Kopegim Herşeyinı Ağlayarak İstiyor Ve Yaptırıyor

Secilarii
Secilarii

3877 Puan


Öncelikle merhaba 7 aylık bir Rus finosu besliyorum kuduz aşısı dışında bütün aşıları tam evde 6 kişiyiz ya evdeki herkes onu çok seviyor bu yüzden biraz şımardın düşünüyorum ama şu son zamanlarda Her şeyi ağlayarak ister hale geldi Ben okula gitmek de biraz zorlanıyorum çünkü havlayarak ağlamaya başlıyor karnı Acıkınca ağlıyor dışarı çıkmak isteyince ağlıyor biri onu sevmesini isteyince ağlıyor Her şeyi ağlayarak tepki veriyor Biz hayır diye kızınca da havlayarak üstümüze atlıyor sonra şımarmaya başlıyor sürekli dikleniyor artık bu yüzden evden gitmesini bile Düşündüm Başka bir aileye sahiplendirme düşündüm Okulumuz son yılı ve bu Ağlama huyu düzelmezse ayrılmak zorunda kalacağız Ne yapmam gerekir


2 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Bir köpeğin istediğini yapmanız onu cesaretlendirir. Ağladığı zaman istediğini yerine getirerek yeteri kadar yanlış bir şey yapmışsınız. Öncelikle, çok yanlış bir davranışsal alışkanlık kazandırdığınız köpeği, sonra da "ayrılacağız" diye atma düşüncenizi değiştirmenizi öneririm. Bundan sonra, ağladığı zaman onunla ilgilenmezseniz, bir süre sonra bu alışkanlığını kesecektir. Hayır diye arada bir uyarabilirsiniz ama başına dikilip sus, yapma, otur, sus diyorum konuşmaları, sizden istediği ilgiyi almasına neden olur. Dediğim gibi: sadece ilgilenmeyi bırakın, 3 gün sonra ağladığı için atmayı düşünmeyeceğiniz bir köpeğiniz olacak.

nazlimori
nazlimori

238

köpeğiniz ağladığı zaman istediğini yapmamaya özen gösterin. ailecek aynı tutuma sahip olmanız çok önemli ama bu konuda. yemek ve dışarı saatlerini belirli bir rutine oturtun ve hayır kelimesini öğretin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 522 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR