Arkadaşlar Kedi Maması Hakkında Tavsiye

eymensen
eymensen

2600 Puan

yaklaşık 14-15 aylık bi oğlum var mama almayı düşünüyorum fakat öğrenciyim bütçem 200-250 tl 9-10 ay kullanabileceği kadar mama arıyorum prochoise kuzulu mama gayet hesaplı geldi ne dersiniz 2 kg lık kullandım 2 ay bi sorun yaşamadım ama uzun vadede kedime zarar verir miyim acaba?

1 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Merhaba, direkt marka ismi vermeyeyim size, mamalarda dikkat etmeniz gereken hususları bildiğimce anlatayım ona göre bütçeniz dahilinde uygun bir mama bulursunuz umarım :)



  1. Mamanın içerik listesinde yazan ilk üç maddeye dikkat edin çünkü içerik listesi en çoktan en aza doğru yazılır.

  2. Hayvansal türevler, et ve et proteinleri (tavuk proteinleri vs) ibaresi geçmesin geçse bile ilk üç maddede olmasın. Çünkü bu, biz bir et bulduk, ama etin neresi belli değil ölü mü diri mi o da belli değil demektir. Hatta tavuklu mamalarda tavuğun gagası bile kullanılabiliyor. Tavuk aroması ise aroma vericilerden elde ediliyor. O yüzden bu ibare geçmesin. Direkt olarak hindi eti, tavuk eti, dana eti yazsın.

  3. Tahıl mümkün olduğunca az olsun, illa olacaksa ilkel tahıllar diye adlandırdığımız yulaf, buğday türü glisemik endeksi az olan tahıllar olsun.

  4. Taurin değerinin yüksek olmasına dikkat edin, keza Taurin kedilerin vücudunda üretilmeyen ama kalp sağlıkları için çok önemli olan bir vitamin. Dışarıdan almaları gerekmekte.
    İşte bu kadar, bunları sağlayan mamaları tercih etmeniz daha iyi olur kedicik açısından :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 369 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR