Kısırlaştırma Ameliyatı Sonrası Tuvaletini Yapmadı

Mayis1
Mayis1

12715 Puan

Cumartesi kısırlaştırdığım dişi kedime bahçede baktığımız için eve alamadım ve bahçedeki kapalı bir alanda bakıyorum. Yeterince büyük ve kedinin rahat edeceği bir yer. Ameliyattan sonra sadece 2-3 kere çişini yaptı. Bir defa kapısını açınca dışarı çıkmıştı bir saat falan dışarıda kaldı. Belki o sırada kakasını yapmıştır eğer öyleyse bile 3 gündür kakasını yapmaması normal gelmedi. Keyfi yerinde . Normalde toprağa yapıyor ama temiz olsun diye kum aldık, ona da 1-2 defa çişini yaptı. Kaldığı yerde bahçe eşyaları da var oralara ben giremiyorum belki oralara yapmıştır ama emin olamadım yine de. 3 gün sonra bahçeye çıkartıcam . Şimdi dikişlerinden biri açıldığı için yakalık takıp kediyi strese sokmak istemiyorum. O yüzden atlayıp zıplayacağı bir yere çıkartmıyorum. Ayrıca sürekli saldırdığı yavrularından da biraz uzak kalsın dedi veteriner. Belki biraz daha yumuşar diye. Konuyu iyice uzattım. Sizce bu normal mi çünkü yemesi içmesi yerinde. Ya da kuma alışık olmadığından bir yerlere yapıyor olabilir mi?

12 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Tabii ki de sorunsuz içmedi, uysal bir kedi değildir kendileri. :D Ben de ilk zamanlar şurup konusunda zorlanıyordum, hatta her yer kirleniyordu. Şimdi yoğurdu aynı şekilde verirken kolay yolunu buldum. Yan tarafında durup bir kolumu diğer yanına atıyorum, elimle ağzını iki yanından hafifçe bastırarak açılmasını sağladıktan sonra diğer elimle dişlerinin arka tarafındaki boşluktan şırıngayı sokuyorum. Karşı gelmeye çalışsa da patilerini tutmaktan daha kolay bir yöntem bu.

Gul36
Gul36

113368

Kaç gün olduğunu tam hatırlamıyorum ama benim kedim de ameliyattan sonra bir süre kaka yapmamıştı. Veterinerimiz de sonuçta içiyle oynandı, kolay bir şey değil, bu yüzden bir süre yapmaması normal demişti. Zorlanmaması için de kuru mamayı o süreçte azaltmamızı tavsiye etmişti. Yani sizinki de böyle olabilir, ya da dediğiniz gibi göremediğiniz bir yere yapmış olabilir.

Gul36
Gul36

113368

Elinizle aşağı doğru çekmek zor olabilir, zaten kedi de büyük ihtimal kabul etmez. Daha iyi anlatabilmek için tekrar denedim şimdi. Şöyle söyleyeyim, sağ elimi kullandığım için sağına (ya da arkasına) geçiyorum, sol elimi kafasının tepesine koyup parmaklarımla ağzını iki yandan bastırıyorum ve şırıngayı ağzın sağ tarafının en arkasından sokuyorum. Zamanla alıştığı için şu anda hiç uğraşmadan sadece kafasını tutup da yapabiliyorum. Bir deneyin bakalım, belki siz de rahat edersiniz, ona da eziyet olmaz.


Şurubun adını hatırlamıyorum maalesef ama 4-5 gün vermiştim. 1 cc ishal yapmıştı, yarıma düşürmüştüm onu hatırlıyorum. İlaç konusunda en iyisi veterinerinizi dinlemek.

Mayis1
Mayis1

12715

Veteriner yazdı zaten ilacı bugğn 5. Gün. Bugün son. Sabah yine yaptığım gibi yapıcam akşam daha çok vaktim oldupundan dediğinizi bir deneyeyim. Verdiğiniz bilgiker için teşekkür ederim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ebra hayvana stres ustune strrs yasatmissiniz. Kisurlastirma buyuk bir olay, ustune yolculuk, ustune banyo? Banyo yaptirilir mi yeni ameliyat olmus kediye? Ameliyat tarihini de sehirdisina cikmayacaginiz bir gune koymaliydiniz. Bi de ormana salmak falan ne enfeksiyon da kapar hersey kapar. Stresten hasta da olur ölmedigine dua edin bunca seyden sonra

Mayis1
Mayis1

12715

İlk iki gğn yaş mama berdik şimdi de şurup içirebilmek için sabah akşam yumurta kırıyorum. Yumurtayı çiğnerken ön patikerini tutup şorıngay ağzına sokuyorum . Ama bir defa kolay verdiysem aynı şekilde tekrar yaptığımda başarısız oluyorum. Siz nasıl içirmiştiniz ya da kediniz sorunsuz içti mi? Yarın da tekrar yaş mama veririm o zaman. Teşekkür ederim

Mayis1
Mayis1

12715

Şurubu eziyet ediyormuşum gibi anlatmışım .

Mayis1
Mayis1

12715

Yanı kedinin sağına geçip sol kulunuzu kedinin soluna koyuyorsunuz sonra ağzını açmak için ağzını öne doğru büzüştürür gibi mi bastırıyorsunuz?Ben ağzına bastırıcam ve durucak. Uysal değil diyorsunuz ama ağzını bastırmanıza izin veriyor. Acaba bizimki de ona tepki vermez mi merak ettim şimdi.

Mayis1
Mayis1

12715

Bir de ben agumantin( doğru yazamadım öyle bir şey) veriyorum. Siz ne kullandığınızı hatırlıyor musunuz ve kaç gün verdiniz ben ortalama 5 gün civarı kullanıcam. Onun yararı için yapıyorum kendime eziyet oluyor valla. Gece uyurken bile şurubu nasıl içiririm diye düşünüyorum. Hayırlısıyla bitse de o da rahatlasa ben de.

Mayis1
Mayis1

12715

Ya da elinizle aşağı doğru çekip mi boşluktan sokuyorsunuz

ebraromurr
ebraromurr

11

kedimi kısırlaştırdık şehir dışına işimiz çıkınca onuda götürmek zorunda kaldık. Gittiğimiz yerde ormanlık bir yer olduğu için bir de sokaktan aldığımız için saldık. Tuvaletini toprağa yaptı eve gelincede kuma yaptı. Şimdi ise geceden beri yapmıo (geldiğimizde banyo yaptı) acaba enfeksion mu kaptı çünkü kakada yapmıo !

Miniklokum
Miniklokum

67

Mamasina.cokmaz zeytin yağı koyabilirsiniz örneğin, 1 çay kaşığı.. fazlasi ishal yapabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15997 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR