Erkek Kedi Kızgınlık Dönemine Girdiği Nasıl Anlaşılır

axmetmcl
axmetmcl

990 Puan

Merhabalar,


Sokakta bulduğum yavru bir kediyi sahiplendim, bulduğumda yaklaşık 3 aylık olduğunu düşünüyorum. Şimdi de 5-6 aylık gibi bir şey olması lazım.
Kedinin huyu normalde sakin, oyuncu ve sevimli bir kedi. Hiçbir agresif hareketi, kasıtlı tırmalaması gibi kötü huyları da yok.
Okuduğum yazılara göre kediyi 12 aylıkken gibi kısırlaştırmak en sağlıklısı (çeşitli böbrek hastalıkları oluşmasın diye), ama aynı zamanda da kediyi kızgınlık döneminde de kısırlaştıramıyoruz diye biliyorum. Yani doğrusu kızgınlıktan önce ve geçtikten sonrası. Kedinin eve idrar püskürtmesinden önce mutlaka kısırlaştırma işlemini yapmam gerekiyor.


Bu kadar uzun bir yazı yazmamın sebebi, kedi kızgınlık dönemine girdiğini hangi davranışlarıyla tam anlarım, kızgınlık dönemine girmeden önceki kısırlaştırmak için olan en doğru zaman hangi zamandır? Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

4 CEVAP

Kimsecik
Kimsecik

1439

Önceleri yerli yersiz mişyavlar geceleri dahil sonra ses yükselir gün geçtikçe kedi ulumasına döner ses. Bilinki o günden sonra uykusuz geceler yariniz olur...:)
Peki başka neler olabilir


1.Kediniz pecrelere çıkar.(Düşüp ölebilir,sakat kalabilir.)
2.Kediniz evden kaçar.(Bulaşıcı bir çok hastalık var kimi öldürücü tedavisi yok bunları kapabilir yada trafik kazası geçirebilir.)
3.Sağa sola işse keşke ama işemez koku bırakırki o koku idrardan ağır kokan kolay kolay çıkmayan sinen bir kokudur evde herkes farkeder gelen gidenler dahil ,umumi helaya döner ev.
4.Kediniz bildiğin ulur yahu komşular kapıya gelir evdekiler kafayı tırlatır kızsanız susmaz çare bulunmaz dişi kediyle çifleştirseniz dahi aynı gün yine devam eder bitmek bhilmeyen bir cinsel iştahı vardır o döneme girdimi erkek kediler çıkmaz dişiler hamile kalır susar erkek ise yeni eşler için sürekli bir arayış ve uluma ...bitmicek nezamana kadarmı KISIRLAŞTIRana kadar.Sevdiğin kedi gitmiş bir başağrısı gelmiştir sanki o değildir.
Seviyormuyuz seviyoruz ama birde gerçekler var Kısırlaşltırın rahat edin sizde oda rahat mışıl mışıl ...

Kimsecik
Kimsecik

1439

Veterinerinizle görüşün 1 yaş sınırı tartışmalı 6 aylıkken kısırlaştırma yapılacağına dair bir çok bilgi var.Eğer imkanınız yoksa kenara para koyun bugünden sonra.Miyavlama ardı ardına ve sürekli bir hal alır bir süre sonra yani; mı acaba demezsiniz emin olursunuz öyle söyliyim.Erkek kediler için çok kolay bir operasyon testisleri alıyorlar okadar çabucakta iyileşiyor korkulacak bir durum değil.

axmetmcl
axmetmcl

990

hızlı ve detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. İlk yazdığınız cümle beni çok düşündürdü, bu gece kendi kendine ufaktan miyavlamalar yaptı, bu ilk defa değil bir kaç hafta öncede yapmıştı. uyurken rüya görüyor o zaman yapıyor diye sanıyorum. gidip gözlemleme şansım yok çünkü geldiğimi anladığı anda kafayı kaldırıp susuyor ya da atlayıp yanıma geliyor. Bu gece kendi kendine yanıma geldi ve yattı uyudu...


Yüksek sesli bir miyavlama veya ardarda bir miyavlamada değildi, bazen miuvv bazen miyav gibi ufak ufak sesler çıkardı. Sabahta wc'sinden çıktığında aniden oraya buraya koşturdu zıpladı. Daha maximum 6 aylık falan olması lazım bilemedim neler oluyor... Eğer kızgınlık dönemiyse de kısırlaştırmak için çok erken diye üzülüyorum :(

axmetmcl
axmetmcl

990

Veteriner ile konuştuğumda, Aralık olmadan mutlaka getirin dedi. Yaklaşık kedinin 7 aylığına falan denk geliyor diye tahmin ediyorum. Tabi hızlıca verdiği bu kararı, ne kadar tüm bu detayları analiz ederek söyledi emin değilim... Desteğiniz için teşekkürler @Kimsecik

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR