Neden Her Yeri Kokluyor?

cik
cik

724 Puan

Merhaba,


Ekpe, iki gün önce dokuz ayını bitirdi. Çok hareketli, yaramaz, zaman zaman kendisini sevdiren ama istemediğinde de tepkisini gösteren bir kedi. Son zamanlarda oyunculuğunda azalma olmasa da saldırganlığı eskiye göre biraz azaldı diyebilirim. Ancak dikkatimizi çeken şöyle bir şey var: Her yeri ve her şeyi çok fazla kokluyor. Evde sürekli gezdiği yerleri kokluyor, sürekli.


Bunun sebebi ile ilgili fikriniz ve/veya önerilerinizi paylaşır mısınız?

5 CEVAP

Elaay
Elaay

1119

Benim kedimde öyle aşırı meraklı bir kedi girdiği gezdiği her yeri koklar ve evde ki her şeyi merak eder dolap içlerine kadar. Ben merağına veriyorum bizimkinin:)

cik
cik

724

Ekpe de normalde meraktan yeni gördüğü her şeyi koklardı, sık sık dolap kapaklarını ve çekmeceleri de 2-3 haftadır açtırmaya başladı. Ancak yaklaşık bir haftadır koklaması abartı derecede arttı. Özellikle evin kapısını açtığımızda kapının köşesini kokluyor ve yerleri çok kokluyor. Yani yeni şey olmasına gerek yok.

aleyn
aleyn

113859

tamamen kendi gözlemlerime göre söylüyorum karnı doymayan ya da mamasını sevmeyen kediler çevreyi çok kokluyor başka avlar bulmak için. bir de dışarda başka kedi sevip geliyorsanız ve üzerinize siniyorsa onu tehlike gibi algılayıp kokusunu evin içinde arıyor olabilir.

aleyn
aleyn

113859

işte o kokunun sahiplerini arıyor evde mi çevrede mi diye çünkü bölgesi için bi tehlike gibi algılıyor yeni bi ortak mı geliyor falan diye.. rica ederim ne demek.

cik
cik

724

@Elaay ve @aleyn cevaplarınız için teşekkür ederim.


Evet dışarıdan kedi sevip geldiğim çok oldu, bir iki defa da çevredeki kediler evin kapısına geldi o sırada Ekpe çok sinirlenmiş ve gerilmişti. O andan itibaren de koklama davranışı artmıştı. Sanırım sorunun asıl cevabını sayenizde öğrenmiş oldum.


Yemek konusunda hiç aç kalmıyor ve mamasını çok seviyor. Hatta maması dışında pek bir şey yemek istemiyor diyebilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11835 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR