Tek Başına Yemek Yemiyor.

Kedim yemek yemiyor hiçbir şekilde tek başına. Ne yaptıysak olmadı. O kadar inatçı ki koca bir ay uğraştık mamasını koyduk yanında hiç beklemedik. Bana mısın demedi. Sadece aç kalmayacak şekilde çok çok acıktığında azar azar yedi ama burnumuzdan getirdi. Mutsuzlaştı. Enerjisi düştü.


Mama yerini değiştirdik, mama kabını değiştirdik belki eskisiyle yiyemiyordur diye, mamasını değiştirdik, balık-ciğer-tavuk verelim dedik yine aynı yine aynı.


Birde geceleri acıkıyor uyandırıyor, artık çok yoruldum. 1 seneyi aşkındır deliksiz uyku uyumadım ya. Hatta o mama yerken kaç defa başında uyuyakaldım.


Yok mudur bunun çaresi? Nasıl alıştıracağım tek başına yemeye.


Yanına olunca bile mutsuz aslında. İlla ona dokunacak, okşayacaksın. Hatta mümkünse elinle yedireceksin. Bütğn gün peşimizde miyav miyav, saatlerce oturur karşımda ben kalkana kadar. Nasıl bir sabır vardır hayvanda nasıl bir inattır anlayamadım.


Çözüm önerin lütfen. :(

7 CEVAP

Akitamaya
Akitamaya

1147

Benim Mayam da tek başına tuvaletini yapmıyor

ceydayildiz
ceydayildiz

1953

Bence durumun varsa bir kedi daha al o yerken görürse canının isteyeceğini düşünüyoruz

ceydayildiz
ceydayildiz

1953

Pardon düşünüyorum

Bende bir ihtimal diyorum ama annem istemiyor evde, ona kalsa bu kediyi de gönderecek. :/


Var mı başka önerisi olan?

Mamasını yine değiştirdik. Artık daha sık tek başına yemeye başladı. Hala daha nazlanıyor ama artık bu nazlanma süresi günde 3-4 sefere indi. Yine başında beklesek ama alışır hemen kerata.


Belki sizin kediniz de tuvaletini yaptığı kumdan, yerden memnun değildir. Belki bağırsak sorunu olabilir. Daha önce öyle bir yazı okumuştum bir kedi sahibinin anlattığı. Sizinle benzer bir sorundan muzdaripti. Meğer yediği mamalardan kaynaklı tuvaletini yaparken çok sorun yaşıyormuş kedi ve kuru mamasını biraz ıslatıp verdiğinden beri sorunun çözüldüğünü dile getirmiş.

Eğer fazla ilgi gösteriyorsan olur öyle mesela civcivlerde öyle çok samimi olunca sensiz bile su içmezler

effect87
effect87

72

Bizimki de öyle, illa yaninda dikileceksin. Oksarsan daha iyi yiyor. Begendigi mama taze mama olunca daha az nazlaniyor, Ama araştırdım yabanci sitelerde şu şekilde yapabilirsiniz diyor ; gidin yemeğe başlasın, biraz yanından ayrılın, tekrar yanina dönün yemeğini bitirsin. o yerken siz çıktığınızda peşinden çikip gelebilir, eger gelirse tekrar götürün yesin. Bu şekilde devam edin, her seferinde uzak durma surenizi yavaş yavaş arttirin 3 dk 5 dk 10 dk 15 dk seklinde, sonunda alisacak diyorlar, birde düzenli bi sekilde vakit gecirin diyorlar, tarama saati , oyun saati gibi belli zamanlariniz olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3634 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR