

















































































































































Evde Bakılabilecek Akvaryum Balıkları: Türler, Bakım ve Uyumluluk Rehberi
Atatürk’ün Köpeği: İsmi, Türü, Hikâyesi ve Hayatındaki Önemi
Evcil Hayvan Beslenmesinde Omega Yağ Asitleri
Sevgi Dolu Uzmanlık
Palyaço Balığı (Anemon Balığı) Rehberi: Türlerden Beslenmeye, Üremeden Hastalıklara
Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Cem_Akkaya sordu.
Cem_Akkaya cevap verdi.
hilalkocak sordu.
hilalkocak cevap verdi.
Merhaba kedim 1 yaşına girecek eşimde bende çok fazla seviyoruz ve ilgi arsızı iyice şımardı. Kedim benim dışımda kimseye saldırmıyor. Nazı en çok bana geçiyor. Yaşlı birey ile test ettik çocuklar ile test ettik onlara karşı ya da başkalarına uysal. Bana da çok uysal ama sonra bir anda ne oluyorsa içinden canavar çıkıyor ve saldırıyor. Normal ısırık değil koparırcasına ısırıyor. Kaçıyorum saldırıyor ve kafama atlıyor,yüzüme atlıyor yapışıyor. Onu itmekten bile korkuyorum zarar görecek diye ama ya yaparsam ya itersem bir şey olursa diye korkuyorum. Hatta uyurken sabaha karşı gelip üzerime atlıyor normal uyandırma atlaması değil arkadaşlar tüm gücüyle ve ısırmaya saldırmaya çalışıyor yorganı kapatınca da boş alan bulup bir yerimi ısırıyor. Kafamı dahi ısırıyor ve ciddi ısırma. Bir anda oluyor bir anda kucağımda yatarken saldırıyor. Sadece bana yapıyor onu çok seviyorum ama ciddi saldırılara geçerse ne yapacağımı bilmiyorum. Kedim korkunç bir kedi değil. 5 gündür yapmıyordu dün akşam yine başladı ve sabah yine uyurken kafamı ciddi ısırdı. Bunun sebebi kıskançlık mı. Saldırırken eşime seslendiğim an duruyor ya da eşim omlet dediği an duruyor. Ne olur yardım edin nasıl bu olaya son verebilirim. Kedimi tabi ki atmayacağım ya da sahiplendirmeyeceğim. Çözüm arıyorum. Kedim sizce neden sadece bana saldırıyor. Onunla evde tek kalmaya korkar oldum .Çok çaresizim lütfen aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar yardım etsin. Sakinleştirici etkili buharlar falan derseniz onları kullanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kıskançlık gibi geliyor.
Hayvan davranışından anlayan birileriyle görüştünüz mü
Bu durum yeni 2 aylık bir süreç olduğu ve sürekli yapmadığı için hayır peki nasıl bulabilirim bu uzmanları
Sarman problems :D şunu anladım ki enerjisi bitmek bilmeyen tekirler evde enerjisini yeterince atamıyor. Birlikte oynasınlar diye ikinciyi sahiplendikten sonra düzelmişti bizimki. El ayak ısırma, atlama saldırma huyları vardı yavruyken. İkinciden sonra şimdi ikisi birbirini yiyor 😅
Enerji atamadığımı düşünüyorum. Benim erkek de öyleydi. Gece uyurken yatağın içine girip ayaklarımı falan ısırıyordu. İkinciyi aldım artık birbirlerine ısırıyorlar beni saldı :)
Peki sizin kedilerinizde ciddi ciddi güçlü şekilde atlama vs yapıyorlar mıydı? Ve neden sadece banaa
Benimki de koluma vs atlıyordu kudurur derecede oynadığı zaman. Gece gelip saçımı ısırıp çekiyordu. Genelde bana yapıyordu eşimle şimdi de oynamıyor o zaman da oynamıyordu.
Benim kedimde de vardı. Günlük oyun saatini artirinca geçti. Özellikle kovalamali saklanmalı bol enerji atmalı oyunlar. Kediniz dişi mi? Dişi kediler genelde kadın sahiplerine musallat oluyor 😅 bir de en çok sizle vakit geçiriyorsa sizi oyun arkadaşı olarak gördüğü için size saldırıyordur. Dediğim gibi oyunu artırın, bulduğunuz her fırsatta oynayın. Ben evi oyuncakla doldurdum toplar oltalar kedi tünelleri ve işe yaradı. Sizde deneyin yaramazsa kediler için mutluluk ve sakinlik veren takviyeler var. Veteriner tavsiyesiyle onlara bakabilirsiniz. Benimki oyunla sakinleşti sadece.
Oyun arttırma yöntemini deneyeceğm.Kedim erkek
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorOnaylı Yem Deposu Sertifikası
Şikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
gönderiliyor...
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.