Kedi Tırnak Kesimi

Arturo
Arturo

184 Puan

kedimin tırnaklarını nasıl kesmeliyim nelere dikkat etmeliyim

6 CEVAP

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Kediler için olan tırnak makası kullanmanız iyi olur. Tırnaklarının bi koyu kısmı bide uçta beyaz kısmı vardır o beyaz kısmı kesmelisiniz çok dikkatli olun beyaz kısmı geçtiğinizde damara ya da sinire gelip kanayabiliyor kedinizin canı acır yoksa

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Kedilerin tırnaklarına baktığınızda uç kısımdaki beyazın devamında (özellikle alttan baktığınızda) kırmızılaşan bir kısım da göreceksiniz. Bu kırmızı kısımda bir takım damar ve sinirler mevcut ve kesmeniz halinde hem çok kanama hem de çok acıya neden oluyor. O yüzden hiç telaş yapmadan, sakin bir şekilde kedinizin patisini sıkı ama onu rahatsız etmeyecek şekilde tutun ve tırnağın uç kısmındaki (2-3 milimetre) sivriliği makasla hızlı bir şekilde alıverin. Eğer alamazsanız veya kediniz huysuzlanıp hareketlernirse bırakın. Sonra tekrar deneyin. Youtube üzerinde bu konuda pek çok video mevcut, oradan da izleyip fikir edinebilirsiniz.
Kolay gelsin.

srplzngl
srplzngl

113865

Ben bir battaniyeye ya da havluya sarıyorum bizimkini çünkü birden hareket ederse yanlışlıkla derinden keserim diye korkuyorum. Patilerini tek tek çıkartıp kesince çok kolay oluyor. Ama sakin bir kediyse sizinkisi alıştıra alıştıra sakince yapmanızda fayda var. Genelde karnı açken ya da uykulu olduğu bir anda kesmeyi öneriyorlar. Aynı gün hem ön hem arka patileri halletmeye çalışmayın, arka tarafı ertesi güne bırakın ki çok stres olmasın. Kestikten sonra da mutlaka ödüllendirin.

srplzngl
srplzngl

113865

Arka patiler çok yavaş uzuyor. Çok sivri olduğu zaman kesilebilir bence.

Ares07
Ares07

2607

Benim kedim çok sakin. Kesim hiç sorun olmuyor ama ben bazı yerlerde arka patilerini kesmeye gerek yok diye okudum. Acaba bu doğru mu? Arka patilerini de kesmek gerekiyor mu?

Arturo
Arturo

184

teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 512 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR