Kedi Mamasindaki "Tavuk" İsrari Neden?

mimimomo
mimimomo

12335 Puan

4-5 ay oncesine kadar zirnik fikrim olmadigini soyleyim de linc yemeyim : ) rastgele cocikler ac kalmasinlar diye "hobi" olarak marketten alip besleme harici bi si bilmeme durumundan, bahce bebelerimizden 2sine kucak acmaya kadar giden bi yola girmisim.


sahsen bizzat tuketmekten nefret ettigim (ama senede 1-2 tukettigim) tavuk zimbirtsindan hic hazetmedigim icin, mama alirken tercih etmek istemezdim. cevremde yavru kediler cogunlukta ve nerden baksan tum market mamalari "davuk" odakli.


isler ciddiye binip, once gecici - simdi kalici bi ebeveyn! :D olunca merak etmeden duramiyorum: mama kriterleri + alerjen sorunlarina dair problemleri gordugu halde, mama ureticileri neden 2-12 ay araligindaki yavrular icin tavuk harici mama uretmez? bu soruyu sorarken gozden kacirmis oldugum herhangi bi kriter var midir? (ultra fiyatli xyz mamalardan bahsetmiyorum, market erisimi ve ortalama mamalar)


bu konuda beni ( ve ayni meraki tasiyan benzerlerimi) aydinlatabilecek olan tum bilirkisi arkadaslara simdiden tesekkur ederim : )

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Tavuk üretiminin (acımasız koşullarda olmasından mütevellit) nispeten ucuz olması. Üstelik tavuk unu, türevi, proteini filan yazan şeyler aslında büyük tavuk firmalarının tavuğun gözü, ibiği, bacağı, tüyü vs. ne kadar insan tüketimi için kullanılmayan yeri varsa onlardır. Ve bunlar değerlendirme amaçlı mama üreticilerine uygun fiyattan satılır. Sanmayın ki o market mamaları löp löp serbest dolaşan tavuk eti içeriyor. Bu dünyada yüksek ölçekli seri üretim olan her türlü canlı tüketim malzemesi acımasız koşullarda üretilir ve öldürülür. Çünkü amaç en verimli şekilde en yüksek sayıda satış yapmaktır. Burada ölecek olan canlının refahına, mutluluğuna bakılmaz. Çünkü zaten kesilip yenilecektir kendisi. Hiçbir canlının yaşamına saygı duymayan bu sistemden beklenildiği gibi senin benim kedimizin köpeğimizin alerjisini düşünmez bunlar. Tek düşündükleri, ucuz maliyetli üretimden yüksek kar marjı elde etmektir.


Bu yüzden ne yapıyoruz? Hayatımıza soktuğumuz tüm ürünlerde cruelty free ibaresi arıyoruz. Yani beyaz tavşanı takip ediyoruz. Kırmızı hapı içiyoruz. Matrixe girip gerçekleri görüyoruz. Evet... ;)

mimimomo
mimimomo

12335

@ursaminor sahanesiniz; tesekkurler! : ))))


ciddili: az cok tahmin ettigimi dogrulayan "spesifik" yanit aldim, cok mersi. zaten iyi kosullarda hayat bize bile layik gorulmuyor da bari belki bu canlara mumkun olanin en iyisini vaadeden vardir diye bi hayale kapilmistim : )))

mimimomo
mimimomo

12335

@pistan32 valla veganlik bile anlamsiz kalacak bu gidisle, "tarim" sifir malum:) (konuyu saptirmayim diyorum ama dayanamiyorum) {dongu icindeki tuketime karsi degilim. kedidir: kus, fare, bocuk yakalar yer. ac kalsa, ben olsam beni bile yer belki:) tanri korusun, kimse yalniz olmesin} : )

pistan32
pistan32

107013

Biyerden başlamak lazım ama.Ben hayvan deneyi yapan ürünlerin çoğumu hayatımdan çıkardım.Ailemin hayatındanda çıkarmaya çalışıyorum.Sıra beslenme alışkanlıklarımda.


"Adamın biri sabaha karşı okyanus sahilinde, güneşin doğuşunun keyfini çıkarmak için sahile inmiş. Uzakta sahilde birini görür. Biraz yaklaştığında sahile vuran deniz yıldızlarını okyanusa atan bir çocuğun olduğunu fark eder. Çocuğa yaklaşarak sorar:


-Deniz yıldızlarını neden okyanusa atıyorsun?


Çocuk der ki:


– Güneş yükseldi mi, sular çekiliyor. Onları suya atmazsam susuzluktan ölecekler.Adam devam eder:


– Sahil kilometrelerce uzanıyor ve binlerce deniz yıldızı var, hangi birini atacaksın. Ne fark edecek ki?


Çocuk, adamı dinledikten sonra bir deniz yıldınızı daha okyanusa atar ve cevap verir:


– Bu deniz yıldızı için fark etti.


Adam, çocuğun yalnızca okyanus manzarasının keyfini çıkarmaya gelmeyip bir fark yaratmak istediğini anlar ve ona katılarak bütün sabahı okyanusa deniz yıldızı atarak geçirir.


Hayat Akarken, başkaların ve de sevdiklerinizin hayatında bir fark yaratmak için ne yapabilirsiniz."
Konuyu biraz saptırdım ama kusura bakmayın:)

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

'UCUZ'


Para kazanmak maksadıyla yola çıkılıyor dolayısıyla maliyeti en düşük olan neyse onu tercih ediyorlar tavuk en kısa zamanda et verir koşulları kötü olsa bile...

pistan32
pistan32

107013

O zaman lets go to the veganlık mı ursaminor:D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 607 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR