Kedim Su İçmiyor Ne Yapmlıyım?

erdemrabia632
erdemrabia632

9979 Puan

Öncelikle iyi akşamlar. Ben dün eve dönerken araba altında bir kedi buldum yolun yanında bir arabaydı ve sürekli kamyonlar geçiyordu kediyi orda bırakmak istemedim almaya çalıştım gelmedi. Daha sonra yolun ortasında kaçarken yakaladım ve veterinere götürdüm bakamayacaklarını söyledirler. ben de alıp eve getirdim gözleri kötü durumdaydı çapaklıydı terramycin krem aldım. Eve geldikten sonra ılık suyla yüzünü temizleyip cayın dem kısmıyla da temizledim ardından b u kremi uyguladım. Yavru ve en fazla 1, 1.5 aylıktır. üzerimden inmiyordu ve pek yemek yemedi dün bir tatlı kasıgı kadar yogurt yedirdim, hiç süt içmedi sütü de sulandırmıstım oysa. pireleri var bugun beyaz sabunla yıkadım ve kuruladım daha sonra balkonda yer yaptım içerisine sıcak su torbası ve oyuncak koydum uyuyor bir kaç saattir arada uyanıp küçük yemlerden yiyor ve yas mama koydum onu yedi biraz. Az az veriyorum. Fakat su içmiyor bu beni tedirgin etti ne yapmam gerekiyor bu kadar detaylı yazmamaın sebebi aslında yanlıs yaptıgım bir yer var mı lütfen yardımcı olur musunuz daha once kedi besledim ama hiç bu kadar küçük bir kedi bakmadım öğrenciyim ve maddi durumda yok amacım biraz besleyip daha sonra sahiplendirmek yeter ki iyi olsun lütfen yardımcı olur musunuz

10 CEVAP

aysegunerr
aysegunerr

114944

Veteriner muayene etmedi mi?
Süt anne bulabilseniz çok güzel olur aslinda. Yavru kediler için olan süt tozuyla da beslenebilirsiniz siringayla ya da yavru hayvanlar için olan küçük biberonla. Su için de siringayla kendiniz verebilirsiniz. Su içerirken dikkatli olmalısınız. Akciğerine kaçabiliyor.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bence genel durumu iyiyse su konusunda müdahale etmeniz daha tehlikeli olabilir

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Yine de içiniz rahat etmiyorsa şırıngayla vermek yerine mamasını suyla karıştırıp verebilirisinz zaten küçükmüş kuru mamayı hep ıslatıp verseniz daha iyi. Yaş mamasına da karıştırabilirsiniz yine

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Evet yaş mamayı da sulandurabilirsiniz ben hep öyle yapıyorum. Şimdiden ilan açın isterseniz madem havalar soğuyor eve alma imkanınız yoksa, tedavi edilemiycek hastalıkları yok yani yavruyu almak isteyen olabilir hem bir an önce oda kalıcı yuvasına kavuşur birde dışardaysa pek ıslatmayın. Pirelere hiç biri kesin çözüm olmuyor ilaç tek çare, çok rahatsız oluyorsa veterinere danışarak yapabilirsiniz dış parazitini yapılmasını uygun görür belki.

erdemrabia632
erdemrabia632

9979

Yok balkonda yer yaptım orda kalıyor balkonda kapalı içine sıcak su torbası da koydum ne olur ne olmaz diye onun üzerinde yatıyor. Her gün ılık suyla pire tarağı ile t arıyorum ama bakalım. Ne kadar bu pire aşı fiyatları

Avifors
Avifors

817

Bizim kedimiz de ilk sahiplendiğimizde minicikti :) gece bulduğumuz için onu bir gece bizde kalmıştı sabah veteirnere götürmüştük, ona kapta su vermeyi denemiştik içmemişti veterinere götürdüğümüzde ise veteriner şırıngayla su verdiğinde hiç su içmemiş gibi içmişti :) bazen yavru kediler çok küçüklerse bir kaptan yalayamıyorlarmış ve bu yüzden şırıngaya ihtiyaç olabiliyormuş :)

Avifors
Avifors

817

Şırıngayla içmiyorsa şırıngayı ağzına çok sokuyor veya çok hızlı sıkıyor olabilirsiniz şırıngayı ağzının yan tarafına koyup yavaşça suyu verin. Başta itiyorsa bile bir damla su içtikten sonra devamını getirecektir :)

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Dış parazit 20 30 tl civarı bildiğim kadarıyla. İç parazit daha önemli tabii pirelerden

erdemrabia632
erdemrabia632

9979

Şırınga ile denedim içmiyor bugün biberon alıcam sanırım. Kuru mama var ama yavru kediler için onu mu su ile karıştırayım :/ yaş mama yiyor. Ve pireli pirelerini de her gün ılık suyla tarıyorum dün limonlu suyla sürdüm daha sonra beyaz sabunla yıkamıstım ama sadece gövde kısmını annemler hastalıklı olabilişr diye evde istemiyor ayrıca astımım var ve bir süre sonra tıkanıyorum ama bu şekilde bırakmak istemiyorum düzeldiğinden emin oldugumda sahiplendiricem.

erdemrabia632
erdemrabia632

9979

Bugün içti su bir iki kere çok mutluyum :) ayrıca sahiplendirme ilanı verdim yardımcı olabilecek tanıdıklarıız varsa ilanımla ilgilenebilir mi bu arada ilgileriniz için teşekkür ediyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 572 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR