Kedim Neden Durup Dururken Kum Kabına İşemeyi Bıraktı?

zeynozyurt
zeynozyurt

172 Puan

Merhaba,
Kedimiz dişi ve 2.5 senedir bizimle ve çokta sırnaşık bir kedi değil. Kısırlaştırmadığımız için kızgınlık dönemine ara sıra girip çıkmakta fakat uzun bir süredir kızgınlık dönemi geçmedi. Son iki haftadır evde rastgele duvarlara işemeye başladı ve bu sadece püskürtme şeklinde değil baya işeme gibi ve kum kabına da sadece kakasını yapmaya başladı. Evde onu tehdit edecek başka bir kedi veya küçük bir çocuk yok. Bu durum devam ederse maalesef başka bir aileye sahiplendirmek zorundayız ve bunu kesinlikle istemiyoruz. Acaba bu huy değişikliğinin sebebi ne olabilir ve bu konuda neler yapmalıyız? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kızgınlık döneminde bunlar normal. Yaşı büyüdükçe kızgınlık daha ağır geçiyor. Kısırlaştırmanız lazım, başka aileye sahiplendirmeniz değil.

aleyn
aleyn

113859

dişilerin kızgınlığı çiftleştirilmedikleri müddetçe gitgide daha ağır geçer.. ayrıca kızgınlık döneminde vücutlarında hormonlar birikir ve bunlar yumurtalıklar ve rahimde kiste yol açabilir.
ve evet dişiler de gayet delirir kızgınlık döneminde.

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim kız hiç yapmadı ama en yakın arkadaşımın kızı 2.5 yaşına geldiğinde başladı kızgınlık döneminde her yere çiş yapmaya. Özellikle naylon poşetlerin üzerine. Onlar da bu sene kısırlaştırmaya karar verdiler. Aynı sizinki gibi. Kakayı kuma yapıyor ama çişi her yere. Püskürtme değil, bildiğiniz çiş. Bunun tek çözümü kısırlaştırmak. Aleyn'in dediği gibi zaman geçtikçe zorlaşıyor. Bu süreçte bazı kedileri sakinleştirmek için odaya koyulan lavanta yağı kokusu iyi gelebiliyor. Ama bunlar geçici ve bazen işe yaramayan çözümler. Önerim vakit kaybetmemeniz.

mimimomo
mimimomo

12335

disiler de mi oyle deliriyo kizginlik doneminde? (sorunuzla alakasiz farkindayim ama kedi irki ile bilgim sifir ve sahiplenmek - sahipelendirmekten once bilinclenmek isterim :) ) tesekkurler

melikealgin
melikealgin

11545

Kediniz dişi mi erkek mi ? Erkekse bu normal

zeynozyurt
zeynozyurt

172

kedim dişi @melikealgın, ve daha önce kızgınlık döneminde böyle yapmıyordu. ve erkek gibi püskürtmüyor tüm çişini yapıyor. bende dişilerin yapabileceğine pek rastlamadım @mimimomo. @ursaminor peki kısırlaştırana kadar neler denemeliyim bir fikriniz var mı?

zeynozyurt
zeynozyurt

172

hepinize çok teşekkür ederim iyi akşamlar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR