Yavru Kedim Kumuna Yapmıyor

Yaklaşık 2 aylık British dişi kedim annesinden erken ayırdıkları için gelişim geriliği yaşadığını düşünüyorum. Annesi de yanımda ancak yavru geleli 3-4 hafta olmasından dolayı bir türlü ne kuma ne de yaş-kuru mamaya alışamadı. Kum kabı yakınında ve gidip yapmıyor. Her yaptığı yeri sirke ile temizliyorum ancak yine de aynı yerlere yapıyor. Ne yapmalıyım?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

137761

Bebek, öğrenme aşamasında başka yerlere yapması normal. Siz ona kumunu eşeleyin, patileriyle eşeletin kendisine, öğretmeye çalışın. Çişini peçeteye çektirin kuma koyun, kakasını kuma koyun sonra ona koklattırın. Her yavru doğuştan içgüdü ile kuma yapmıyor maalesef, bazıları zamanla öğreniyor. Annesi de tuvalete girdiğinde yavruyu yanına koyup görmesini sağlayın. Bazı anneler eğitim verir. Gelişim geriliği için yavruda aşırı zayıflık görürsünüz, kaburgası çok kambur, belirgin görünür genelde. Mamaya geçmemesi de normal. Siz ona yaş mamadan zorla ağzına sürün, bir iki lokma da olsa yedirmeye çalışın. Bazı kediler mamanın tadını bilmedikleri için yemezler. Düzenli olarak tadım yaptırın. Her şeyi tattırın. Kuru mamayı da tek tek yere atıp böcekmiş gibi oyun yaptırın, parmağınızla hareket ettirin falan dikkatini çekmeye çalışın. Zamanla yemeye başlayabilir o şekilde.

Dediğiniz her şeyi yaklaşık olarak 2 haftadır düzenli olarak yapıyorum ancak hala kuma yapmıyor. Mamaları yememe sebebi ise nedense hala emme refleksi var, çiğneme refleksi yok.

aslihan_e
aslihan_e

137761

Olsun siz tadına baktırın az az da olsa, zamanla öğrenir. Suyundan falan ağzına sürün. O bilerek geri tükürüyordur, yutmak zorunda kalsa çiğnemeyi öğrenir. O Şimdi bilmiyor nasıl çiğneyeceğini, anne memesi gibi emilecek sanıyor.

Esila76
Esila76

1230

Kediniz kum kabının konumunu beğenmiyor ve bu da tuvalet alışkanlığını olumsuz etkiliyor olabilir. Siz dediğim gibi kum kabının konumunu 1-2 günlüğüne değiştirin , beğenmezse yine değiştirin. Yada kabız , ishal olduğunu saklamak için de kuma işemiyor olabilir ama başka yerlere yapıyorsa kabın konumunu değiştirmeyi deneyin bence.


(Kediler hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama tahminim böyle , kuşlar ile ilgili sorular sorarsanız hemen cevap veririm çunku şu ana kadar 6 tane kuşum oldu , 4 tane de ölen kedim oldu)

blue_hpood
blue_hpood

137954

kum kabı alçak olmalı. düz tepsi gibi bir şeyi kumla doldurun. yavruların bacakları henüz çok kısa olur, tırmanıp atlayamaz

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz her şeyi deniyorum ancak hala ne çiğniyor ne de başka bir şey yapıyor. Yaş mamanın tadını da kuru mamanın tadını da seviyor ancak yemek için uğraşmıyor onun yerine sadece emmeye çalışıyor ve etrafa saçıyor. Kum konusunda ise kum kabına koyunca kaptan atlayıp çıkıyor ki kabın kendisi küçücük bir şey.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap