

















































































































































Düzenli Veteriner Kontrolünün Kedi ve Köpek Sağlığındaki Önemi
Akvaryum Nasıl Temizlenir? 8 Adımda Balıkların Yaşam Ortamını İyileştirin
Kuş Yemi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Akvaryum Balıkları Neden Ölür? Akvaryum Balıklarının Ömrünü Uzatmak
Akvaryum Balıkları: Evinizi Su Altı Cennetine Dönüştürecek En Canlı 10 Tür
Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba, 4,5 aylık erkek kedim 1 haftadır çok hırçın ve sürekli çiftleşme hareketi yapıyor koluma peluş eşyalara vs.
Veteriner hekim muayene edip testisleri gelişmiş kısırlaştırma yapılır haftaya gelin demişti. Ayından dolayı herkes farklı söylüyor Allah korusun narkozu kaldıramaz ya da ne kadar erken o kadar iyi diye.. kafam çok karıştı tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
İdrar püskürtme henüz yapmadı. Sadece sürekli koluma çıkıp ısırıp çiftleşme hareketi yapıyor.
daha dün falan sormuştum yanlış hatırlamıyorsam en az 6 veya 8 aylık olması lazım ama benim ki dişi değişir belki
Erkek için 4 aylık olması yeterlidir. Bizim de niyetimiz 4 aylık olur olmaz yaptırmaktı ama maddiyattan dolayı bir ay erteleyerek 5 aylıkken yaptırdık. Eve geldiğinde hiçbir şeyi yok gibiydi. Sorunsuz geçti. Şu an 8 aylık, hiçbir sıkıntısı yok çok şükür. Hareketleri kalıcı olmadan önünü almak iyidir. İsterseniz iki hafta daha bekleyin siz de 5 aylıkken yaptırın
Dişi kedi için olabilir ama erkek için acele etmeniz çok gereksiz. Bir kere kısır kediye serbest besleme yapamazsınız, mineral fazlalığı yüzünden taş gelişme riski olur ama bu daha çocuk, bol bol yiyip büyümesi gerekli.
O ayda oluyor öyle, yavrular birbirlerine oyun gibi yaparlar. Ondan bir şey olmaz. Evde dişi kedi olmadığı sürece acele etmeyin.
Merhaba bizim kedilerimiz erkek. Kısırlaştırmadık daha. Küçük olan 9 aylık yaşını bekliyoruz abi de 1.5 yaşında çok şükür. Sizinkiler gibi evet çiftleşme hareketi yapıyor abi küçük yapmıyor da. Onun da libidosu düşük oldugu için bekliyoruz. İşaretleme koku bırakma yok. Yemeyi seviyorlar o yuzden bizde biraz daha beklemek istedik. Küçük eğer koku bırakmaya geçerse o zaman bakıncaz. Acele etmeyin bırakın şimdi yesin büyüsün. Kısırlaştırma yapınca yemek istese de veremezsiniz ağlar. Yesin büyüsün kemikleri güçlensin
Veteriner hekim testislerin yeterince geliştiğini söylüyorsa kısırlaştırma yapılabilir. Ben de erkek kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım.
Eğer bütçeniz uygunsa, katı anestezi yerine gaz anestezi tercih etmenizi öneririm. İki kedim var; erkek kedimi 6 aylıkken, dişi kedimi ise 9 aylıkken kısırlaştırdım. Dişi kedimi biraz daha bekletmemin sebebi minyon yapılı olduğu için biraz kilo almasını istememdi. Nitekim 9 aylıkken kısırlaştırdığımda bile yalnızca 2,7 kiloydu (şu an 4 kiloya yakın).
Erkek kedimi katı, dişi kedimi ise gaz anesteziyle kısırlaştırdım ve aradaki fark gerçekten çok belirgindi. Erkek kedimin tamamen kendine gelmesi 4–5 saati bulurken, dişi kedim eve gelir gelmez normale dönmüştü. Ayrıca gaz anestezinin, katı anesteziye kıyasla sağlık açısından daha güvenli olduğu söyleniyor.
yapılır, dişi erkek fark etmez. ben de beş aylıkken yaptırdım. idrar yolu, böbrek sağlığı vs aklınıza yatmıyorsa kaliteli konserve ve çiğ besleme öneririm. zaten bir kedi öyle beslenmeli. narkozu da kaldırır, hareket kalıcı hâle gelmeden yaptırın derim.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorOnaylı Yem Deposu Sertifikası
Şikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
gönderiliyor...
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.