Kedi Tüy Yumağı

Usagi35
Usagi35

836 Puan

Kedim 10 aylık kısa tüylü bir sarman. Malt 2-3 aydır kullanıyoruz. Kusma hiç olmadı, kakasında da tüy falan görmüyorum normal mi? Herkes kedisinin kakasında tüy yumaklarını gördüğünü söylüyor, malt kullanmayanlar kedisi kusmaya başlayınca kullanmaya başladıklarını söylüyorlar ben hiç birini yaşamadım merak ediyorum biz de mi terslik var? Kakasını mı kurcalamam lazım görmek için. Yoksa benim ki tüy yumaklarını çıkaramıyor mu?

3 CEVAP

FlorTlsar
FlorTlsar

4765

Merhaba, belki kediniz tüy az döküyordur bu durum ani oluşuyor ilk önce öğürmeyle başlıyor ve tüy yumağı midede toplandığı zaman artık diğer semptonlar görülüyor. Kedinizde her hangi bir belirti yoksa sevinmelisiniz, her hangi belirti yoksa neden malt versiniz?

Usagi35
Usagi35

836

Verilmesi gerekiyor dendiği için veriyorum. Sonuçta tüy yutuyorlar kullanmaları şart değil mi? Vermemeli miyim? Bir sürü yorumlar okudum ileride tıkanma olabilir falan deniyor ben de 2 3 günde bir veriyorum korkudan.

GuldenBala
GuldenBala

2688

Kısa tüylü kedilere tüy dökümü yoksa haftada iki kez vermek yeterli oluyor. Tüyleri zaten kısa olduğu için kakasında görmemeniz normal.
Uzun tüylü kedilerde tıkanma çok hızlı gelişebiliyor. Benşm oğlan uzun tüylü bir defa inat etti maltını üç gün yemedi ve hemen tüy yumağı kustu. Kusarken görmek gerçekten çok üzücü. Onun hergün düzenli bir şekilde yemesi gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap