Aşıları Kendi Başına Yapmak

Arkadaşlar iyi günler. Benim kedim huysuz bi kedi, benden başkasına kendisini dokunturtmaz,tıslar, kaçar, hatta zorlarlarsa altını pisletir. Böyle bir karakterde. Parazit aşılarını veterinerin verdiği ense damlasıyla veya haplarla halledebiliyorum. Fakat şimdi yıllık aşılarının (karma ve kuduz) vakti geldi. Bu aşıları evde kendim yapabilir miyim? Aşı yapılırken dikkat ettiğimde insandaki gibi özellikle bi damar arama girişiminde bulunmadıkları için böyle bir şey yapabilir miyim diye merak ettim.

8 CEVAP

Terranova
Terranova

2391

@Kimsecik şaşılacak bir şey değilse, karma, lösemi vs falan ev de yapın siz o zaman. İnsanlar gaza gelip denemeye kalkabilir, sonuçları ağır olabilir. Saçma sapan şeyleri savunmayalım.

Bir de karma aşısı her yıl 2 doz şeklinde mi yapılıyor yoksa ilk kez yapılırken mi 2 doz oluyor

Terranova
Terranova

2391

Şaka yapıyorsunuz herhalde ?

Kimsecik
Kimsecik

1439

çok şaşırılıcak bir şey değil aşı yapmak zor değil ama kuduz aşısı dışarı çıkmıyorsa zaten gerek yok karma aşıda senede bir kere okadar olsun siz vete götürün acemiseniz ani bir harekette kaza olur.

kedicikikadin
kedicikikadin

4671

Merhaba,
Karma vs gibi aşıları siz evde yapamazsınız. Veterinerleri evinize çağırabilirsiniz fakat kedi kendi bölgesinde olduğu için daha çok sorun çıkarır. Kendi başınıza aşı yapmaya kalkmanızı tavsiye etmem her ne kadar kısa uçlu iğneler içeride kırılmasa da kedinize zarar verebilirsiniz.

Ares07
Ares07

2607

Veterinerlerin kaç yıllık asistanları bile her ihtimale karşı hiç aşı yapmıyor. Felç riski var. Bence de çok kesin bir şekilde bilmiyorsanız sadece karmayı yaptırın yine de götürün. İyi bir veterinerse ne olursa olsun nazik davranıp yapar

Şeker hastası olan kedilere sahipleri sürekli getir götürün zor olduğu için evde yaptıklarını biliyorum. Aşı için son götürüşümde kedim veterinerde olay çıkardı, aşı yaptırmadan geri götürmek zorunda kaldım. Bu durumdan dolayı evde yapmak istiyorum yoksa keyfimden değil tabiki de. Enjeksiyon kafesinde bile yapamadılar. Bu yaşadığım sıkıntılardan dolayı sordum.

Dışarıda gezdirdiğim bi kedi değil ama uçak yolculuklarında kuduz aşısına önem verdiklerini söyledikleri için kuduzu yaptırmak zorundayım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 518 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR