Kedim 15 Aylık İlk Kez Kustu

hilaalzey
hilaalzey

231 Puan

kedim 15 aylık bugüne kadar hiç kusmamıştı sanırım tüy kustu sonra birkaç gün iştahsız ve halsizdi veteriner iğne yaptı su an az az mama yiyor. endişelenmeli miyim yoksa normal mi ?

3 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

12402

Takip edin lütfen günlük kaç gram kuru mama yediğini gerekirse ölçün. Hareketliliğini, iştah durumunu bir süre gözlemleyin. Herhangi bir sıkıntı varsa bu canlarda ilk olarak mamadan kesilme görülüyor zaten. Kusarsa resmini çekin hekime gösterin kusma çeşidine göre de anlayabiliyor hekimler. Kimisi tüy yüzünden kusuyor kimisi yabanci cisim yutmaktan, kimisi mamadan kaynakli hazımsızlıktan veya virüs kaynakli bir hastalıktan. Hazımsızlık veya tüy kaynaklı olanlar anlaşılıyor. Malt kullanmıyor iseniz hemen bir malt edinin haftada en az 4 5 kere kullanın. Mevsim geçişlerinde yani kedilerimizin tuy değişim zamanlarında her gun kullanın. Bu midede biriken tuyleri öğürme kusma bulanti olmadan bağırsaklarda da tikanikliga sebep olmadan dışkı yoluyla atilmasini sağlıyor.

hilaalzey
hilaalzey

231

aslında hep malt kullanıyorum sahiplendiğimden beri, 4-5 gün yemek istemedi veremedim acaba bu yüzden mi yoksa ciddi bir konu mu diye çok korkuyorum. neyseki bugün mama yemeye başladı çok olmasa da . çok teşekkür ederim size de 🙏🏻 dikkate alıcam

Buluut
Buluut

16800

Geçmiş olsun malt yemek istemediğinde parmağınızla damağına yapıştırın yada patisine sürün hergün malt yemeleri çok önemli, sık sık tarayın yuttuğu tüy miktarını azaltırsınız fazla tüyü siz alırsınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap