Köpeğimi Nasıl Sosyalleştirebilirim?

thinkpinky
thinkpinky

226 Puan

Merhaba, iki köpeğim var. İlk köpeğimi 2 yaşındayken sahiplendim, ikinci köpeğimi anne sütünden kesilince sahiplendim ve hiçbir şekilde başka köpeklerle ilgilenmiyor, birlik olup birde havlıyorlar başka köpeklere. Yavru köpeğimi arada tek çıkarıp sosyalleştirmeye çalışıyorum fakat sadece en yakın arkadaşımın köpeğiyle oynuyorlar. Sosyalleştirebileceğim etkinlikler oluyor mu birden fazla köpekle oynayabilecekleri?

1 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Köpekleriniz başka hayvanları birer tehdit olarak görüyor ve onlara karşı yalnız hissediyor olabilirler. Köpeğinizin gözünde güven verici bir lider konumuna gelirseniz, sosyalleşeceği ortamda rahat ve güvende hissedeceklerdir. Köpeğinizin tasmasında sizin istediğiniz yere hareket etmesini sağlamanız, onun değil sizin istediğiniz zaman oyun oynamanız, ve bir yere girip çıkarken önden sizin hareket etmeniz, size bu konumu sağlayacaktır.
Ayrıca öteki köpeklere havlarken ne tepki verdiğiniz de oldukça önemli. Örneğin korktuklarını düşünüp seviyorsanız, bunun sonucunda doğru bir şey yaptıklarını düşünürler, bu noktada hayır diyebilirsiniz. Ya da zaten hayır diye bağırıyorsanız sesinizin enerjisi onları tetikliyor olabilir. Bunları biliyorsunuz ve yine de bir şey değişmiyorsa, hayır dedikten sonra arkanızı dönün ve onunla ilgilenmeyi bırakın, bazen ilginiz de köpeğiniz için bir ödüldür.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 616 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR