Kuduz Aşısını Erken Yaptırmak

biihter
biihter

686 Puan

Merhaba arkadaşlar, Mayıs ayında başka bir şehre taşınacağız. Yolculuk otobüsle 16–17 saat sürdüğü için uçakla gitmeyi planlıyoruz ve kedim için de bilet aldım. Ancak kuduz aşısının senesinin dolmasına son 30 gün kalmış ya da aşı yaptıralı 30 gün olmamış kedileri uçuşa kabul etmiyorlarmış.


Şansımıza kedimin kuduz aşısının süresi 15 Mayıs’ta doluyor. Bu ay yaptırıp aşıyı bir ay erken tekrarlasak kedimin sağlığı açısından bir sorun olur mu? Diğer türlü uçuşa kabul edilmezse 16–17 saatlik otobüs yolculuğunun onun için çok daha stresli olacağını düşünüyorum.

8 CEVAP

biihter
biihter

686

^^^

skygirl
skygirl

1338

Merakla bekliyorum hiçbir fikrim yok, birkaç tane veteriner arayıp ortalama görüş alın bence

biihter
biihter

686

Bir veterinere sordum zaten 1 yıl dolmadan yaptırmak gerekiyor dedi 15 mayısta değil de en geç 15 gün öncesinden 1 mayısta yapılması gerektiğini söyledi. Ancak birkaç veterinere sorup ona göre karar vermek lazım yine de

CalicoMia
CalicoMia

15591

Hiçbir sorun olmuyor. Ben pek çok kez 1 ay önce yaptırdım. Eğer öyle bir sorun oluşacak olsaydı hekim bize zaten 1 ay sonra gelin derdi. Birşey olmaz.

blue_hpood
blue_hpood

139297

otobüsü asla tercih etmeyin. birkaç veterinere sorun. ben problem olacağını sanmıyorum erken yapılmasının.

Pamres
Pamres

3293

Nasıl karar verdiniz? Ben bir iki hafta erken düşünüyorum. 1 ayda sorun olmadıysa 1 veya 2 haftada da olmaz sanırım

biihter
biihter

686

Hekimimiz zaten normalde de 15 gün öncesinden yapılması gerektiğini söylemişti. Mayıs başında 2 hafta öncesinden yaptırmış olduk planlarımızı biraz değiştirdik taşınmak için Haziran'ı bekliyoruz.

aslkyncu
aslkyncu

2637

aynı durumu yaşadım aşısını bir ay kadar erken yaptırdım senesi dolmadan veterinerim de sorun olmayacağını söyledi otuz günümüz dolduktan üç gün sonrada uçağımız var kedimdede herhangi bir sıkıntı olmadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap