Kedimin Kasılması Titremesi İnlemesi

haceryaldiz
haceryaldiz

241 Puan

Üç gün önce sokaktan hasta bir kedi aldım. İki yaş civarında dişi. Yürümede problem vardı. Yere yakın sürünür gibi yürüyor ve belini tam doğrultamıyor. Hemen düşüyor. Titriyor korkuyor. Başı da parkinson hastası gibi titriyor. Veterinere götürdüm. Steroit yaptı ağzında ve burnunda kurumuş kan pıhtıları vardı temizledi. Gençlik hastalığı atlatmış düzelmez dedi. Başka bir veterinere götürdüm. Gençlik hastalığı yok darbe almış travma geçirmiş dedi. O da burnundan pıhtı temizledi. Sprey sıktı. B vitamini iğnesi ve iç- dış parazit aşısı yaptı. Eve geldik pirelerini döktü. O gün yemek yedi su içmedi. Gece boyunca inledi. İdrar ya da dışkı yapmadı. Ertesi gün su içmediği inlediği için yeniden veterinere gittim B ve C vitaminleri ve ağrı kesici yaptı. O gün daha iyi geçti suyu ben içirdim şırıngayla ama en fazla 20 ml. İdrar ve dışkı yaptı ama yattığı yere. Kolay temizledim onu sadece sildim. Bugün pazar üçüncü gün. Yine yattığı yere yaptı ama dışkı vücuduna bulaştı yıkamak zorunda kaldım. Kasılma nöbeti geçirdi. Özellikle tuvaletini yaparken ya da yaptıktan sonra - sara gibi değil s şeklinde omurgası kıvrılarak- kasılma nöbetleri geçiriyor bugün. Durumu dünden daha kötü çok sık aralıklarla nefes alıyor bu kasılmalardan sonra. İnliyor. Kafası daha geniş açıyla titriyor ve süre daha uzun. Ne yapacağımı şaşırdım. Kucağıma alıp bebek gibi sarılıyorum pışpışlıyorum. Biraz rahatlıyor. Yarın yine veterinere götüreceğim ama tedavi nasıl devam etmeli? Vitamin iğnelerine devam edelim mi? Evde de bir kedim var. Hastalık ne ve ona bulaşabilir mi? Bu yavrum nasıl tedavi olur? Yardım istiyorum. Teşekkür ederim.


4 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

Daha kapsamli bir hayvan hastanesi ya da veteriner fakultesine goturmenizi tavsiye ederim. Ozel veterinerlerin bu gibi karmasik durumlarin altindan kalkabilecegini sanmiyorum. Test yapmadan genclik hastaligi tanisi koymalarindan ve nobet geciren bir hayvancagizi eve yollamalarindan belli oldugu uzere..

sibelsimal
sibelsimal

73

Hacer Hanım benim 1,5 yaşındaki kedimde de şuan benzer problemler var. Epilepsi ya da nörolojik bi hastalık olabileceği söylediği götürdüğümüz iki veteriner de. Salı günü İstanbul Üni veteriner fakültesine götüreceğiz orada tomografi çekilip net bir sonuç alabileceğimizi söylediler. Şuan ben de endişeliyim. Sizin çocuğunuza tam olarak ne tanı koydular? Akibeti nedir bilgi verebilir misiniz

Kedilerimm
Kedilerimm

267

Vallahi ben veteriner hekimlere güvenemiyorum ya tabi içlerinde işini iyi yapan teşhisi doğru koyan vardır ama bu hayvancağızların dili yokki anlatsın derdini her gidilen veterinerde ilaç iğne vurup şu var bu var diyoda gerçekten neyi var ama dimi. Üstteki arkadaşın dediği gibi daha kapsamlı bi yere götürmek lazım.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

durumu nasıl?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1678 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR