Kedilerde Aşılama

Bir hafta içinde Scottish Fold sahipleneceğim maması, kumu, oyuncakları vs. her şeyi listeledim sadece tek bir sorum var o da aşılarla ilgili.
Sahipleneceğim kedi yavru 2 aylık. Ve evde bakacağım, sadece rahatsızlığı olursa onun için veterinere giderken dışarı çıkacak.
Araştırdığımda aşılar hem maliyetli hem de çok farklı görüşler var, biri kedime kısırlaştırma dışında aşı, ilaç kullanmadım demiş, başka sitelerde 2-3 ayda bir belirli aşıların yaptırılması gerek diyor.
İlk sahiplendiğimde kesin yaptırmam gereken aşılar nelerdir ve onların dışında belirli aralıklarla yaptıracağım aşılar var mı? Kesin görüş belirtebilirseniz çok mutlu olurum.


Şimdiden teşekkürler

5 CEVAP

BihterMerve
BihterMerve

792

Oyuncaklarina kadar listelediniz ama asilar mi maliyetli geliyor? :) Benim de scottishfold bir kizim var ve tum asilarini yaptirdim. Disari cikmayacak belki ama disardan siz eve geleceksiniz, ona mikrop tasima ihtimaliniz her zaman var. Asilar kuduz, karma, losemi olarak degisiyor ve tanesi 70 tl. Ilk basta biraz fazla asisi oluyor ama bunlar onun saglikli bir omur gecirmesi icin hic goze batacak rakamlar degil. Veterineriniz cok daha saglikli bilgi verecektir. Sevgiler..

ToprakSirin
ToprakSirin

1069

İç parazit aşını yaptırman gerekiyor kedi bakmaya karar verdiyseniz maliyeti düşünmenize gerek yok sonuçta o hep senin yanında olucak onu sağlıklı görmek sizi mutlu eder düşünsenize sürekli kusuyor veya dışkısından kan geliyor sonra araştırmalara giriceksin yine onun sağlıklı olmasını istiyorsanız aşı şart

ToprakSirin
ToprakSirin

1069

Aslında sizin aşı dedikleriniz o kadarda pahalı bişey değil iç parazit tablet 35 lira dış parazit iğne 35 lira diğer aşılarda o kadar uçuk bi fiyat değil

BoncukOglum
BoncukOglum

619

Parazit ilaçlarını kedinizin sağlığını yanı sıra kendi sağlığınız için de yaptirmalisiniz. Ondan size bulasabilecek çeşitli parazitler var ve evden çıkmayan bir kediye bile dışarıdan getirdiginiz esyalardan, gıda maddelerinden vs bulasabiliyor. Onun haricinde aşıları özellikle yavruyken çok önemli. Ilk aşilarını eksiksiz yaptirmanizi tavsiye ederim onun sağlığı için. Sonra 70-80 tl lik aşı parası vermemek için binlerce liralık tedavi masrafı ile karşı karşıya kalmayın.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Öncelikle vet. ic dis parazitlerini yapacaktir bundan bir hafta sonra karma 1 olur ardindan 3 hafta sonra da karma 2 olur bu asilari kesin yaptirman gerekir cunku bu karma kedini ölumcül hastaliklara karsi koruyacak ardindan kuduz asisi var bu bir kedi sahibi olarak yasal olarak yaptirman ve ucak yolculugu yapabilmek icin en önemli ası. Bir de lösemi asisi var ama bu sakincalo bir asi felc yapabiliyormus o yuzden losemiye gerek yok. Tum bu saydiklarim 2 ayliga ulasmis kediler icin kesin onemli asilar. Ardindan ilerleyen zamanlarda her 3 ayda bir ic ve dis parazit uygulamasini yaptirman lazim. Ic parazit kedini dis parazit seni koruyacak bir uygulama disari cikip cikmamasi bunalrin gereksiz oldugu anlamina gelmiyor evde de bir suru mikrop mevcut. En son olarak kediniz her sene 1 sefee olmak uzere karma ve kuduz asisi olmasi gerekiyor. Onun sagligi icin bunlar cok onemli ozellikle cok hassas cins bir kediye sahipken bu asi ve parazit uygulamalari cok onemli. Hemen hasta olabiliyorlar ve donusu olmayacak bir yola girmek istemezsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 540 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR