Pire + Box Dezenfeskiyonu?

mimimomo
mimimomo

12335 Puan

bahcede yuvalanmayi bekleyen yavrucuklarimiz, "malumen" pireli. veterinerden damla zimbirtisi aldik ve enseden uygulamaya calisacagiz.
daha anca 2 aylik olacaklari icin, hepsini ayri tutmak imkansiz.
tek tek, sirayla 3er saatten bi boxa alip damlanin kurumasini saglamayi dusunuyoruz; lakin bizdeki box emanet.


bu islemleri yaptiktan sona, boxi insan gibi yikayip temizlesek bu ev kedisi boxina bi zararimiz olmaz di mi? ya da olmamasi icin napalim?
sirkeyle falan yikiycam da bu defa boxin sahibi kedi icine girmezse diye korkuyorum :)
fikrinizi almak isterim.
tesekkurler


yavrularimizin ilanina da bi destek verseniz ona da cok sevinirim:((

6 CEVAP

Mukaddess
Mukaddess

5872

Yalnız yavrular 2 aylıktan küçüklerse damla yapamazsınız çok zararlı zaten o damlalar en az 2 aylıkken başlıyor aşıları vs. Diğer bir soru için de güzelce yıkayın sirkeli su ile de durulayın hiçbir şey olmaz kokuları gitmiş olur zaten sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama iyice temizleyin.

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

İki aylık oluyor demişsiniz o zaman yapabilrsiniz ama damlanın hepsini kullanmayın. Ben 6 bebek kediye iki damlayı bölüştürüp kullanmıştım. Ki hala bebeklere az dökerim. Ayrıca pire spreyleri de var erişkinliğe ulaşan pireleri öldürmek için ama yumurtalar spreyden sonra da yaşamaya devam ediyor.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Sahiplenen olursa o kişi de yaptırabilir aldığında aslında şimdi yapsanız da tekrar gelebilir pire üzerlerine dışarda oldukları için.

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

Boxı yıkamanız her hangi bir şekilde bozmaz. Ben evdeki keidlerim ve sokak canları için aynı boxları yıkayıp yıkayıp kullanıyorum. Ve 6 haftalıktan önce kedilere parazit konusunda herhangi bir müdahale yapmamalısınız.

mimimomo
mimimomo

12335

@mukaddess cevaplariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim :) bu hafta sonu tam ikinci aylarini dolduruyorlar. ben de yuvalansinlar oyle yaptiralim diyordum ama hayvanciklarin ustu basi pire, zararli olmasin bebekler de rahat bi nefes alsin diye dusunduk. zaten sahiplenmek icin arayan eden de yok ne yazik ki.

mimimomo
mimimomo

12335

@kedicikikadin evet bu ctesi 8. haftalarini dolduracaklar insallah :) veteriner de 1 tup verdi, ucune paylastiracagiz. asil muhim olan birbirlerinden nasil uzak tutacagimiz :) artik tek boxi 3er saat arayla birisini icinde tutmaya calisarak idare etcez. biraz zor olacak ama yapcak bi si yok.


tesekkurler cevaplariniz icin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 429 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR