Acil Yardim.

serlok
serlok

664 Puan

Kedim 7 yaşinda erkek. Ne yaptiysak araliklarla tekrarlayan struvit sirunundan kısırlastiramadik. Son 1.5 yıldir iyi. Ancak surekli gece gündüz bagirması var. Kizginliga girmis olabilir. Ama bu bagirma esimin 6 yildir disarda calisip eve dönmesiyle başladı. Aylardir böyle. Bagirmayı tepki olarak aluskanlik haline getirmiş olabilir mi. Veterinere anlattim. Anestezik ilac diyor. Bana uygun gelmedi. Aylardir uykusuzum önerisi olan var mı.

3 CEVAP

burcinkayisi
burcinkayisi

14226

aylardır bağırıyorsa sadece kızgınlık değil bir tepki geliştirdiğini düşünüyorum ben. belki eşiniz geldikten sonra sizi paylaşamama gibi bir kıskançlık bile yaşıyor olabilir bazı kediler çok kıskanç oluyor. özellikle miyavladığında sizden tüm ilgiyi ona göstermenizi bekliyor olabilir. kıskançlık harici eşinizin eve dönmesinden sonra evdeki yeni birine karşı alışamama durumu da olabilir strese giriyor olabilir. bence mama ve oyun saatlerini bir süre eşiniz yapsın mesela yaş mama ve ödül mamalarını eşiniz versin oyunu ise birlikte yapın. bunu da bir rutine oturtun ki onun için de aynı kişiden gelen düzenli bir ilgi olsun. benim kedim de yeni eve taşınınca aylarca gece bağırmaları oldu gecelerim inanın zehir oldu doğru düzgün uyku uyumadan işe gidip geldim. işe giderken ve işten gelince ödül maması, yaş mama verdim sırf evde olmadığımız saatleri kötü algılamasın sonucunda bir ödül gelecek beklentisi oluşsun istedim.


yine birkaç durumdan daha gece bağırmaları olabilir gündüz yeterince enerjisini atamıyorsa ya da mama saati çok erkense gece boyu açlık yaratıyorsa huzursuz olabilir. bu durumları bir gözden geçirin derim.


bence başka bir veterinere de gösterin kedinizi eğer stres kaynaklıysa psikolojik açıdan kedinize zarar verir bu tarz durumlarda sakinleştiriciler ile kedilerin stres seviyesi azaltılıyor tıpkı insanlarda kullanılan antidepresanlar gibi düşünün kedilerin de psikojilerinin kötüleşmemesi için bitki bazlı ilaçlarla ya da daha farklı ilaçlarla tedaviler yapılıyor.


struvit durumu içinse çok geçmiş olsun biz de aynı durumu yaşıyoruz bol bol sulu yaş mama vermeniz gerekiyor bol bol işemeli kediniz böbrekleri çalışmalı. yaşı da ilerlediği için kısırlaştırma işleminde kullanılan anesteziler risk yaratabilir. kısırlaştırmadan önce mutlaka ama mutlaka tüm tahlilleri yaptırın, kalbinin durumuna baktırın. bir de struvit kontrol altına alınmalı mevcut enfeksiyonlar ya da idrar yolu tıkanıklıkları operasyonu riske atabilir.

burcinkayisi
burcinkayisi

14226

bu tarz durumlarda kesinlikle tek bir veterinerle sınırlı kalmayın mutlaka birkaç farklı görüş alın, hekiminizi iyi seçtiğinizden emin olun.

serlok
serlok

664

Çok teşekķür ederim ayrintılı bilgilendirmenize. Farklı veterinerlere danısacağim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap