacaktım.teşeklür ederim .YARDIMLARıNIDAN çok YARGILARINIZ için.

kedi72111
kedi72111

570

Hayır ya ormanliga bırakma yazık bak elbet birini bulursun

Ezgikitty
Ezgikitty

974

Sokaktan buldugunuz kediciklere bakmanız gerçekten çok güzel bir şey.Alerjiniz oldugu icin daha fazla bakamayabilirsiniz haklısınız sonucta onların sagligi kadar sizinki de önemli.Ama bence uzak bir yere bırakmayın her ne kadar da uyum saglayacak olsalar evden direk dışarı bırakılınca bocalayacaklardir.Yakınınızda bir veteriner falan varsa ona da sorabilirsiniz kedi sahiplenmek isteyenler var mi etrafta.Veya sahiplendirme ilanları acabilirsiniz.Bir şekilde ev bulunur onlara.İnşallah saglikli bir sekilde büyürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 778 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR