Immuneks Surup

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699 Puan

Arkadaşlar bizim yavru kedi var 6 tane. 3 tanesi 1-1.5 aylık. Annelerini emiyorlar ama diger 3 tane 2.5 aylik sut anneyle buyumus minnaklar da anneyi buldu mi yapisiyorlar hemen. Bizim minikler pek ememiyor ayni odada kaliyorlar gunduz guneslenip hava alip oynasinlar diye buyukleri bahceye cikardik biri gitmis yola cikmis araba carpmis ben bi daha ayni aciyi yasamak onlari riske sokmak istemedigim icin odadan cikaramiyorum.. Bebeklerin biraz guclenmesi icin immuneks surup icirelim mi napalim oneriniz neler? Arkadasimin veterineri gozleri perdeli olan kedilerimiz icin bir tanesi de malesef araba carpmasi sonucu kaybettigimiz o kedimizdi immuneks surup onermis bagisikliklarini guclendirici. Ben simdi napayim yuva ariyorum kimse yok. Alan kisi geri getirmis 24 saat icinde. Babasi kizmis. Ona buna verip ziyan edemem onlari mecbur bizdeler yine ama. 17 kedi var toplamda. Yas mama falan alip veremem o kadar maddi acidan durumum yok. Sokaktakilere gunluk besleme yapıyorum 10 kedide onlar var. Yani cok cana yetmeye çalışıyorum. Normalde kopegimiz sanayiden etlerin paketleme yapildigi yerden alinan kemikli tavuk gogus eti yiyor. Parcalayip veriyoruz kedilere de kiyma seklinde yapip veriyoruz butun butun yiyemezler hem de kemikli zararli olur diye. Pisirmeden veriyoruz mecburen pisince kemik cam gibi kiriliyor sanki. Ic parazit icinde kontil alip yemeklerine katiyoruz arada. 4 yildir bu sekilde beslenen kedimiz var allah uzun omur versin cok sukur bi kotuluk yasamadik. Ama yavrulara ondan veremem ki onlara ne pisireyim ciger veriyoruz bazen de onlarada kiyma gibi yapip et veriyoruz. En kucuk olanlara ne yedirelim? Arkadasim da biraz sut tozu varmis onu kargolayacak onu icirmeyi dusunuyorum ek olarak? Baska neler onerirsiniz? Ev yapimi da olur usenmem yaparim ama maddi acidan cok sarsmasin cok cana bakmaya calisiyoruz anca bu kadar yetebiliyoruz

2 CEVAP

kurban1525
kurban1525

14349

İnternetten kedilerin ev yapımı yediği yiyecekler diye aratabilirsiniz. Çok kediye bakıyorsunuz, sizi bu davranışınızdan dolayı ayakta alkışlıyorum desem yeridir :) fakat bu yüzden maddi imkanın en yeterli olduğu seçenek ev yapımı yiyeceklerdir diye düşünüyorum. Bazen sulandırılmış süt ile ekmek içi verebilirsiniz, ikisi birbirini dengeler nitelikte. Başka seçenekler için de internette araştırabilirsiniz.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@kurban1525 evet sokaktaki kediciklerime o tarifleri uyguluyorum zaten tuz baharat hicbir sey koymadan bulyon atarak bazen eriste bazen arpa bazen tel sehriye pisiriyorum sonra salam katiyorum. Bazen de cigerli pirinc lapasi yapiyorum. Estagfurullah ben onlar doyunca rahat edebiliyorum huzurlu olabilmem icin onlarin tok uyumasi lazim biraz da kendimizi mi düşünüyoruz acaba bilemiyorum aslinda görevimiz bu bence borcluyuz bunu valla 7 tllik 850 gram salami aliyorum marketten uce bolup uc gun cocuklara yiyecek hazırlıyorum. 7 lira ne ki? Nelere ne paralar veriyoruz? Yorumunuz icin teşekkür ederim bu arada.. Sut veremiyorum sulandirip verdigim halde ishal oldu yavrucak. Arkadasimdan sut tozunu rica edicem onunla ek besin yapmayi düşünüyorum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 434 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR