Kedimin Dışarı Aşkı Ve Sürekli Miyavlaması

siblays
siblays

665 Puan

8 aylık ve kısır erkek kedim beni delirtiyor :D Özellikle son bir haftadır dışarı kapının önüne geçip sürekli miyavlıyor. Kapı açıldığı gibi hemen kaçıyor zaten. Bahçeli evde oturduğumuz için kediler çok geliyor. Baktığım bazı kedilerde var onların kokusu tetikliyor büyük ihtimalle ama daha öncesinde hiç bu kadar ısrarcı olmamıştı. Dikkatini dağıtmak için ödül mamalarıyla kandırmaya çalışıyorum ya da oyun oynatıyorum ama yok bana mısın demiyor. İlla inip her yeri koklayacak. Benimki hiç dışarıyı görmemiş bir kedi dışarıdaki kediler ciddi kavgacı şimdi :D karşılaşsalar zarar görecek ya da zararlı bir şeyler yiyip yalıcak diye korkuyorum. Evde tüneli var pencere kenarlarında tırmalama tahtası oyuncakları zaten var. Ama yinede o kapıdan vazgeçiremiyorum napıcam ben şimdi?

6 CEVAP

Jayfeather
Jayfeather

1072

Benzer sıkıntıyı biz de yaşıyoruz. Öncelikle bana da Petlebi forumdaki arkadaşlar yardımcı olmuştu; kedinizin isteğini yerine getirmemeniz en önemli olan şey, çünkü siz onun talebini yerine getirdikçe davranışını tekrarlamasına sebep olacaksınız. Bu sorunun ilk basamağı kedinizin isteğini sinirlenseniz bile görmezden gelmek. O istedikçe siz yapabildiğiniz kadarıyla kedinizin dikkatini dağıtmaya çalışın. Miyavladıkça size istediğini ısrar ettiği takdirde yapabileceğini zannediyor ve buna koşullanıyor. Çok sabırlı olmanız lazım. Bunun dışında imkanınız varsa kedi uzaklaştırıcı spreylerden deneyebilirsiniz. Spreylerin içeriğinde kedilerin sevmediği kokular yer alıyor. Veterinere danışarak alabilirsiniz ama istediğiniz sonucu elde etmenizin garantisi yok. İmkanınız yoksa evde elma sirkesini suyla seyrelterek bir karışım hazırlayıp bir sprey kutusu varsa koyup o şekilde miyavladığı kapının eşiğine evin iç kısmına püskürtebilirsiniz. Dışarıyla teması kesmeniz şart. O istedikçe izin vermeyin kapıdan çıkmasına. Eğer kapıyı açabiliyorsa anahtar ile iç taraftan kilitlemenizde fayda var. Kediler bazıları kapı koluna atlayarak kapıyı açabiliyor. Sabırlı olup caydırmaya çalışmaktan başka çözümü yok maalesef. Ben bu konuda aylardır çekiyorum, bazen gerçekten katlanmak zorlaşıyor. Hatta bunu ChatGPT'ye bile danıştım. Size verdiğime benzer tavsiyelerde bulundu. Durumun ciddiyetini bildiğim için sizinle paylaşmak istedim. Uzun zaman isteyen bir süreç, umarım biraz ilerlemr kaydedersiniz zamanla 🙏

OzerKaynar
OzerKaynar

2141

Merhaba, Aynı dert bizdede var, Kısır bir erkek olmasına rağmen merdivene kaçıp ordan bize illaha bi bakış atacak :) Günde 2-3 kere rahat kaçıyor.

Minigimmm
Minigimmm

12390

Jayfeather çok güzel yazmış. Bende aynısını söyleyecektim. Biz neye izin verirsek ardı arkası kesilmiyor ve kediler çook çabuk alışkanlık kazanan canlılar. Bir saat bir yerde uyusun tekrar uykusu geldiğinde gider yine orda uyur mesela, unutmaz aklına yer eder. Benim kedimle de şuan su sıkıntısı yaşıyoruz mesela. Siringayla ilac için su verdim bir zamandır. simdi asla kabindan su icmek istemiyor. Mutfağa gidip oturup inatla benden su bekliyor. Gitmezsem miyavlayarak oraya çağırıyor. Gidince direkt surtunuyor. Bende hayır senin suyun burda diyip su kabinin önüne götürüyorum. Terk edecek o isteğini ama zaman alacak. Bizimkide bir gün dışarı çıksın kliniğe veya bir yere gidelim gelelim o gün yatana kadar kapinin onunden ayrilmiyor aç gideyim diye binaya çıkmak istiyor. Merakli canlilar orasi bilmedigim bir dünya bilmedigi kokular. Kapıyı açıp izin verdigimizde bunu aliskanlik kazanip gun içinde surekli istemeye başlıyor. Bunuda yaşadık. O yuzden kapinin onunde ne kadar beklerse beklesin ne kadar ağlarsa ağlasın kapiyi açmıyorum. Hadi binada gezmesi daha güvenli bahçeye çıkması daha tehlikeli. Hem hastalik hem kaybolma konusunda. Evde onunla vakit geçirin oyunlar oynayin ama birlikte, cani sıkılmasın ki aklina dışarısı gelmesin.

Buluut
Buluut

16721

Bir zamanlar Bulut böyleydi kapı açıldığı an koridorda soluğu alıyordu kapıya hergün limon yağı kapı iç kısmında önüne limon kolonyası sıktığım bezleri koydum. Böylelikle takıntılı kapıda miyavlama geçti. Bezler kolonyalar kalkınca kapıyı açık gördüğü an fırlıyordu her defasında hayır desekte bazen alt bazen üst katlardan topladık. Birgün bir yazıda kedi eğitiminde kedinize kızmanız asla yapmasını istemediğiniz birşey olursa tısss sesi çıkarın diye bir yazı okudum bunu kedilerin kızınca çıkardığı tıslama sesinin aynısı olarak anlatıyordu. Bulut kapı
açıkken yaklaştığında tıs sesi çıkardım şok oldu geri gitti sonra tekrar denedi, tekrar aynı sesi yaptım kapıyı kapayıp salona geçip sevdim her kapı açıkken dışarı çıkma eğiliminde bu sesi taklit ettim içeri girince kapıdan uzaklaşınca sevdim bazen oturdum elimle mama verdim. Şuan öğrendi eskisi gibi değil. Ayda bir 2 kapıya yaklaşıp deniyor bakıyor :) Artık Hayır Bulut dediğimizde geri geri gidiyor. Çocuklar gibiler tamamen şartları zorlayıp ağlıyorum her defasında mememi ver diyorlar. Biz bir kere tepki verip yapmayınca 2.3. Deniyorlar ama öğreniyorlar özellikle sonrası ödülle biterse daha çabuk öğreniyorlar ben sıvı ödül vs veremiyorum alerjisi olduğu için. Siz kapıdan uzaklaşınca kraker ödüllerden verip sevebilirsiniz. Ama önce kapı ve etrafındaki koku rahatsız etmeli bir süre kokudan yaklaşmasın.

Buluut
Buluut

16721

Limon yağı limon kolonyası biraz su bir sprey şişeye kpyun kapıya her sabah fıslatın kapının iç kısmına önüne cam bezlerini ve toz bezlerini limon kolonyası ile ıslatıp üstüne 6-7 damla limon yağı damlatın. Bakın kapıya gidiyor mu🤭

siblays
siblays

665

Limon yağı kolonya sirke uzaklaştırıcı sprey artık ne gerekiyorsa hepsini kullanıcam daha az önce ben farketmeden evden kaçmış zor buldum getirdim deliyi :D nasıl korkuttu beni ya eşek sıpası. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ayrıca

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap