Kedim Yavrularina Saldiriyor

Sercios
Sercios

2706 Puan

Kedim 3 haftalik yavrularini ısıriyor ve arka ayaklariyla tekmeliyolar biz kizinca normale donuyor acaba neden boyle yapiyor arkadaslar acil yardim

4 CEVAP

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Yavrular tırnakları ve dişleriyle annenin memesini tahriş etmiş olabilirler. Kızarıklık yara var mı diye kontrol edin. Veterinerizle görüşüp durumu anlatın belki bir krem verebilir. Yavruların yeterli besin alması çok önemli eğer hiçbir şekilde emmelerine izin vermiyorsa veterinerinizden bebek kediler için olan süt tozundan alıp kullanın ama önceliğiniz anne sütünü emmelerini sağlamak olsun :)

Mayis1
Mayis1

12715

Aynı sorundan biz de muzdaripiz ama bizimki 2.5 ay sonra gitsinler diye saldırmaya başladı. Hala da saldırıyor. Sizin kediniz yavruların istemiyor da olabilir canı da yanıyor olabilir. Benim kedimin de memeleri yara olmuştu ( doğumdan 3 hafta sonra )ama hiç bu sebepten saldırmadı. Eğer yara varsa veteriner getirin diyicek. Ben kedimi ensesinden tutup yara iyileştirici krem sürüyordum. İyice yedirip en az 15 dakika oyalıyodum ki yavrular kremi emmesin. Ama ben veterinere götürürüm diyorsanız götürebilirsiniz. Kremle 2-3 günde bayağı bir iyileşmişti. 5 gün sonra da nerdeyse geçmişti krem sürmeyi de kesmiştim. Ama krem sürmek yanlış diyenler olabilir. Haklı da olabilirler. Ama bizim kediciklerde bir sorun olmamıştı. Gerçi yarayla alakalı mı bilmiyorum ama eper ötleyse yazayım dedim. Ama her kedinin anneliği aynı olmuyor. İstemiyor da olabilir. Kızgınlığa giriyor bile olabilir. Erken ama girebiliyorlar.

Sercios
Sercios

2706

Emdirmesinde bisey yok ama bazen yavrularin yanina giderken bir anda yavrukara saldiriyor ama suan duzeldi

balinannesi
balinannesi

938

Merhaba kediler oyuncakları ve birbirleriyle birbirlerini ısırarak ve arka patileriyle patileyerek oyun oynarlar. Bu her zaman böyledir ve bir oyun oynama şeklidir. Toplarına sevdiği oyuncaklarına da bunlrı yaparlar dikkat ederseniz:) anne kedi de yavruları ile oynuyor olabilir ki büyük ihtimalle böyle çünkü daha onları emziriyor. Kediler saldırdıklarında gerçekten saldırırlar tıslarlar ve homurdarlar. Birbirlerne ciddi derecese zarar verirler bu şekildeyse ki sanmıyorum o zaman zarar veriyor demektir diğer türlü ısırması ve arka partileriyle tekmelemesi her kedinin oyun oynarken yaptığı bir harekettir endişe etmeyin:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1873 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR