Kedi Bacağı Kesilmesi Ve Kedi Yuvasi

gulsaha
gulsaha

3503 Puan

Merhaba normalde bu platformu bırakmıştım ama başıma çok kötü bir şey geldi ve işin içinden çıkmadim. Daha öncede söyledim sokak kedilerine bakıyordum ben. Kedimin biri yeni doğum yaptı 1 2 aylık yavruları var güvenli bir yerdelerdi ben Seyehata ciktim bir kaç günlüğüne oradan atmışlar ben yokken. Bugün bir geldim ki 5 yavrunun 3 ü yok öldü mü kaldı mı bilmiyorum. Kalan iki yavrunun birini de araba ezmiş sürüne sürüne evimin önüne gelmiş. Aldim veterinere götürdüm bacağını kestiler. İçim o kadar yanıyor ki.. o artık benim evimde sahiplendim. Birakamam sokağa. Ben hiç böyle kedi bakmadim çok korkuyorum çok kan kaybetti nasıl bakmam lazım narkozda uyuyor suanda tepkisi ne olacak bilmiyorum sizin başınıza da geldi mi bu nasıl bakmalıyım?
Birde 15 20 ye yakın belki daha fazla kedi besliyorum eskiden boş kapici dairesinde besliyordum ben yokken imza toplayip atmışlar oradan. Hayvanlar sokakta. Bende herkesle kavga ettim apartmanın merdiven altina bir kedi yuvasi yapicam diye kimse sesini çıkaramadı. Ama ben bu yuvayı nasıl yapmaliyim bir fikrim yok. Hem soğuğu hem azda sıcak olmasını sağlayacak ne yapabilirim?

28 CEVAP

gulsaha
gulsaha

3503

Keske taşınma şansım olsa ama ev bizim malesef yoksa 2 dk durmam. Ev kirada olsa bu kedileri yine birakamam galiba bu canilerin eline. Cok beslemek istiyorsan evine al onlar sokak hayvani copten bulurlar zihniyeti var.Barınağı da inanın her yere düzenli şikayet ediyorum onlarda düzenli olarak aynı taviri takiniyorlar. Birde savunuyorlar. O kartondan kutuyu kendim yaptım ama bizim burada inanılmaz ayaz olduğu için pek iyi bir şey olmadı diye düşünüyorum. Birde merdiven altı üçgen orayı bir şekilde oda şekline getirip en azından soğuğu kesmek istiyorum ama neyle nasıl yaparim bilmiyorum. Böyle bir işe hiç girişmemistim. Ne ev sahipliği yapmaya yuva yapmaya ne de ayağı kesik bir cana bakmaya. Dün gece veteriner eve yollamadı burada kalsın bakılması lazım diye. Bugün gidip alacağım. Ama onu öyle görmeye hiç cesaretim yok. Elime doğdu nerdeyse aklıma geldikçe nefes alamıyorum resmen ağlamaktan göz pınarlarım kurudu

kurban1525
kurban1525

14349

Çok üzücü bir durum... Apartmandakilerin vicdansız davranışlarına mı yanayım o kuçucuk canları siz yokken ruhsuzca sokaklara atanlara mı yanayım... Arabayla ezip ardına bakmadan giden şoföre mi yanayım... Sakat kedilerin ayakları iyileşene yani yara kaynayana kadar durumları komplikedir... yani veterinerin birinci elden ilgilenmesi gerekir buradan biz ne söylesek yanlış olur... zaten pek tecrübe eden de bulabilmeniz zordur... Ayrıca bu kadar kediye bakmak yerine(malesef etrafımızda böyle ruhsuz böyle kalpsiz insanlar varken) barınaklara kedileri bırakıp, aylık hayvanlara yaptığınız masrafı toplu olarak oraya verseniz hayvanlar belki ilgisiz büyürler fakat en azından güvende olurlar... yerinizde olsam ne yapardim bilemiyorum cinayet falan çıkar gazetelere düşerdim herhalde çok zor durum şimdiden geçmiş olsun...

gulsaha
gulsaha

3503

İnanın kavga edecek halim yok o kadar üzgünüm ki. Bana barinak demeyin barinaktan sikayetciyim gelin yardım edin kediyi tasiyamam korkuyorum zarar veririm dedim veteriner yok getirir atarim kenara ha yolda durmuş ha burda dediler. Daha önce kedi sahiplenmek için gittim kediler hasta veremeyiz dediler hepsi birbirine hastalik gecirmis. Barinakta hastalık pislik mama yok kaç kere şikayet ettim ama kimi kime ediyoruz belli değil. Ben sadece tedavisini yaptırır alır getirir gerekirse evimde bakarım. Ama asla oraya hayvan bırakmam. Keşke sizin dediğiniz gibi olsa barinak inanın gece daha rahat uyurdum. O kadar canlının gözüme bakması çok zor bir durum hem maddi hem manevi..

pistan32
pistan32

107013

https://m.youtube.com/watch?v=dVeMWGkXG8A


https://m.youtube.com/watch?v=HJAr-8viNk4
Özel(engelli) kediniz içinbu videolar yardımcı olabilir belki.Allah sizden ve sizin gibi insanlardan binlerce kere razı olsun.Apartman zebanileri ve hayvanseverler adlı bir kitap olmali bence.O kadar cana hergun yardim etmek icin zaman ayiriyorsunuz birde saçma sapan insanların vicdansızlıklarına karşı kendinizi savunuyorsunuz.Çok yorucu bir süreç Allah yardımcınız olsun.Şuanki apartmanımızda benim pisilere ses cikaran kimse yok olamazda.Çöp pislik hiçbir şey bırakmıyorum ortada ellerine fırsat vermemek için.Birde tek tek dolastim şikayeti olan varsa bana soylesin diye.Kimsenin şikayeti yok.Ama önceki apartmanda bir insancık! vardı.Hergün kavga hergün itici bakışlar.Gerçekten çok zor zamanlardı benim için.Sığ düşünceli insancıklara birşey anlatamassınız.Başka bir yere taşınma şansınız varmı?

pistan32
pistan32

107013

Yuva için tavsiyem karton kutunun üzerini straforla,straforun üstünüde naylonla kaplayın.Kutunun içinede sıcak tutacak bir örtü serin.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bende aynı durumu yaşadım. Bir sokak kedisinin kurtlanmak üzere olan ezilmiş ön bacağını ampute ettirmiştim bende. En sağlıklısı bacağı vücuda sıfır yani çıkıntı kalmayacak şekilde kesmek oluyor, çünkü kedi bacağı kullanmak isteyip yerlere kumlara sürttüğünde ucundan tekrar açılmalar olabileceği için. Sizin için çok üzüldüm gerçekten sinirlerim bozuldu şu an ama dirençli olun Allah sizin yanınızda... Bende sizin gibi çok zor bi süreç geçirdim şimdi anlatıp konuyu dağıtmıyım.. Size geldikten sonra durumu ne olur vücudu ne kadar güçlü durur nasıl geçirir bilemeyiz tabii ama normal şartlarda yarasını veterinerinizin de önerisine göre birkaç güne bir bakımını yapar veya yaptırırsınız.. Destekleyebildiğiniz kadar besinle direncini desteklersiniz.. Özellikle sorunuz olursa cevaplayabilirim

gulsaha
gulsaha

3503

Kedi besliyorum diye edepsiz ahlaksız diye bağırdılar resmen. Benim hiç bir yasal hakkım yok mu bu ne ya

kurban1525
kurban1525

14349

Çok üzüldüm büyük geçmiş olsun... Bu hayvanın vebali hepsinin boynunda...

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

İnanmıyorum ya...

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Pistan32 ye katılıyorum. Uzun mahkeme olaylarıyla uğraşmaktan daha iyi olur

kurban1525
kurban1525

14349

Bir de demiyim demiyim diyorum ama bi bana denk gelmiyor böyle vakalar agız burun bırakmayım şerefsizlerde. Bunların anladığı dil dayaktan korkutulmaktan başka bir şey değil. Ondan sonra dayak çözüm değil vs allakası bile yok. Dinsizin hakkından imansız gelir. Tabiki size başka yöntemler önerdiğim vs aklınıza gelmesin. Ama adaletin olmadığı yerde adalet sen olmazsan başına her türlü şey gelir düşüncesini savunuyorum.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Merak etmeyin kimse yasattigini yaşamadan ölmüyor. Size şunu söyleyebilirim alt caddemizde bir kopek vardi sozde sahipli ama ben surekli ona bizimkilerin yiyeceginden paketleyip evine birakiyordum cogu zaman da kopekcik kendisi alismis kendisi geliyordu posete koyup bagliyorum etini agzina alip gidiyor evine. Bu kopegin yasadigi evin hemen yaninda da bakkal var ve adam musteri gelmiyor diye kopegi sikayet ediyor kopek disi dolayisiyla kizginlik doneminde ev mustakil oldugu icin onu sagi solu hep kopek dolu oluyor. Kopegin sahibi yasli bir kadin. Bu adam sikayet ede ede sonunda yasli kadin ariyor barinagi aldiriyor kopegi. Duyunca hemen aradim sordum sorusturdum dediler ki besleme noktamizda arkadaslar gormus kopegi yalniz kopek asla yolunu evini kaybetmiyor gelebiliyor yani oyle ki civar ilcelere birakmislar gelmis düşünün. Nasil bir sahipse köpeğini birakiyor o konuya girmek istemiyorum. Kopek yaklasik 5 belki daha fazla aydir kayipti yoktu. Dedim basina bir is geldi. Bir gun yine evin onunden gecerken kendi kendime keske gelse nerde diyordum ki baktim orda bana bakiyor bir cift goz. Hemen beni tanidi geldi sevdim karnini doyurdum yine mamasini verdim posete. Size yemin ederim ki ilahi adalet mi dersiniz bilemem belki acimasiz bulursunuz beni ki oyle degilim ama o aksam o adam trafik kazasinda öldü ve ben o kadar üzülmüştüm ki o köpeğe. Evinden yurdundan ettigi icin ona ah etmistim öyle ki neden yaptin bunu ne zarari vardi dedim sadece. Beddua bile etmedim inanin ve o gece ne ogrendim o adam sahiplerinden habersiz o kopegi alip uzaga bir ormanlik alana birakmis goturmus terk etmis onu resmen. O gun dedim ki er ya da gec yakilan canin hesabi soruluyor. Keske o adam o kopegi alip atmak yerine bi kere basini oksasaydi belki o kazadan beladan kurtulabilirdi. Biz kac kere onlarin yuzu gozu hurmetine kaza bela atlattik ben inaniyorum onlara iyi de kotu de davranmak bizim imtihanimiz. Ne yaparsaniz karsiniza çıkıyor çıkacak da. Hiç üzülmeyin siz öldürmeyi değil yaşatmayı tercih eden taraftasiniz onlardan farkiniz var. Beddua etmeyin ama inancinizi bilemem ama inanin Allah cok büyük cezalarini veriyor bazilarins sahit oluyoruz bazilarina olamiyoruz. Oyle ya da boyle hesap veriyorlar daha agir bedeller ödüyorlar. Kedilerimi oldurmekle atmakla zehirlemekle gebertmekle tehdit eden bir alcak vardi. Ramazan gunuyle yapiyor bunu ustelik. Neymis sedirinde yatiyorlarmis. Cok gecmedi az kalsin ölümüne bir dayak yiyordu. Bunlar tesaduf degil ben inaniyorum siz de moralinizi bozmayın kotuler hep var hep de olacaklar. Allah cezalarini veriyor..

kurban1525
kurban1525

14349

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat sırf bu yüzden izmiri çok seviyorum... Burada hayvanlara verilen değer gerçekten çok fazla. Buradaki barınaklar (nadiren bazıları kötü olsada) çok iyi. Veterinerler genellikle çok ilgili. İnsan her yeri de böyle düşünüyor... Ne yasa var ne başka bir şey hayvanları bizden başka düşünen kaale alan yok sanırsam... İngilizceniz varsa ingilizce kaynaklara bakın derim, veya internetten bulabildiğiniz iyi veterinerleri arayarak da bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bir veteriner bloğu olduğunu söylemişti geçenlerde buradan bir arkadaş. Ancak sitenin ismini hatırlamıyorum. Ayrıca beslediğiniz bu kadar kedi için be yapılır, ne edilir, yasadığınız ildeki barınaklar için nasıl bir önlem alınır, bunların tamamını istişare edebilmek için de Hayvan Hakları Federasyonunu arayabilirsiniz..
(HAYTAP)

pistan32
pistan32

107013

Kedilerle birlikte tasinirsiniz demiştim.Ama ev sizinmiş.Nolur üzmeyin kendinizi.Gurur duyun mutlu olun hatta.Ben yaptigim yuvalari kuytu rüzgar almayan yerlere koyup ustune bir kat daha naylon örtüyorum.Bahsettiğiniz merdiven alti apartmanin disindami?

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Yazıklar olsun bu insanlara artık yaa !!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1400 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR