

















































































































































Kedi Sesleri ve Anlamları: Miyavlamadan Mırlamaya Kedi İletişimini Anlama Rehberi
Beta Balığı Bakımı ve Akvaryumu: Sağlıklı Bir Beta Balığı İçin Bilmeniz Gerekenler
Kedi Kuru Mamalarında Mineral Dengesi: Kalsiyum ve Fosforun Rolü
Evde Kedi Besleyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken Mama İçeriği Terimleri
Köpek Maması Seçerken Irk ve Boyut Neden Bu Kadar Önemli?
Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhabalar efendim sokaktan aldığım 2 aylık kediyi bir gaflette bulunup çiğ ciğer ile besledim son 15 gün de karnı bayağı şişti . Telefonda bir kaç veteriner ile görüştüm hepsi "parazit" dedi. Dün parazit için veterinere götürdüm veteriner parazit için yarım hap yutturdu bir iki iğne vurdu ve bir yarım hap ta 1 hafta sonra dedi. Fakat bir de "bu bana parazit değil gibi sıvı birikmesi olabilir sıvıyı bir kaç günlük seansla alabilirim " dedi. Ve fıb olabilir dedi. Bir buçuk gün oldu . Kedimin iştahında sıkıntı yok tuvaletini yapıyor suyunu içiyor. Ben çok acemiyim allah aşkına bilgi birikiminizi aktarın arkadaşlar. Canım yanıyor moralim çok bozuk.
Bu fotoğraf ta ki can değil mi ? O kadar insan görüp te bi tavsiye de bulunmamış
Geçmiş olsun öncelikle. Bu konuda bende çok bilgili değilim ama farklı bir veterinere götürme imkanınız varsa götürseniz ikinci bir fikir alabilirsiniz. Umarım minik iyi olur sağlıkla uzun yıllar sizinle olur
Parazit ilacından sonra kakasını kontrol etmeyi unutmayın parazit varsa dışkısında belli olur sanırım. Veteriner eldivenle kakanın içini kontrol etmemi söylemişti bana aklıma geldi yazayım dedim
İştahı iyi günde 5.6 kez tuvaletini yapıyor kakası hafif ishal şeklinde. Öleceğim vicdan azabından davul gibi oldu yavru. Yarım ilaç daha içireceğim hafta sonu vet. Öyle dedi . Ben nasıl neyle besleyeceğimi bilmiyorum. Manevi maddi herşeyi yapmaya hazırım dün götürdüm şişlik inmedi parazlt ise şişlik ne zaman inmeli bilginiz var mı acaba bu konuda efendim.
Kitten kuru mama ve yaş mama ile besleyin evde tavuk haşlayıp verebilirsiniz . Parazit konısunda hiç bilgili değilim yardımcı olmak isterdim yoksa.üzülmeyin yavrunuz iyi olur umarım. Siz ona evinizi açtınız yuvası oldunuz
Öncelikle geçmiş olsun. Ne kadar sokaktan da gelseler çiğ ürün tüketmeleri sindirim sistemlerini bozabiliyor. Sokaktayken pek imkan olmadığı için malesef ne buldularsa yemek zorunda kaldıklarından belli bir düzene alışana kadar yan etkiler oluşabiliyor. Tavsiyem kaliteli bir kuru mama ile beslenmesine devam etmeniz olacak. Bir de sürekli gözlemlemeniz gerekiyor hem hareketlerini hem iştahını hem de tuvaletini. Sağlıklı bir kedinin dışkısının rengi yediği şeylere de bağlı olur ancak kuru mamayla beslendiğinde genellikle kahverengi-koyu kahverengi olmalı diye biliyorum. Sık ve ani beslenme değişikliği kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Dediğim gibi çok iyi gözlem yapmalısınız bir de başka iyi bir veterinere de danışmanızda fayda var. Gözlemlerinizi de net bir şekilde veterinere aktarmanız kedinizin her türlü yararına olacaktır. Hastalık vardır diye en baştan korkarak yaklaşmak doğru olmayacak, endişelenmeden biraz cesaretli olmanızda da fayda var. Umarım her şey yolunda gider çocuğunuzun yeme-içme düzeni oturdukça daha iyi olduğunu görmenizi ümit ediyorum.
Çok tşk ediyorum göz yaşlarıyla yazıyorum. Umarım yanılıyorum ama kedim fib. Şimdi en iyi ilacı kapsül mü hap mı dlye ve en iyi veterineri araştırıyorum. Çünkü normal bir şişik değil gördükçe içim parçalanıyor. Ve aslında herşey normal yemesi içmesi tuvaleti. İş ahlakı yüksek blr veterinere ihtiyacım var adanadayım .
Bir de sokaktan alınan çocuklarda veterinerler çoğu zaman sokak hayvanlarındaki yaygın hastalıkları göz önünde bulundurarak ve tecrübelerine göre cevap veriyor hatta kliniklerinde bunlara göre değerlendirme ve tedavi yapıyor. En iyisi düzgün bir hayvan hastanesi ya da kedilerin hastalıklarından tedavilerinden anlayan iyi bir veterinere danışmak. Tabi kedilerin alıştıkları ortam dışına çıkınca bile strese girdiklerini de göz ardı etmemek lazım, o yüzden öncesinde iyice gözlemlemek önemli. Herhangi bir hastalık düşkünlük belirtisi göstermeden veterinere götürmek de en iyi seçeneklerden biri bu arada. Son olarak kedilerin eve alındıklarından sonra sabit beslenmeye başladıktan sonra tuvalet düzenleri ve tuvaletlerinin şekli-rengi-kokusunun sabit bir hale gelmesi aşağı yukarı bir haftayı buluyor. İyi bir mama kullanmak her zaman olumlu sonuçlar gösterecektir.
2 ay kadar çiğ ciğer ile beslendi. 15 gündür falan karnı şiş biz kestik çiğ ciğeri. Haşlanmış ciğer ve tavuk yiyor . Kuru ve yaş mama ya rağbet etmiyor. Kakası siyah evet. İştahı yerinde. Fakat şişlik ten dolayı çok hantal oldu pek hareket etmiyor genelde yatakta ve uyuyor. Dün iç parazit tedavisi yaptırdım Fakat şişlikte bir inme yok.
Eğer eve aldığınızda karnında şişlik yoksa ve çiğ ciğer vermenizden önce de herhangi ters bir durum yoksa her şey ciğerden sonra olduysa sorunun bununla ilgili olduğunu düşünüyorum ama yine de iyi bir veterinere danışmanız en doğrusu olacaktır. Ortada henüz bir hastalık durumu olmadığı için geçmiş olsun demiyorum yine de en kötü ihtimalleri düşünmeyin siz kötüye odaklanmayın.
Aynen efendim eve aldığımızda normaldi 2 ay ksderçiğ ciğer ve ondan sonra oldu olan. Veteriner dün dedi "bu şişlik parazltten değil sıvı birikmesinden şüpheleniyorum " dedi. Fib olabilir film çekelim diyor. Aynı yete mi başka bir Veterinere mi ya da biraz üç beş gün bekleyelim mi kararsızım.
Hareket etmeyip de yatmayı tercih ediyorsa zaman kaybetmeden veterinere götürün derim. İlk gittiğiniz veteriner de olur bulabilirseniz eğer cidden iyi ve anlayan bir veteriner olursa daha iyi olur.
Çok tşk ederim sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için hareket ediyor. Onun dışında hep yatakta.
selam akıntısı yok göz kulak burunda ve neşesi yerindeyse fibi eleyebiliriz bence. Mırmır da bize geldiğinde karnı şişti baya hatta hala biraz öyle 2-3 ay oluyor zamanla iniyor. yarvu kedilerde karın kası ve kolejen fazla olmadığı için normal daha çok şişmesi. biz mırmıra ekstra parazit yaptık ve ev halkında(insanlara) flagyl başladık 1 hafta kumundan filan attığı bize geçmesin diye. kumu iki günde bir değiştirdim ve kabını klorakladım. zamanla şişlik düzelip karnı normale dönmeye başlıyor.
Merhaba, geçmiş olsun. Umarım ciddi bir durumdan kaynaklanmıyordur. Süt ve süt ürünlerini verdiniz mi hiç? Bu da sebep olabilir, kediler laktozu sindiremez. Kedi için üretilen anne sütü tozu dışında süt verdiyseniz bu da sebep olmuş olabilir.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorOnaylı Yem Deposu Sertifikası
Şikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
gönderiliyor...
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.