Kısırlaştırma Ameliyatı

Mayis1
Mayis1

12715 Puan

1.5 yaşında dişi bir kedim var yarın kısırlaştırıcaz. Daha önce bir doğum ve engellemek istesek de gerçekleşen bir çiftleşme sonucu bir düşük yaşadı.4 yavrumuzun sadece birini sahiplendirdik. Ya mesaj atıp geri dönüş yapmadılar ya da biz ikna olmadık. Kedim son 1.5 aydır yavruları istemiyor ve çok agresif. Son zamanlarda yavruların yanında bize de tıslıyor, kaçıyor. Yarın nasıl veterinere götürücem bilmiyorum. Bu akşam yemek yemesin diye bahçede baktığımızdan bir yere kapatmam gerekiyordu. Yakalamak için çok uğraştım ilk defa bana bu kadar ters davrandı, kaçtı hatta tırmaladı.Ama kafama takılan kedim alışıcak mı. Yavrulara bu kadar uzun süredir kötü davranması normal mi? 1.5 ayda alışmadıysa daha alışmaz mı? Böyle devam ederse ne yapıcaz hiç bilmiyorum. Babam şakayla karışık sevmiyor bizi hissediyor bırakalım falan diyor bazen. Olmaz diyorum ne olursa olsun ayrılamam ondan. Beni rahatlatmak için bir şeyler söyleyin demiycem sadece düşünceleriniz belirtin. Daha önce böyle bir şeyi duydunuz mu ya da yaşadınız mı?

4 CEVAP

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Yavrulardan dolayi strese girmiş olabilir. Bizim yavrular da bazen anneyi çok daraltiyorlar emmek icin. O da kacacak delik arıyor adeta. Kisirlastirdiktan sonra farki olacaktir bence en azindan yavru doğumunu engellemiş oluyorsunuz çünkü sahiplendirmek çok zor hele ki bu zamanda. İnşallah sorunsuz geçer ameliyat. Sizi seviyordur neden sevmesin sadece insanlarin nasil bazi zamanlari stresli gecebiliyor hayvanlarda da bu var ben buna inanıyorum. Daha iyi olacaktır biraz zamana ihtiyaç var tabiki..

Mayis1
Mayis1

12715

Ben de yarın veterinere rahatça götürmeyi sonra sağlığına kavuşup yavrularına alışmasını diliyorum. Umarım her şey umduğumuz gibi olur ve ameliyattan sonra rahatlar. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Mayis1
Mayis1

12715

Ameliyat yaklaşık 1.5 saat sürdü. 13.00 da eve geldik. 3.5 saat patisini falan oynatmaya başladı demin uyandı sürünerek yürüyor canı acıdığı için bağırıyor. Yarasının üstüne de yattı bir defa. Alıp yastığının üstüne koymak için dokunuyorum yine sesler çıkartıyor. Nırmal diye düşünüyorum ama ona yardım edebileceğim bir şey var mı? Ağrı kesici falan vermedik akşam şurup yazdı vet onu vericez. Şimdilik gerek var mı? Bu arada huni de takmadık. Umarım zarar vermez de takmayız. Hem stresi artmasın hem de iyileşme süresi uzamasın.

Mayis1
Mayis1

12715

3.5 saat sonra patisini falan oynatmaya başladı olucak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR