Merhaba

Reyhankoca
Reyhankoca

1107 Puan

1 anne 2 yavru kedim var.annemiz ve bir yavrumuz british.diger yavrumuz rengi tekir rengi ama kırma olduğunu soyledi vet.bir yavruyu vermeyi düşünüyordum ama hiçbirini vermek istemiyoruz. Biliyorsunuz aşılar pahalı 3.ağır gelir .kırma olanı ücretsiz asi yaptırabilir miyim.yoksa sahiplendirmek zorunda kalıcam . 2 gün sonra aşımız basliyor


9 CEVAP

Reyhankoca
Reyhankoca

1107

Cvp icin tesekkurler. Ben aşıların fiyatını biliyorum. Anne kedimin aşılarının hepsini yaptırdım. Sadece iç dış parazitleri yaptırıyoruz. Bir yavru kedim daha var Onun da aşısı basliycak iki kediye birden ücret ödeyemem demek istedim. Herkesin maddi durumu farklıdır.size pahalı gelmeyebilir.

Kimsecik
Kimsecik

1439

Anne british olabilir ama baba farklı ise yavrular ne kadar anneye benzesede asla british olmaz tabi british olduğuna eminseniz annenin yoksa her gri kediyi british zannedenlerde az değil malesef ırklar hususunda bilgisi olan az.Bu fotosu olan asla british değil melez ama ev kedisi ve her halinden belli ücretsiz aşı yapabilirlerde yapmıyabilirlerde cunku ev kedisi ise yapmıyorlar genelde sokak kedisi derseniz pekte inanmazlar aşılar pahalı değil zaten luzumlu olan karma aşı oda ilk sene 2 kez 160 tl sonraki seneler tek aşı 80 tl senede 80 tl 12 aya bölseniz ay bvaşına kaç tl düşerki evden çıkmayan kedi eğer uçağa binmiyecekseniz kuduz aşısı olmasına gerek yok iç parazit için ise hap yutturursunuz vetten alıp oda ucuz yani abartıcak bir masrafı yok aşının ama bakamıcaksanız tam büyümeden sahgiplendirin.Gayet güzel bir kedi yuva bulması zor değil.

Reyhankoca
Reyhankoca

1107

Cvp icin tesekkurler. Ben aşıların fiyatını biliyorum. Anne kedimin aşılarının hepsini yaptırdım. Sadece iç dış parazitleri yaptırıyoruz. Bir yavru kedim daha var Onun da aşısı basliycak iki kediye birden ücret ödeyemem demek istedim. Herkesin maddi durumu farklıdır.size pahalı gelmeyebilir. Ayrıca baba da british gri.

Kimsecik
Kimsecik

1439

İç dış parazit uygulamaları aşı değil dışa parazite gerek yok pire yok iç parazit için hap var tanesi 10 tl di ki bir hap iki yavru kediye yeter zaten.
Oda 3 ayda bir yapıyorlar ama yurt dışında iç parazişt görmeden iç parazit hapı kullanmıyor veterinerler böyle bir mutad yok yani en iyisi 6 ayda bir iç parazit uygulamak iç parazit olmadıkça sık aralıklı uygulama hayvanda zehir birikimi yapar karaciğer diğer bütün organlar bundan etkilerir.Fiyat biliyorsunuzdur tahmin ediyorum ve tabi herkesin maddi durumuda farklı bunuda tahmin etmek zor değil ama iki kediye yılda bir aşı(karma.80 tl) 6 ayda bir parazit hapı(20 tl) harcamak zor değil asıl konu mamadır kaliteli mama kullanıyorsanız asıl kuma ve mamaya her ay yetişmek zor olabilir.Yani senelerdir kedi besliyorum durumumda iyi falan değil kiracıyım ama aşı değil mama yoruyor bizde aynı ülkede yaşıyoruz aynı şeyleri yaşıyoruz yani halden anlamıcak bir durumum yok benimde.

Kimsecik
Kimsecik

1439

Kedinize ücretsiz aşı kolay kolay yapmazlar ev kedisi belli çünkü vette yaptırıcaksınız ben kendimden kısıyorum kedime harcıyorum hayvan beslemek fedakarlık gerektiriyor.

sdfkllli
sdfkllli

3359

şöyle bir durum var , aşısını aksattığınız kedi parazit kaptığı zaman inanın parazitten kurtarmak için daha çok masraf yapmak zorunda kalıyorsunuz , hele ki diğer kedilere bulaşma riski düşünülürse o daha büyük bir kabus olur sizin için . iyisi mi vette yapmasanız bile evde uygulayabiliceginiz parazit önlemleri ilaçlarına başvurmanız . çünki bi parazit yumurtası diğer kediler olmak üzere tüm ev halkını tehdit altına alma riski var .

Reyhankoca
Reyhankoca

1107

Parazitlerini yaptırdım zaten.ben kendi kedime bile yazın her ay iç dış parazit kışın 2 ayda bir yaptırıyorum.oturdugum muhitte veterinerler cok pahalı ne 10 tl si 50 tl Bir hap

Reyhankoca
Reyhankoca

1107

Mama en iyisini ve 15 kg alıyorum uzun süre gidiyor .bunun yaşı ödül maması malt macunu kumu var da var.ben sadece bun kediye ücretsiz aşı yaparlar mı diye sordum.aylik yillik giderlerini sormadik yani .ben kac yildir kedi bakıyorum biliyorum herşeyi

Reyhankoca
Reyhankoca

1107

Evet Bir şekilde bir aşısını yaptırmak gerekiyor.pazar günü vet çağırdı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 560 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR