Kısırlaştırma Sonrası Yara Yalamak.

Gonderwal
Gonderwal

2529 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Çocugum Ayka, minicik aşk lopum dün itibariyle kısırlaştırılmış kedi cemaatinin bir üyesi haline geldi.. Dünden beri kafayı yedim, gerçekten kendim Ameliyat olmuş gibi hissediyorum kendimi.


Soruma gelecek olursak:
Veterinerimiz, aşk lopuma bezden minik don vari bir şey takmıştı. Dün bu donu sorun etmedi ancak bugün onunla baya ugraştı. Veteriner de dedi ki :İlla takmasına gerek yok ugraşırsa çıkarabilirsin. Ben de dedim ki yarasını açarsa dikişler falan nolucak? Veterinerimiz dedi ki sorun yok yalasın daha iyi olur. Şimdi bir yandan tırsıyorum bir yandan güveniyorum ama bir yandan da okumadığım yer kalmadı herkes farklı bir şey diyor.. Baya baya o yarayı yaladı bugün. Şimdi yanımda uyuyor ama ben kafayı yedim. Cidden psikolojik olarak çöktüm 2 günde.Sizce ben Aykayı rahat mı bırakayım yoksa orayı illa sardırtayım mı Bi şey olur mu?
Bir de yarın okulum var, evde yalnız kalacak yaklaşık bir 5 saat. Veteriner hoplayıp zıplamasında da sorun yok dedi ama sizce odanın kapısını kapatayım mı çıkarken yoksa açık mı bırakayım?


Acayip paranoyak bir korku halindeyim. Yorumlarınıza ihtiyacım var.. Şimdiden okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim ^. ^ Can yoldaşınızla saglıklı, mutlu bir yaşam dilerim..


14 CEVAP

Zynpkck
Zynpkck

13392

Bende bu zamanlardan iki üç hafta önce geçtim bence o bez bir hafta durmalı çünkü yarası daha taze kanatabilir dikişlerini açabilir iç dikişlerine zarar verebilir mikrop kapabilir en az bir hafta kalmalı rahatsız olacaktır ama sonra alışır bir hafta sonunda zaten dikişler kaynamaya başlıyo bi sorun çıkmıyo kızım ilk bandajı açtıklarında deli gibi dikişlerini yalamıştı ve kanatmıştı baktım dikişleri iyi veterinere götürmedim yanında olduğumda pek müsade etmedim ne zamanki yarası kaynamış bıraktım yani kısacası yeniden sardırın sadece bir haftacık katlanıcak sonra oh rahat ve veterineriniz kafayı yemiş herhalde hoplamasında zıplamasında sorun olmazmı bi kere kedinin iç dikişleri var hoplayıp zıplamasın kesinlikle sakin oyunlar oynatın yemek su ve tuvaletini yakınına koyun zaten ağrısı olabilir yavrucağın ve geçmiş olsun biran önce toparlar kendini inşallah :)

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Hem erkek hem dişi kedi kısırlaştırdım hatta dişi kedim hem sezaryan hem kısırlaştırma ameliyatı oldu ne bir bandaj ne bir yakalım hiç bir şey takılmadı önerilmedi üstelik ameliyat yaptırdığım veterinerler elit kabul edilen bir muhitte.Herhangi bir sorun yaşamadık.

vethekkaya
vethekkaya

73

Petshoplarda veya kliniklerde satılan boyunluklar var , bu boyunluklardan temin edebilirsiniz , kedinizin ameliyat bölgesini yaraması ciddi durumlar doğurabilir , dikişlerini açması durumunda dokunun henüz kaynanama durumunda orası enfeksiyon kapabilir ve daha kötü durumlar yaratabilir bu sebebten ötürü ameliyat bölgesine mümkün olduğunca uzak tutmalısınız ameliyat bölgesinin daha hızlı bir şekilde düzelmesi için morsprey veya repons adlı ürünüde almanız iyi olacaktır tekrardan geçmiş olsun sağlıcakla kalın

Gonderwal
Gonderwal

2529

@sahsimuhterem yarasını yalıyor muydu peki ve çeşitli zıplama girişimleri oluyor muydu?

Dişi kedimi kısırlaştırdık 3.gündeyiz sürekli dikişlerini yalıyor veteriner bir şey olmaz dedi ama ben korkuyorum sizce ne yapabilirim?

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Yakaligi kabul etmedi bizimki biz de bir tisortu kesip fazla sikmayacak bir sekilde yarasina giydirdik. Bizi o kurtardi. Daha yeniymis yalamasi pek iyi degil henuz. Siz de deneyebilirsiniz

pinarcaya
pinarcaya

19123

Benim.kedim ayilir ayilmaz hoplamaya ziplamaya baslamisti. Yakalik takilmisti. O yakalik asiri stres yapti. Yakalik takmadan atlatmaya calisin. Kantoron yagi surerek dikisin daha hizli iyilesmesini saglarsiniz. Yarasini surekli kontrol edin ve temiz tutun.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veteriner birsey olmaz dediyse olmaz. 2 kat estetik dikis yapiyorlar. Ayrica hayvan yalayarak temizliyor orasini. Kasinir. Tshirt falan daha kotu bunlar yaraya yapisip bakteri uretir daha cok.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Yalasın birşey olmaz benim kedimde yaladı durdu. 2 3 güne yara kapanmaya başlıyor zaten endişelenmeyin.

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Benim sen kedim Cumartesi saat 12 de ameliyattan çıktı. Yani şu an 3 buçuk gündür bandajlı ama Bu bandajlı 1 gün önce sökmüştü yeniden yaptırdık. Şimdi yine söktü. Gece yarısı kendimiz sarmak istedik ancak Az kalsın bilek damarlarımı kesiyordu yaramaz. Açıkçası evimin yanındaki ormandan çakal yavrusu sahiplensem bundan daha uysal olurdu. Neyse şimdi tam 3.5 gün oldu yarasını yalamak istiyor haliyle ancak veteriner hekimimiz yarayı öyle bir yere yapmış ki tam bacağının önü. Yan dönünce kıvrılıyor kolayca yalayamayacak bir yerde. Yine de endişeliyim. Yarın sabah veterinere tekrar bandaj yaptırmayı düşünüyorum ama bu sefer de çok stres yapıyor ve aşırı saldırganlaşıyor. Sizce ne yapmalıyım 3.5 gün geçti tekrar bandaj yaptırsam sadece 24 saat tutuyor. Kıyafet giydirmek imkansız zaten bandajı zor yapıyor veteriner 2 kişi tutup da. Yarın veterinere danışacağım ama siz ne düşünürsünüz.

Gonderwal
Gonderwal

2529

**Güncel

Efgn
Efgn

179

Kedim ameliyat oldu 8 gün başlık ile gezdi veterinerimiz çıkarabileceğimizi söyledi bizde çıkarttık.fakat testilerinde 2 tane nokta olarak kan ver birşey olurmu acaba

Vensy
Vensy

1636

Benim kedimi 2 gün önce kısırlaştırdık. Bugün 3. Günü. Biz ilk gün bir şey takmadık ve gece peşinde dolaştık, ama kendine iyice gelince tutamadık ve yakalım takmak zorunda kaldık. Sonra veterinerler konuştuk, ilk 4{dört} gün çıkartmayın dedi. Sora muayene edecekmiş Ama kedim yakalıyor bile yalamayı başardı yaralı bölgesini. Aslında zar zor yalıyo ama yalarken de nefesi kesiliyor ve hırlıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yesilyesil9
Yesilyesil9

105762

Yara ne zaman kapanmaya başlıyor ? 5. Gününde ısırarak yalamaya başladı ne yapmalıyım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 45051 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR