Yavru Kedi Bakimi

Sokaktan annesi ve kardeşleri çocukların elinde öldüğü için 4 minik yavru sahiplendirildimi dayanamayıp. Çok kirliler ve bitliler nasıl temizliye bilirim ? Neler yedirmeliyim ? Bakımı nasıl olmali lütfen yardım edin lutfen

5 CEVAP

michellehazel
michellehazel

4071

Merhaba,


Öncellikle her insanın yapmadığı şeyi yapıp o miniklerin hayatını kurtardınız, süper bir insansınız :)


Kediler kaç haftalık? Eğer 1 aylıktan küçükse kediler için satılan süt tozları var petshoplarda bulabilirsiniz, yaşına göre ne kadar içireceğiniz değişir o konuda yardımcı olurum. 1 aylık ve üstüyse yaş mama ve yavru kediler için kuru mama alabilirsiniz.


Pireler çok fazlaysa ılık suyla sirke banyosu yapabilirsiniz. İlaç sürmeyin sakın bebeklere. Şu şekilde yapılır: yavrunun önce boyun kısmına biraz sirke döküyoruz(pireler yıkanırken yüzüne kaçmasın diye) sonra KAFASINI ISLATMADAN vücudunu yıkıyoruz. Elma sirkesini elimize döküp kedilerin sırt, bacak ve göbek bölgelerine uyguluyoruz. 1-2 dakika bekledikten sonra bebek şampuanı veya kimyasal içermeyen sabunla yavruyu yıkayıp havluyla kurutuyoruz. Saç kurutma makinesinden çok korkuyorlar onun için tüyleri iyice kuruyana kadar havluyla kurutun. Bunu 3 aylık olana kadar yaparsınız sonra zaten ilaç alacak yaşa gelirler.


Bebekler 1-4 haftalıksa daha fazla bilgi gerekir bakım konusunda siz yaşlarını öğrenip yazarsanız yardımcı olmak isterim. :)

bfcihangir
bfcihangir

1157

Şeyma hanım kedileri senin sıcak dediğin su ile duş aldır. Tüyleri içinde fırça al. Dedete yada başka bit dökücü sprey al. Daha fazla yardım edebilmek için irtibat halinde olalım. Bende küçücük bi yavru edindim eşim ile birlikte bakıyorum şu an 2.5 aylık eğer size yardımcı olabilirsek ne mutlu BiZe

bfcihangir
bfcihangir

1157

Doğal yöntemler ile hazırlayabileceğiniz pire kovucular varken kimyasal olanlarına başvurmak istemeyebilirsiniz. Doğal olanların sonuç vermeleri zaman alsa da kedinize zarar vermeyecek ve sizi de kötü kokuları ile rahatsız etmeyecektir. Kolay hazırlanan bir pire kovucu tarifini de burada açıklayalım. Kabukları ile birlikte dilimlediğiniz bir limonu yarım litre su ile kaynayana kadar ısıtın. Kaynamaya başlar başlamaz kapatıp soğumaya bırakın ve ertesi gün kedinizin tüylerine bu karışımı uygulayın ama derisine çok fazla işlememesini sağlayın. Karışım sadece tüylere uygulanmalıdır.
Kedinizin yatağını haftalık olarak temizleyin. Ve halılarınızı da uygun aralıklar ile temizleyiniz. Pirelerin yerleşmesi ve çoğalması için kirli bir ortam kolaylık sağlayacaktır. Buna izin vermemelisiniz.
Eşya ve elbiselerinize bulaşan pirelerden kurtulmak için pire spreyleri kullanabilirsiniz. Ancak pirelerden kurtulduktan sonra bu eşyalarınızı yıkamadan kullanmayınız.
Evinizi kendi imkanlarınızla pireden arındıramıyorsanız profesyonel ilaçlama hizmeti almalısınız.
Dikkat edilmesi gerekenler;
Kedilerin yapısı limonun içeriğinde bulunan bileşimlere karşı oldukça hassastır. Bu nedenle yukarda verdiğimiz losyonu uyguladıktan sonra kedinizi gözlem altında tutunuz.
Limonun neden olacağı halsizlik kimyasal pire ilaçlarının neden olacağı zarar ile kıyaslanamayacak kadar azdır.
Pire tasması gibi alternatifler kullanacaksanız bitkisel olanları tercih ediniz.


Bi sitedeki makale

Yaşını bilmiyorum az sonra fotoğraflı soru olarak paylasirsam anlayabilirmisiniz ? Okadar küçükken dişimi erkekmi olup olmadığını anlayemem degilmi

michellehazel
michellehazel

4071

Anlarım siz bana gönderin fotoğraf yardımcı olurum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1436 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR