Fip Deneyimi Olanlar Yazabilir Mi

Hilaly03
Hilaly03

915 Puan

Arkadaşlar selam kedime bugün ıslak fip teşhisi konuldu. Tedaviye eidd kapsül ile başladık. Kedim şu an çok halsiz ve iştahı tamamen kapalı. Siz deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Tavsiyelere ve motivasyona çok ihtiyacım var

1 CEVAP

LaBaguette
LaBaguette

628

Selam Hilal, çok geçmiş olsun. Bu korkuyu ve çaresizliği çok iyi biliyorum ama lütfen moralini yüksek tut, çünkü yalnız değilsin.
Ben de kedimde bu hastalığın en zor formu olan Nörolojik FİP (sinir sistemini etkileyen form) ile savaştım ve biz de Molnupiravir (EIDD-2801) kullandık. Şu an kedim tamamen iyileşti ve sağlığına kavuştu. Bu hastalık artık bir ölüm fermanı değil, tedavi edilebilir bir süreç.
Sana kendi deneyimlerimden birkaç tavsiye ve motivasyon vermek isterim:
İlk günler en zoru: Şu an iştahsız ve halsiz olması normal. Molnupiravir çok güçlü bir ilaçtır, genellikle 3-4. günden itibaren kedinin gözlerindeki ışığın geri geldiğini, iştahının yavaş yavaş açıldığını göreceksin.
Besleme çok kritik: Kedin yemiyorsa, iyileşmesi için güce ihtiyacı var. Veterinerine danışarak şırıngayla (zorla değil, destekleyici şekilde) yüksek kalorili yaş mamalarla beslemeyi ihmal etme.
84 gün kuralı: Kedin 2 hafta sonra sanki hiç hasta olmamış gibi görünecek. Sakın aldanıp tedaviyi bırakma. Tam 84 gün (12 hafta) devam etmek, virüsün tamamen temizlenmesi ve nüksetmemesi için hayati önem taşıyor.
İlacı yemekle verebilirsin: Biz ilacı az miktarda sevdiği bir yaş mamayla veriyorduk, böylece midesi de daha rahat ediyordu.
Lütfen umudunu kaybetme. Biz başardık, siz de başaracaksınız! Kedinin her gün daha iyiye gittiğini göreceğine yürekten inanıyorum. Herhangi bir sorun olursa sormaktan çekinme.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap