Vet'e Gitmeyenlerin İç Dış Parazit Uygulamaları

Kimsecik
Kimsecik

1439 Puan

Arkadaşlar ben karma aşı ve acil durumlar dışında veterinere kedilerimi götürmüyorum ;ilk zamanlar götürdüm baktım yol stresi ve veterinere girdiğimizde kedilerimin ultra korkuları hırçınlıkları beni evde iç dış parazit uygulaması yapmaya sevketti.


Daha öncedende sokak hayvanları ile içli dışlı oluşum herzaman maddi durumumun elvermemesi ve tecrübelerimin getirisi olarak çok acil durum yoksa veterşinere gtitmiyorum tabi işin aslı veterinerlere güvenmiyorum...


Neyse konuya giriyim iç dış parazit uygulamalarını kedilerime kendim yapıyorum veteerinerden alıp yaparken bir sorun çıkmıyor ama asıl konu hangi markayı tercih etmeliyim noktasında sıkıntı yaşıyorum ben stronghold uyguladım kedilerime ama iç parazit için ayrı bir ilaç daha uygulamak istiyorum biliyorsunuz bu iç parazit uygulaması;


1.Eczaneden alınan sitraks yada kontil şurup ile belirli bir doz ve onu takip eden bişr programla tekrarlar ile oluyor yada(beşeri ilaçlar bunlar şuan piyasada yok sanırım kaldırıyor sokak hayvanlarında kullanıyordum)


2.Hap şeklinde olanlar (aniprazol gibi vetten temin edilebilir)


3.Enseye damla şeklinde olanlar.(Profender gibi vetten temin edilir)


4.Yada iğne şeklinde uygulamalar.


*Dış parazit pire kene uyuz vb.


*İç parazit bağırsak solucanları tenyalar(bir çok türü var)


Siz hangi iç parazit uygulamasını tercih ediyorsunuz,en etkili olanı hangisi bir tavsiyeniz varmı bu hususta?

6 CEVAP

kurban1525
kurban1525

14349

Amin. Devletin bu konuya el atması lazım. Hatta her eve 1 kedi verilmesi, bu kedilerin düzenli olarak kontrolleri yapılması, ölümlerinin insanlar gibi ciddi bir konu olarak araştırılması lazım. Bu durumda insanlarımız hem "İnsanlık" özlemini az da olsa gidermiş olur, çocuklarımız sorumluluk sahibi olur, hayvan hastaneleri olduğunda da halkımıza iş alanı açilmış olur. Hep aklımda, hayalimde. Bir gün gerçekten hayvanları seven bir siyasi kişiliğe rastlarsam onun peşinden gideceğim. Çünkü o insanda insanlara zalim olacak bir ruh yoktur. İçimi konunuzda dökmüş oldum kusura bakmayın :)

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Ben de sokaktaki kedilerimin yiyeceklerine kontil katiyordum ama kontil her eczanede bulunmuyordu onu fark ettim onun dışında dış parazit için ense damlasi kullanmıştık bir de suan pire tozu kullaniyoruz veteriner verdi. 15 kusur fiyati da. Pudraya benziyor o tip bir kutuda markasını suan bilemiyorum ama

Kimsecik
Kimsecik

1439

Vetler =özel hastaneler aynı şey Allah ikisinede muhtaç etmesin.

zuhall
zuhall

10265

Hem ic hem dis parazit icin dogal icerikli urunler ve tarifler var. Onlari da arastirabilirsiniz. Burada sitede de uygulayanlar vardi, onlara ulasip tarif sorabilirsiniz.


Ornegin bu da hazir olanlardan, disparazitsprey


Bunun disinda eger ilac olarak kullanacaksaniz sahsen ben hap olanlari tavsiye ederim. Surekli enjeksiyon yapilmasina gerek yok diye dusunuyorum. Surup olanlarin da genis spektrumlu olmadigini herturlu parazitte kullanilmadigini duymustum.Damla formunda olanlar hakkinda pek fikrim yok yeni cikan birsey zaten.

Kimsecik
Kimsecik

1439

Birisi sormuş özelden aşılarıda kendiniz mi yapıyorsunuz ;el cevap hayır sadece kısırlaştırma operasyonlarını kendim yapıyorum :D yok daha neler ya nerden bu çıkarıma vardınız valla enterasan insanlar var toplumda .


Aşı olarak sadece karma yaptırıyorum vet yapıyor :)) saygılar sorum iç parazitle ilgili çünkü piremiz yok.

Terranova
Terranova

2391

Aslından özelden cevap verecektim ama laubali tavrınızdan dolayı buradan cevap vereceğim. Geçenlerde, ev de aşı yapmaya kalkışan birilerini savunur nitelikte cevaplar vermiştiniz. O sebepten sorduk. Sadece onu mu yazdım bak bakayım bidaha. Yoksa ne yaparsanız yapın banane. Evet, enterasan insanlar var toplumda; yardımdan anlamayan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 650 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR