Kedimin İdrarı Kum Kabından Taşıyor?

yulafik
yulafik

257 Puan

Merhaba, kedim 3,5 yaşında erkek. Yaklaşık 2 ay önce idrarını yaparken kum kabından aktığını gördüm, baktığımda kumu kabın birleşim yerine doğru yığmış ve sanırım o birleşim yerinden idrarı akmıştı. Ben de sorun olmadığını düşünüp kumu düzelttim. Fakat bu hafta 3 gün arayla yine aynı şey yaşandı. Yaklaşık 15 gündür Brit Care urinary mama kullanıyorum öncesinde 8 ay Bozita kısır mama kullandım ama erkek kedilerde böbrek sorunları olabileceği için mamayı değiştirdim korkup. Böyle bir durum yaşayan var mı sorun kedimin kumu kenara yığması mı yoksa idrar yollarında bir sorun mu var?

6 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

138134

bazı kediler kenara doğru işer, geniş ve yüksek kenarlı bi kap edinebilirsiniz. idrar yollarında sorun varsa renkli kumlardan alıp bakabilirsiniz. üriner mama, şu mama bu mama işe yaramaz. su tüketimini arttırmaya yönelik şeyler yapmalısınız, bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan biri olarak söylüyorum

yulafik
yulafik

257

Haftada 3 gün yaş mamaya su katıp veriyorum beni de korkuttu bir arkadaşım o sebeple urinary mamaya geçtim. Bu kenara işeme olayı yoktu bu yaşına kadar o sebeple garipsedim. Dediğiniz kumu biraz açıklar mısınız? Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

blue_hpood
blue_hpood

138134

haftada üç maalesef ki çok az. bir kedinin her gün kilosu başına 40-50 ml su tüketmesi gerekir. kediler doğada da su tüketmeyen canlılar olarak bilinirler, kuru mama bu sebeple kedilere uygun besleme biçimi değildir. mümkünse yaş mamayı arttırın. üriner mamaya gelince sadece pazarlama ürünü, asla suyun yerini tutmaz ve struvit kristali için üretilmişlerdir genelde, c vitamini var hemen hepsinde. bu da diğer tür kristalleri etkileyebilir, kristal yoksa da idrar kesesinin ph değerini bozabilir. zaten su tüketmeyen bir türden bahsediyoruz. su tüketimi artarsa idrar kesesi daha rahat temizlenir. renkli kumlar internette satılıyor, erken teşhis kumu diye geçiyor, herhângi bir iltihap veya sorunu önceden anlamaya yardımcı olabilir. kediniz kısır değilse erişkinliğe adım atıyor da olabilir, bu da köşelere doğru işemesini açıklar. büyük bir kediyse kaba sığmıyor olabilir.

CalicoMia
CalicoMia

14641

Kum kabı yüksek ihtimal küçük geliyor. Bu yüzden kenara işiyor. Aynı sorunu bizde yaşadık en son Ankara'ya gidip 52cm uzunluğunda kocaman kum kabı aldım. Sorunu anca öyle çözebildim.

yulafik
yulafik

257

Teşekkür ediyorum yorumlarınız için, yaş mamayı arttırıcam kesinlikle. Ayrıca kabı da küçük geliyor sanırım çünkü büyük bir kedi. Büyük bir kap alıp gözlemleyeceğim.

blue_hpood
blue_hpood

138134

benim size önerim imac markası olabilir, üç senedir kullanıyorum, güzel bir tuvalet. veya şimdi çelik almayı düşünüyorum, onu da tavsiye edebilirim, daha hijyenik:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap