Annesi Olan 1.5 Aylık Kedilere Mama Desteği Vermeli Miyim?

Blmr
Blmr

1569 Puan

Merhaba. Sokakta beslediğim kedilerden biri Ağustos’un başlarında doğum yaptı. Kuru mama yemiyor, salam sosise de bakmıyor pek. Sürekli beyaz peynir veriyorum, o da onu istiyor çünkü. Sanırım sütü olsun diye seçici davranıyor. Gerçekten iyi bir anne, ama yabani olduğu için kısırlaştırmak için yakalayamadım onu. Neyse, yavrular hareketlenince, doğum yaptığı apartman deposunun önüne çıkmaya başladılar. Denemek amaçlı pencereden salam attım, zar zor da olsa yedi yavrular. Bugün yakından da gördüm 1.5 aylıklar en fazla. Sorun şu ki; onları henüz apartmanda yaşayanlar farketmedi, çünkü istemiyorlar kedileri, daha 5-6 ay önce kriz yaşadık. O zaman da yavruları evime almak zorunda kaldım, annelerinden ayırdım mecburen ve sahiplendirdim. Şimdi de farkedilirse yine düzenleri bozulacak yavruların. Anne benden peynir istediği sürece onları emziriyor demektir. Ben onlara yemek vermek çok isterim ama, o apartmanın önüne gidip gelirsem kaplardan artıklardan hemen anlayacaklar ve olay olacak. Ki bugün dayanamayıp koydum bile aslında. Ben yemek versem, anne yavrulara olan ilgisini de keser diye korkuyorum açıkçası. Ama kendi hallerine bırakmakta içime sinmiyor. Anne şöyle 1-1.5 ay daha onları emzirir mi acaba? Bu noktada doğru olan nedir? Annenin işine karışmadan yavrulara müdahale etmemek ve sadece anneyi beslemek midir doğru olan?

3 CEVAP

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Ne kadar ince düşünmüşsünüz böyle okurken gülümsedim:') bazı anneler sütleri azalsa bile bebeklerini 2-2.5 aylıkken dahi emziriyor. Yeri geliyor başka yavrulari bile emziriyor bizimkiler suan o durumda hatta. Bence takviye her zaman iyidir. Yavrular kaç tane onu göremedim yazmamissiniz herhalde ya da ben atladim ama yavrulara verilecek ek besinler hem annenin yükünü azaltir hem de yavrularin daha güzel beslenmesini sağlar diye düşünüyorum eğer annenin sutu az geliyorsa belki biz fark edemiyoruz ama hepsi ayni sekilde ememiyor olabilir siz o ihtimali ortadan kaldirmis olursunuz ek bir seyler vererek. Mesela bizim yavru kedilerden birisi ya kardeslerinden firsat bulamadi veya emdiği az geldi bir ara baya zayiflamisti biz annesini emiyor saniyoruz tabi sonradan fark edebildik. O açıdan her koşulda ek bir şeyler yemeleri bence iyidir yavrularin. Anneye gelince de peynir seviyorsa yoğurt veya ayran da sever diye düşünüyorum hatta kefir verebilirsiniz. Süt veya yumurta da iş görebilir. Yavrular icin de bir paket ciger alip ki baya uygun 4-5 tl bir sey biraz da pirinc koyup pisirebilirsiniz bence bayılırlar buna. Pisirmenizi özellikle tavsiye ederim parazit gibi bir dert cikmasin bir de basiniza. Hem annenin hem yavrularin beslenmesi en güzeli bence. Zarari olmaz faydasi olacaktir diye düşünüyorum.

Blmr
Blmr

1569

Nazik ve detaylı cevabınız için teşekkür ediyorum. Bugün hava çok yağmurluydu mesela, anne kedi yemek yemeye çıkmadı. İnsanların olmadığı bir anı yakalayıp, yaş mama ve biraz salam bıraktım 2-3 dakikada bitirdiler. Bu arada 4 yavru var, ama her seferinde 2 tanesi verdiklerimden yiyor sadece. Haklisiniz destege mutlaka ihtiyaçları olacaktir, ben de oyle dusunuyorum. Farklı sokaklarda yaklaşık 20-25 kediyle ilgilenmeye calisiyorum. Yetiskinlerin mönüsü kuru mama, genç ve bebeklerinki ise dediğiniz gibi haşlanmış tavuk ciğer/yürek ve ekmek, pirinç, arpa şeklinde dönüşümlü yaptığım katık karışımı, kesinlikle çok beğeniyorlar. Bu anne kızımız biraz fazla seçici ama, bir bildiği vardır mutlaka. Keşke anlamsız insanlar gölge etmese, gizli gizli de olsa seve seve paylaşacağız ekmeğimizi olsun.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Blmr aynen öyle :') aynen devam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR