Kedi Çiftleşmesi

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911 Puan

Kedim Sakız bayağı asabi davranıyordu. Veteriner kızgınlık döneminde olduğunu ve ya çiftleştirmemiz ya da kısırlaştırmamız gerektiğini söyledi. Biz de bir kez anne sonrasına bakarız diye düşündük. Yapmam gereken önemli birşey var mı? Onun iyiliğini istiyorum. Ve tabii ki olacak yavrularının da. O yüzden bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

4 CEVAP

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Benim oğlum da öyleydi ama koku bırakıyor erkekler tabi farklı olarak. Bir kez de olsa yavrularını sevmek için çiftleştirebilirsiniz tabi, biz direk kısırlaştırdık. Biraz pişmanım çünkü beslediğim ilk kedi onu da yetişkinken sahiplendim hiç yavru kedim olamadı böylece. Siz bakabilecek imkana sahipseniz güzel düşünmüşsünüz gerçekten

Mayis1
Mayis1

12715

Eğer cins bir kediyle çiftleşirse daha kolay sahiplendirebilirsiniz. ( maalesef insanlar cins olmasına bakıyor) hamilleik ve doğum kolay değil. Sonra yavrulara bakıcaksınız. Hem masraflar artıcak hem de yavru kedi bakımı anne gerekenleri yapsa bile ilgi istedikleri için zor olabiliyor. Daha doğrusu zaman ayırmanız gerekiyor. Kısırlaştırmanız kist oluşumunu engeller ve ömrünü uzatır. Kızgınlık , hamilelik dönemi stresini de yaşamamış olur kediniz. Bir süre sonra anne kedi yavruları istemeyebiliyor. Kediden kediye değişir tabi. Eğer olaya Annelik duygusunu tatsın diye bakıyorsanız 2-3 ay sonra istememeye başlayabilir. Size kalmış tabii. Sonra bizim gibi birinci doğumdan sonra kısorlaştırırız diyip kedi kızgınlığa girince zapt edemezseniz kediye yazık olur. Bizimki yavruları yanında olduğundan ve yavruları istemeyip stres yaptığından düşük yaptı. Sonunda kısırlaştırdık rahatız.

sdfkllli
sdfkllli

3359

çiftleştirecekseniz eş bulurken özenli olmanızı tavsiye ederim . karneli aşıları tam sağlıklı kedi bulmanızda fayda var . ama benim önceki kedim dişiydi daha 1 yasina girmeden hiç kızgınlık belirtisi göstermeden evden kactı 24 saat dolmadan geri geldi bir sure sonra hamile oldugunu anladim yavruladi sorunsuz bir sekilde yavrular 1 haftalikken kisirlastirmaya firsat vermeden yine kacti ve gunlerce aradim bulamadim geri de gelmedi . cok temkinli olun gozlem altinda tutun basindan ayrilmayin ne yapip edip disari kacma yolunu buluyorlar . arkadasimin kedisi 9. kattan atladi o kadar gozlerini karartiyorlar

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

çok teşekkürler. Kedim tam bir Safkan kedisi sayılmaz. Sakız bir Van Kedisi. Yavrularına bakabilecek imkanımız da var. Çiftleştirmek istiyorum ama kaçmamasına özen göstermem gerektiğini anladım. Bir kez kaçma girişiminde bulunmuştu zaten. Ama ücretsiz sahiplendireceğim. Peki yavrularına süt yetmezse ne yapayım. Süt tozu vermem gerektiğini biliyorum ama yinede endişeleniyorum. Bilgilerinizi benimle paylaşın lütfen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 535 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR