Kediyi Hastalık Sonrası Kuru Mamaya Alıştırmak

beautifulcat
beautifulcat

10837 Puan

Merhaba, kedim 1 hafta boyunca ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdi. Çok şükür serumlarla, iğnelerle, antibiyotiklerle atlattık. Sorum odur ki, tabii kedimin beslenmesi için veterinerimizin önerisiyle neredeyse 1 haftadır kuru mama ile yaş mamayı karıştırıyoruz, o şekilde tüketiyor. Ancak şimdi iyileşmeye başlamasına rağmen katiyyen kuru mama yemiyor. Ancak ikisini karıştırınca. Kedimi yeniden nasıl tek kuru mamaya alıştırmalıyım? Önerileriniz var mı?

7 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Hayvan hastayken, Allah korusun ölüm tehlikesi dahi varken (yavru olduğu için), neredeyse soluk alıp veremezken de birşeyler yemesi gerekiyordu. Daha çabuk atlaması için. Veterinerimizin tavsiyesiyle yaş mamayla kuru mamayı karıştırdım ve o şekilde bile zar zor iki gıdım yiyebiliyordu. Bu şartlar altında aç bırakmamı tavsiye etmenizi anlayamadım.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Mamanız iyi bir mama olmalı öncelikle ben iki kedime farklı mamalar veriyordum et oranıu yüksek olan tahılsız mamayı tercih ediyorlardı çünkü onlar et ile samanı ayırt ediyorlar birde neden hep kuru mama, et ürünü herne varsa alıştırın şimdiden..

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kediler kendini açlıktan öldürmücek kadar zekidir sizinkisi sizi eline almış oynatıyıor...

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

sizin sorunuz


-Ancak şimdi iyileşmeye başlamasına rağmen katiyyen kuru mama yemiyor. Ancak ikisini karıştırınca. Kedimi yeniden nasıl tek kuru mamaya alıştırmalıyım? Önerileriniz var mı?


buda sizin cevabınız


Ana besini orada duran kuru mama oluyor, ek besinler tabii ki veriyorum ancak kedim bu sefer yaş mamayla karıştırmadan kuru mama yemiyor. Gün içinde sürekli evde değilim, öğün olarak verebilme imkanım yok ne yazık ki. kuru mamam, N&D mamanın Tavuklu ve Narlı olanı :) Arada Brit Care Markalı tavuklu mama ile de dönüşümlü olarak veriyorum.


-buda sizin cevabınız Hayvan hastayken, Allah korusun ölüm tehlikesi dahi varken (yavru olduğu için), neredeyse soluk alıp veremezken de birşeyler yemesi gerekiyordu. Daha çabuk atlaması için. Veterinerimizin tavsiyesiyle yaş mamayla kuru mamayı karıştırdım ve o şekilde bile zar zor iki gıdım yiyebiliyordu. Bu şartlar altında aç bırakmamı tavsiye etmenizi anlayamadım.
et ürünü herne varsa alıştırın şimdiden..


Ben aç bırakın demiyorum kaldıki sorunuzda iyileşmeye başladı kurumamaya nasıl alıştırırım dişyorsunuz.


cavabım


-et ürünü herne varsa alıştırın şimdiden..
Diğer cevabımıda izah ediyim anlatmak istediğimi anlayın kediler seçicidir elbette veriğiniz mamalar içinde en lezzetli olana yönelecektir bu normal ama siz yelpazeyi geniş tutar yaş mama dışında ıslak mamalarda kendiniz hazırlarsanız aşırı bağıumlı gibi hareket etmez burun kıvırır kıvırmaz başka mama sunarsanız bu sefer sizi parmağında oynatır net sanırım.He siz ne istiyorsanız onu verin ama size uyardımcı olmaya çalışan insanlar emöek harcayıp sizin sorunuza cevap yazıncada


cevabınızdaki gibi;Hayvan hastayken, Allah korusun ölüm tehlikesi dahi varken (yavru olduğu için), neredeyse soluk alıp veremezken de birşeyler yemesi gerekiyordu. Daha çabuk atlaması için. Veterinerimizin tavsiyesiyle yaş mamayla kuru mamayı karıştırdım ve o şekilde bile zar zor iki gıdım yiyebiliyordu. Bu şartlar altında aç bırakmamı tavsiye etmenizi anlayamadım.


Düşüncesiz ve acımasız muamelesi yapmaya kalkmayın rica ederim.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Ana besini orada duran kuru mama oluyor, ek besinler tabii ki veriyorum ancak kedim bu sefer yaş mamayla karıştırmadan kuru mama yemiyor. Gün içinde sürekli evde değilim, öğün olarak verebilme imkanım yok ne yazık ki. Kuru mamam, N&D mamanın Tavuklu ve Narlı olanı :) Arada Brit Care Markalı tavuklu mama ile de dönüşümlü olarak veriyorum.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Konu Güncel :)

beautifulcat
beautifulcat

10837

Asla öyle bir muamele yapmaya çalışamam, karşımdaki insanı sanalda tanıyamam çünkü.
İyileşmeye başlamaktan kastım, ateşinin düşmesi ancak nefes alıp verişinin hala zor olmasıydı. Kuru mamayı dişleriyle kırmaya çalıştığında nefessiz kalabiliyordu ondan bahsetmiştim.Sanırım internet üzerinden olan yazışmalarda hep bu sıkıntı oluyor, beden dili, mimik olmadığı için tam anlamıyla niyet anlaşılmıyor.
Yavaş yavaş kuru mamaya başladı, hala zorlanıyor ama yiyor :)
Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 459 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR