Arkadaslar Kedisinde Toxocara Paraziti Cikan Oldu Mu Hiç

sdfkllli
sdfkllli

3359 Puan

arkadaslar bugun kedimin diski tahlilinde toxocara paraziti yumurtasi gorundu bu konuyla ilgili daha once tecrube edinmis birileri var mi ? lutfen bilgisi olan varsa da nedir neyden olur beni bilgilendirsin

7 CEVAP

kedi72111
kedi72111

570

Maalesef ilk defa duydum keşke yardım edebilsem

ursaminor
ursaminor

116511

Bu isimle bilmez insanlar onu... Ama en sık karşılaşılan parazitlerden biridir. Hatta insanlarda da olabiliyor. Lanet bir şey hepsi gibi. Ama parazit aşısı veya hapı geçiriyor. Panik yapmayın. Her yeri iyice kontrol edin evde ve dezenfekte edin. Dökülmüşse sağda solda spagetti şeklinde kıvrılmış olabilir. Siz sakın dokunmayın. Bir kağıt havluyla filan alın.

Ezgikitty
Ezgikitty

974

Bence direk bir veterinerden bilgi alın.İnternetten insan veya hayvan rahatsızlığı kesinlikle araştırmayın çoğu abartı veya yalan dolan şeyler.Direk veterinizle konuşun tedavisini olsun eminim iyileşecektir çabucak.

zuhall
zuhall

10265

Toxo bir parazittir. Kedilerde olabilir genelde cig et ile bulasir. Ic parazit hapi ile tedavi olur. Kedinize cig et vermediginiz surece ya da disari cikmiyorsa bu sorunla karsilasmassiniz tedavi sonrasinda.


Kedilerden insanlara toxo gecebilir. Ama yikamadiginiz meyveden sebzeden bile gecebilir.. Bazen hic belirti bile yapmaz bazen grip benzeri semptomlari gozulur ve bagisiklik kazanirsiniz gecirdikten sonra. Normal insan icin cok tehlikesi yoktur, hamileligin ilk 3 ayinda gecirmek tehlikelidir o da cocuk icin. Cocukta konjenital anomali yapar. Kedi bakan hamile arkadaslar eger kediye asisini duzenli yapiyorsa ve cig et vermiyorsa hicbir sıkıntı olmaz. Kaldi ki onceden gecirmis ve bagisiklik kazanmis olabilirler bu durumda da sıkıntı olmaz. Yani bebege zarar vermesi icin tam hamilelik doneminde hastaligi gecirmeniz gerekir. Bagisikligi olmayan gebelere de sadece hamilelik doneminde sokak hayvanlarindan uzak durmasi,sebzeleri meyveleri iyi yikamasi tavsiye edilir.

sdfkllli
sdfkllli

3359

kimse bilmiyor mu :(

sdfkllli
sdfkllli

3359

insana bulaşma olasiligi nedir ? internette arastirdim cok fena seyler yazmislar :((

sdfkllli
sdfkllli

3359

tesekkur ederim ^_^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR